В Общинския съвет: Гласуваха за нов заем от 2,864 млн. лв.

* Шошкова, Пеевски и Сираков – против * Троян е на 14-то място по кредитен рейтинг сред общините в България, подчерта кметът Акимов

ДО ОСТРИ СПОРОВЕ доведе предложението на кмета Минко Акимов за теглене на нов общински заем (за обезпечаване на изпълняващия се в момента проект за подобряване на градската среда в Троян), внесено за гласуване на последната за мандата сесия на Общинския съвет (15 септември). Същината на предложението: да се разреши на общинската администрация да сключи договор за дългосрочен кредит с фонд ФЛАГ (фонд за подкрепа на органите на местното самоуправление); максималният размер на заема да е 2,864 млн. лв.; срокът за изплащане – 17 месеца от датата на подписване на договора, с възможност за предсрочно погасяване.

ДВА СА ОСНОВНИТЕ МОТИВИ за искания заем. Най-напред – нуждата от оборотни средства на Общината за разплащане с изпълнителите на проекта, по който се предвиждат сериозни инфраструктурни реконструкции в троянските квартали жк „Лъгът” и жк „Младост” и който е на обща стойност 4,7 млн. лв. (3,6 млн. лв. от тях трябва да дойдат като безвъзмездна евросубсидия по ОП „Регионално развитие”). И второ – тъй като изпълнителят на строително-монтажните дейности дружеството ЗЗД „Троян 2011”, зад което стои габровската фирма „Димас”, е предложило съкратен график за изпълнение на обектите до края на м. октомври 2011 г. (вместо до 16 януари 2012 г. както е по договор).

КОИ БЯХА НЕСЪГЛАСНИТЕ и какви бяха несъгласията по това кметско предложение? Най-напред Мариела Шошкова (ДСБ) припомни, че е била сред малцината съветници, отказали да подкрепят искането за предишния общински заем от 4 млн. лв. Г-жа Шошкова подчерта, че и сега, както тогава, предложението ще мине, но е редно този път вносителят (г-н Акимов) да отговори на няколко въпроса. Въпросите на съветничката от десницата бяха следните: Какви заеми има в момента Община Троян? Ако ни бъдат наложени финансови санкции по проекта за подобряване на градската среда, кой ще възстановява кредита? Кое налага съкратения график на строителните ремонти до края на м. октомври, не се ли прави това само заради изборите и няма ли да доведе до претупване на работата? Колко граждани са присъствали на задължителното по закон публично обсъждане на предложението за нов общински заем, състояло се на 25 юли т.г.?

МНОГО ОСТРО бе и изказването на инж. Илиян Пеевски („Атака”). Той оцени изтичащия мандат като „пълен финансов провал”. И направи сметка, че в момента Община Троян има заеми във връзка с изпълнението на различните проекти общо в размер на 8,7 млн. лв. - от които 7 млн. лв. са към кредитни институции, а останалите 1,7 млн. лв. към общинския бюджет. Инж. Пеевски подчерта, че е можело да се подходи по друг начин – да се задели собствен фонд от 2,5-3 млн. лв., които да се въртят и с тях да се обслужват текущите разплащания по проектите.

ЧЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ искането за нов общински заем, заяви и Даниел Сираков (ВМРО-БНД), припомняйки, че заради забавено разплащане по друг проект една тукашна фирма – „Хидрострой”, е била доведена до фалит. Г-н Сираков също попита кое налага съкращаване на сроковете по проекта за подобряване на градската среда и обяви, че с тази политика на заеми „тежко му на онзи, който дойде да управлява след изборите”.

ВНОСИТЕЛЯТ – кметът Минко Акимов, отговори на въпросите и нападките по следния начин. Градоначалникът изрази учудване от приказките, че общинските заеми са в размер на 8,7 млн. лв., като обяви съвсем друга цифра – 3,2 млн. лв. Като добави, че миналата седмица е приключила финансовата ревизия на Община Троян, извършена от Сметната палата, и не са открити абсолютно никакви бюджетни нередности. Г-н Акимов подчерта и друго – че Община Троян е на престижното 14-то място по кредитен рейтинг сред всичките над 260 български общини.

ЗА СЪКРАТЕНИЯ ГРАФИК на ремонтите бе обяснено, че това се налага, тъй като строително-ремонтните работи по проекта включват и преасфалтиране на няколко улици, а тази дейност трудно би се извършила през зимните месеци (след м. октомври) и трябва да се бърза. На питането кой ще плаща общинските задължения, ако ни бъдат наложени финансови санкции по някой от проектите, отговорът бе ясен, макар и не особено оптимистичен – ще се плаща от общинския бюджет, друг начин няма. Но пък имало уверения, че държавата ще поеме част от санкциите на общините по европроектите – подобно колективно искане вече било внесено от 140 български общини; много от тях, сред които и Троян, смятали да оспорват санкциите си и в съда. По въпроса за гражданското присъствие на обсъждането във връзка с настоящия заем бе отговорено, че кметът и общинската администрация не могат насила да принудят гражданите да участват, а и подобен подход би бил недемократичен.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА КМЕТА за поемане на дългосрочен общински дълг към фонд ФЛАГ в размер на 2,864 млн. лв. бе прието с голямо мнозинство. Само тримата споменати по-горе съветници бяха против, а при обяснението на отрицателния си вот инж. Пеевски се обърна към троянци с думите: „Запомнете имената на хората, които гласуваха против този заем и защитиха интересите ви”.

Т21

74 коментара:

Иван каза...

Това за съкратените срокове ми напомня за крилатият девиз на комунистите "Петилетката за три години". Но с такива "крилати" фрази е натъпкана милиционерската тиква, с такива принципи управлява. Като гледам как се изпълняват ремонтите, за да бъдат одобрени при контрола цялата комисия трябва да е с пердета на очите. И за да бъде прекратена тази простащина в управлението трябва да отидем всички да гласуваме и искам да помоля герберите: Гласувайте за листата на ГЕРБ, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ за това кметско недомислие, Акимов.

Анонимен каза...

Значи положението е горе-долу следното-Акимов и сие ни натрисат нов заем,само и само да успеят в навечерието на изборите да отрежат лентата,да се снимат на нов асфалт и да гръмнат шампанското.И да натресат на новия кмет и на всички нас да се чудим как да плащаме многомилионните заеми при продължаващата и задълбочаваща се криза,при усложняващото се финансово състояние на ЕС!А за качеството на строителството,което,вместо за предвидените 6-7 месеца ще се претупа за 2-да не говорим.Забелязвате ли,че профилът на Акимов все повече заприличва на профилът на Лечков?И шарени ризи - на цветчета,на раета.....

Анонимен каза...

Ааа теглете още, после ни вдигнете данъците и довършете тука и последната бабичка, която ще остане! Аман от некадърници. И така правите улиците, че след вас пак ще трябва да се преправят.

Анонимен каза...

Втория Анонимен, какъв нов кмет бре :) знаеш ли какво показва социологическо проучване в Троян на БСП?Аз ще ти кажа - няма да има втори тур.
Доколкото ви разбирам и тримата, дайте 3-4 месеца преди избори кметовете да абдикират от задълженията си за да не ги обвиняват в предизборен ПР.
Плевналиев - Президент, Акимов - втори мандат.
Въпроса е конфигурацията в общинския съвет, и по точно дали жалки десни партийки с компрометирани политически ренегати в редиците ще се докопат до местенце-две?

Анонимен каза...

Съмнявам се, че ще се докопат до местенце. 13 партии с листи за общински съветници, това какво говори. Явно си търсят работа хорицата. ГЕРБ и БСП ще са водачи както за кмет, така и за общински съвет. Другите сини партийки трудно ще се докопат до местенци, вкл. този път и Сираков.

Анонимен каза...

на 1 и 2 бих казала бля-бля-бля!на крива ракета Космоса и пречи!

Анонимен каза...

Дето казва народът ,пилците се броят на есен !

Анонимен каза...

Лошото е,че има хора,като последните трима,които,каквото и да им влиза,не го усящат!И където и да им влиза - не им пречи.....
Един умен човек беше казал:"Глупакът има голямо предимство пред образования човек-той винаги е доволен от себе си!И от подобните нему!"
Саморасляк Коприваров

Анонимен каза...

За 8-ми
...И ако на всеки новодошъл в Троян прави впечатление, което понякога е просто поразително,философската,политическата и дипломатичната самонадеяност на троянци,които веднага,без чужда помощ имат собствен коментар за всички вътрешни и международни съития, както и коментар за чуждите коментари, като не само,че не се влияят от тях, НО КОГАТО НЕ ИМ УЙДИСВАТ ГИ ПОДЛАГАТ НА ЖЕСТОКА ОБЕЗГЛВЯВАЩА САРКАСТИЧНА КРИТИКА...

П.С.
Глупак и образование не са взаимноизключващи се категории.Твоя умен човек следва да си преструктурира понятийния апарат

Анонимен каза...

Не превъзнасяй троянци,те не са толкова критични,по-скоро са конформисти,което е синоним на нагаждачество.Не знам за добро или за зло!Има,разбира се и самонадеяни-например кмета!Но,както е по закон,той ще се скрие зад колективната безотговорност на общинския съвет и...."Чавдар плаща"! Затова-"Подлагай всичко на съмнение"и "Не приемай услуга,за която ще плащаш с лихвите"!Пак от умни хора е!
Между другото,тоя ,дето искаш да му преструктурираш понятията се казва Наполеон Бонапарт!Опитай....
Саморасляк Коприваров

Анонимен каза...

Не ми се влиза в излишна полемика, ще се присъединя към мнението на 7-ми и ще се отдам на празничния ден....дерзайте...

Анонимен каза...

Тази ангелска усмивка с дяволски привкус на троянци ще им стъпи много скъпо!!!!!

Анонимен каза...

БРАВО бе,балотаж няма да има....Акимов е кмет от 1ви тур
пожелавам му и 15 общински депутати

Анонимен каза...

Абе 13-ти що ми се струва че се казваш Минко Акимов????Бог да та прости-АМИН!!!

Анонимен каза...

Работя с американската фирма 3М, те доставят фолиата за пътните знаци и табелите за населените места. След изборите, като мине някой друг месец мога да поръчам нова, с надпис започващ "с."

Иван каза...

13, ако казваш това сериозно,трябва много да мразиш своят град за да му пожелаваш да има втори мандат лицето Акимов за кмет. Не бива да свързваме и Трапето с него, за да не обиждаме хората които живеят там. Ако му позволим още четири години да безчинства в общината и да ни скача по главите означава, че наистина сме намразили Троян и децата си.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

16-ката кой е кандидата, който смяташ,че ще се справи по-добре,или самия ти си кандидат?

Иван каза...

18 Всички кандидати, даже и Балев ще се справят по-добре със кметуването. Но кажи ми ти какви успехи е постигнал лицето Акимов, че така му се радваш. Нямам нищо против да вали но ми идва вече в повече от простащината на първа линия

Анонимен каза...

18-ти
За да го напишеш това нещо има само едно обяснение. Още по голям селяк си и от кмета. Просто неосъзнаваш простотията, която те обгръща, а дори и се прикланяш. Селска и жалка работа, но факт!

Иван каза...

Съжалявам за граматическата грешка. А дали се смятам за кандидат? Ако бях преценил, че има нужните качества щях да съм един от кандидатите, но това е въпрос на самооценка.Я пък та зависи от степента на интелигентност и образованост. И двете Акимов ги няма!

Анонимен каза...

Пичове и пи... мадами,
Явяваането на Акимов за втори мандат е геноцит за всички троянци и за общината като цяло. Незнам колко трябва да си малоумен за да им се вържеш отново. Да покажем, че ни пука за града. Мъка ми е за следващия кмет. Ще трябва да я кара само на мускули и да връща всички кредити с които ни е заробила тая мърша.

Анонимен каза...

Искренно се надявам Донка Михайлова да смачка ченгето на изборите. Обаче незнам дори тя как ще успее да се справи с потъващия кораб. Миню Некадърков Акито й остава огромни кредити, несъществуваща икономика, несъществуваща инфраструктура, несъществуващи нормални хранителни магазини, липса на газ и т.н.

Иван каза...

Когато предложих на 18 да ни разкаже за направеното от кмета, знаех, че няма да може. И Акимов няма да може, защото и той не знае. За да научите нещо, просто трябва да се обърнете към г-н Дочков и към братя Данкови и то за да научите за техните корпоративни успехи в управлението на общината. Акимов е просто една гъба с която посочените господа си забърсват следите на не регламентираното си управление. Затова не ни трябва лицето Акимов за втори мандат. Нека да не избираме гъби за кметове!

Анонимен каза...

http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/09/22/1161539_poreden_sluchai_na_partiina_agitaciia_sred_deca/ !!!

Анонимен каза...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4142571

Иван каза...

Това да си поставиш не интелигентната милиционерска физиономия на първа страница и да стряскаш първолаците е някакъв особен вид перверзия. И е абсолютна простащина "Рабфакаджия" да се намести на мястото където трябва да са ликовите на св.св. Кирил и Методий. За нарушението на закона няма да отварям дума, при него и групичката му е практика.

иванов каза...

сладьк кокал е властта хайде наздраве.

Анонимен каза...

Този ИДИОТ ще ни прекара 3 поколения след него да
изплащат заеми за глупостите, които прави!!!!!

Иван каза...

Нека тези които искат лицето Акимов да ни бъде още четири години кмет да ни обяснят на нас, неговите противници, кои са тези негови качества заради които трябва да му се доверим?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

до 23: Приятел, знаеш ли какво се нарича "НОМЕНКЛАТУРЕН КАДЪР"? Дончето не е било НИЩО друго освен боен резерв на БКП! И сега като Павлик ще поеме куршумите... Минаха вече повече от 20 години... НЕКА БКП УМРЕ вече... бактън от тях и от семето им ...

Анонимен каза...

Точно така е,32-ри и Донка и Минко са си пар екселанс НОМЕНКЛАТУРНИ КАДРИ НА БКП!!!Само че сега ни се предлагат от името на две различни групировки-Данковата и Енкиновата,които демонстрират уж някакви различия преди избори,а след това са си пак заедно - спомни си какво стана преди 4 години!!!Тогава,като за пръв път,номерът мина и резултатът го видяхте.Наистина трябва да сме луди,за да го допуснем втори път!Троян трябва да разкъса омагьосания кръг,за да има някаква надежда за децата и внуците ни!И това могат да сторят само млади хора,неучаствали в старите схеми,неподвластни на номенклатурните хватки,непомнещи робството!И това категорично НЕ СА Минко Донкин и Донка Минкина!Гарван-гарвану око не вади,а тия двамата са от едно люпило-онова от недобутнатата Х..овина!Не го забравяйте!

Иван каза...

Към 32: Няма как да се отървем от тях защото сами не искаме това! Ние много бързо забравяме или искаме да помним кратко. След Виденов само след осем години избрахме Станишев и отново ни го нахлузиха! И само след четири години клекнахме пред Борисов, който беше прибрал, по места, цялата шайка некадърни комунисти, които не бяха намерили място в БСП. Какви, ако не комунисти, по мислене и качества, са Акимов, Данковите, Дочков, Радевски, Генковски. Даже съм почти сигурен, че Акимов и Сашо Данков са "Номенклатурни кадри". Ако гласуваме за Акимов гласуваме за "Б" отбора на комунистите!

Анонимен каза...

аз се интересувам какви мерки ще бъдат предприети срещу нарушението направено на 15.09? Защото смятам, че раздаването на подобни книжки, с нечий лик - кандидат за кмет - си е чисто нарушение

Анонимен каза...

Агитацията, насочена към деца,от подписване на буквари за първолаците до организиране на детски партита от политически партии е нарушение на Закона за закрила на детето.

Анонимен каза...

32,33,34 Точно в десятката сте,дано това го осзънаят повече хора ,иначе Троян е загинал напълно.

Анонимен каза...

Кажете къде са раздавани такива книжки.Нямам информация в кое училище от кого.

Анонимен каза...

http://www.mediapool.bg/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-news184308.html

Анонимен каза...

Друже Иване много право думаш "Какви, ако не комунисти, по мислене и качества, са Акимов, Данковите, Дочков, Радевски, Генковски. Даже съм почти сигурен, че Акимов и Сашо Данков са "Номенклатурни кадри"......Още дедо ви Тодор навремето го беше казал "Този който няма пари, няма и глас, няма и шанс. Може ли някой, който няма пари, да взима решения?”
Така,че докато те владеят парите ,ТЕ ЩЕ определят стандарта и правилата на живот в този град ,а това ще бъде вечно така,че за всички които не са от технита шайки шансът за по достоен живот и развитие е само терминали 1и2 на аерогара София.И в Румъния е вече по добре от тук така,че не си губете времето и нервите. Гарантирам ви ,че нямате шанс срещу тези мафиоти особенно по младите грабвайте куфарите и бягайте към нормалните държави за да има кои да потдържа по късно вашите родители и да връща на тези изедници борчовете,защото с тези заплати които ви дават горепосочените господа след време само данъците няма да можете да си плащате.

Анонимен каза...

Това редно ли е да се прави преди избори? Мисля, че отговора без никакво съмнение е НЕ! Ако кметът е загрижен за децата в първи клас, то да раздаде подобни книжки от името на общината, а не от свое собствено...

Иван каза...

Това с агитацията сред деца е практика в ГЕРБ и поредният пример, че лицето Акимов е еманация на простащината, некъдърността и милиционерщината! Затова да го отсвирим на тези избори за да не се връща онова гадното време със сърпа и чука!

Иван каза...

Към 40: Съгласен съм с теб, че трябва да махнем децата си от тази кочина България, в каквато я превърнаха Акимовци, Дочковци, Данковци и сие. За да запазят децата ни съзнанието си чисто и морала си истински. Но ние които оставаме не трябва да им се даваме на Акимовци и трябва да ги отсвирим....до колкото ни стигат силите!

Иван каза...

Между другото, още очаквам някой да ми каже какви са качествата на Акимов, че да е наложително да бъде кмет още четири години?

Анонимен каза...

Към Иван (44): Гони седемседетака пък още му се ебе!

Иван каза...

Значи половината пенсионери от мъжки и женски пол в Троян стават за кметове! Можем да направим кметуването на ротационен принцип: през три месеца да ни ръководи пенсионер ебльо!

Анонимен каза...

Кажете къде са раздавани такива книжки.Нямам информация в кое училище от кого.
https://www.fairelections.eu/reports/view/56

Анонимен каза...

Такива книжки за първи клас са получили всички първолаци на територията на троянската община/това включва и училищата по селата/.От една страна не е лошо,защото никой не се сеща да дари нещо за първия учебен ден...и е по-добре книжки за първолаците отколкото бира и кебапчета за циганите.

Анонимен каза...

ДО 44 И 46 Не само в Троян пенсионер се готви за кмет. И в Бели Осъм съпартиеца на Акимов - Иван Бочев е пенсионер.Купил си е вече и памперси.Чудя се на тия дето гласуват за по 20 лева.Хора осъзнайте се - пенсионерите да си получават пенсията, дайте шанс на нови лица. Колкото по-често се сменят управниците толкова ползите за обществото са по-големи.

Анонимен каза...

Медиите лека по лека започнаха да тръбят за избирателната обстановка и в нашия град - само за няколко дни излязоха публикации в "Дневник" mediapool и вестник Труд (днешното издание - стр. 5) а снощи в БНТ съобщиха тревожната статистика за 682 новорегистритани наши съграждани!!! Градът упостя, но статистиката явно казва друго...

Анонимен каза...

Eй 50 по коя програма на БНТ го съобшиха за новите ни съграждани ,да се запознаем и да видим в кои комплекси са се нанесли да живеят и в кои фирми са си намерили работа.

Анонимен каза...

Нека познаем.Тези 682 ново регистрирани са цигани и не малка част от тях са по ведомствените жилища.

Анонимен каза...

Това с циганите е безумие. Акимов просто прекали с довеждането им в града... И едва ли ще можем да се отървем вече от тях, надали ще си тръгнат след изборите. Всичко, което се прави от Минко Акимов е без коментар. Дано троянци проявят здрав разум и НЕ гласуват за него!

Анонимен каза...

Действително все повече националните медии се занимават с нас. Включително и в-к "Уикенд" последния брой- жълт, но с показателна фотография на 2-ра страница,на която може да се разпознае нашия градоначалник в компанията на чаровната си внучка/интересно е как и защо е попаднала в този жълт вестник/ и дали не е това предизборна платена публикация ;-). Не мога да сложа снимката, но съм сигурна че други могат. Кака Нана

Анонимен каза...

Вие разбирате ли какво става ,хора! Акимов ни продава като на селска сергия. 682 новорегистрирани цигани са купили, за да гласуват официално за него. Другите - местните, които ще купуват са отделно. И ние стоим и мълчим като роби!

Анонимен каза...

За този човек, който се подиграва с всички нас все още някой иска да гласува. Срам за Троян!

Анонимен каза...

След всичко това ще гласувам за Донка. Знам, че е честен човек. Днес е отцепила Минко в "Труд" за букварчетата. Браво на нея!

Анонимен каза...

Без коментар:Атакуват кмет за агитация сред деца
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1050470

Анонимен каза...

Ето и новината от БНТ:http://bnt.bg/bg/news/view/60880/danni_na_grao_pokazvat_che_v_mnogo_selishta_se_registrirat_novi_jiteli

Анонимен каза...

Хей не забравяйте ,че зад Донка стои човека които е десетки пъти по виновен от Акимов за това положение на Троян.Да не си скубите косите като е изберете наесен,щото жална ви майка ,ако върнете Енкин на власт.

Анонимен каза...

Браво за изказването в Труд, и аз го четох! Всичко открито, честно и ясно! Трябва да внимаваме кой ще изберем..да не е човек, който на всеки 4 г. ще ни "докарва" нови съграждани, а през останалото време и малкото коренят троянци ще си тръгват от тук

Анонимен каза...

Колкото и да е виновен Енкин - при него града никога не е бил в това плачевно състояние... Вчера слушам обръщение на Акимов, в което той казва едва ли не , че ако сега го изберем ще изпълни това което е обещал на предните избори, един мандат не стигал..и се изтъкваше неща, които не са негови постижения

Анонимен каза...

Според ГРАО:

Таблица за броя лица с постоянен адрес
към 21.06.2011 г. в област ЛОВЕЧ,
община ТРОЯН
---------------------------------------
постоянен адрес-нас.място! Общо
---------------------------------------
!С.БАЛАБАНСКО ! 74!
!С.БАЛКАНЕЦ ! 187!
!С.БЕЛИ ОСЪМ ! 612!
!С.БЕЛИШ ! 122!
!С.БОРИМА ! 873!
!С.ВРАБЕВО ! 754!
!С.ГОЛЯМА ЖЕЛЯЗНА ! 621!
!С.ГОРНО ТРАПЕ ! 160!
!С.ГУМОЩНИК ! 160!
!С.ДЕБНЕВО ! 724!
!С.ДОБРОДАН ! 261!
!С.ДЪЛБОК ДОЛ ! 258!
!С.КАЛЕЙЦА ! 563!
!С.ЛОМЕЦ ! 248!
!С.ОРЕШАК ! 2037!
!С.ПАТРЕШКО ! 48!
!С.СТАРО СЕЛО ! 206!
!С.ТЕРЗИЙСКО ! 300!
!ГР.ТРОЯН ! 25474!
!С.ЧЕРНИ ОСЪМ ! 916!
!С.ЧИФЛИК ! 317!
!С.ШИПКОВО ! 688!
---------------------------------------
!Общо ! 35603!
---------------------------------------
стр. 1
дата 21.07.2011

Таблица за броя лица с постоянен адрес
към 21.06.2011 г. в област ЛОВЕЧ,
община АПРИЛЦИ
---------------------------------------
постоянен адрес-нас.място! Общо
---------------------------------------
!С.ВЕЛЧЕВО ! 138!
!С.ДРАШКОВА ПОЛЯНА ! 54!
!ГР.АПРИЛЦИ ! 2998!
!С.СКАНДАЛОТО ! 56!
!С.ЧЕРНЕВОТО ! 1!
---------------------------------------
!Общо ! 3247!
---------------------------------------
стр. 1
дата 21.07.2011

Източник: http://www.grao.bg/tna/naselenie_21-06-2011.html

Иван каза...

Към 60: Написаното ми напомня за вица:"...а пък вие защо биете негрите". Кой те кара да гласуваш за Михайлова? Не трябва да гласуваме за лицето Акимов! Гласувайте за някой от другите или гласувайте с невалидна бюлетина, но гласувайте! А на тоя некадърен милиционер като не му стига времето да си гледа пенсията и да се радва на внучката си и да не ни тормози с присъствието си!!!

Иван каза...

Колкото повече хора отидем да гласуваме, толкова по - голяма е вероятността да кажем "бай, бай" на милиционера и компанията му!

Анонимен каза...

Вярно е N65! Трябва да гласуваме..не е решението да е невалидна бюлетина..просто да не даваме шанс града ни отново да бъде "управляван" по този начин!

Анонимен каза...

И за кой да гласуваме? Ако човек чете форумите, и да е имал намерение да гласува, ще се откаже. Не остана нито един кандидат за кмет, да не е оплют.
Сегашния- бил стар, друг- бил тъп , трети, бил корумпиран, четвърти- бил пиянде....
По-добре да си стоя в къщи на 23-ти.

Анонимен каза...

И за кой да гласуваме-за кметът Акимов,само тогава ще си от печелившите.

Анонимен каза...

67 така е.От мнооого години, все така.Кадърен човек,с възможности не би се захванал с такъв род дейност.За пиянката неее,за милционера нее,и за другите не.Хайде сега някой да каже нещо лошо за Михайлова.
Но трябва да се гласува.

Анонимен каза...

69Хайде сега някой да каже нещо лошо за Михайлова. Добра алтернатива e да смени Миня, Но този дето се е озъбил до нея е най компрометираната фигура в Троян,много по виновен за трагедията и разрухата на градът ни от Миня така,че оттам увисва и тя.Както беше писал някой една снимка само с Енкин и половината електорат се е отказал да гласува за нея.Пък те от три месеца са неразделни по снимките.Така,че сори!!!

Анонимен каза...

Моите уважения към Михайлова.Видно е,че за нея няма лоши коментари,но за тези след нея,коментари колкото си искате и все лоши.Така е,троянеца не иска стари муцуни от минали времена.Времето за тях свърши.Но в едно съм сигурен:в този еснафски град,който и да е,щом е жена,няма никакъв шанс!

Анонимен каза...

Заем се предлага на гласуване в ОС в края на мандата, ако имаш сигурност, че ще си 100% новият(стар) кмет. Авно Акимов я има. Другият вариант е, че " ще го начукаш" заема на новия кмет и първите 2 години той няма да може да предприеме нищо в посока фининсиране чрез заеми за по яки проекти. Гадничко си е.Но най гадничкият номер тук може да извърти гласоподавателя. А новия кмет да потърси отговорност от стария.Ех ще гледам сеир, ще се кефя на политическите боричкания и ще препрочитам Бай Ганя от бате Алеко, за да видя че няма нищо ново под небето. По този начин ще успокоя искащата ми промяна душа, ще пия една сливова и ще псувам./както са го правили и родителите ми/.

Анонимен каза...

Акимов не е сам.Зад него стои цяла банда безобразници,които дърпат конците и ни нахлузват последствията...!

Анонимен каза...

Когато Акимов стана кмет един колега се пошегува, че е спечелил Б-отборът на БСП.Така е, братя и сестри!От 22 години управлява НАШАТА ПАРТИЯ и пребоядисали се нейни рожби.Ако имах повече пари, бих обявила национална награда за този кандидат, който измисли обещание, което досега не сме чували.
/Предполагам, че ще бъде нещо за Космоса./
А колкото до читавия кандидат за управник мисля, че трябва да се заинатим да сме живи поне още 20 години и... дано Го дочакаме!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |