Поредните “Искри от вечността” на Состра

* Крепостта ще възкръсне, представяйки ни мигове от вечността си – на 23 септември, петък, начало 18:30 ч.

ЗА ВТОРА ГОДИНА крепостта Состра – римският предшественик на Троян, ще възкръсне. „Искри от вечността” е назован спектакълът, който ще бъде представен на 23 септември (петък) от 18:30 ч. на сред естествените декори на крепостта. Идеята на организаторите от Музея на занаятите, Община Троян, местния Ротари клуб и Националния исторически музей (София) е събитието да се превърне в традиционна атракция и да помага за приближаването към голямата цел - Состра да се превърне в туристически обект с национална значимост.

КАКВО ЩЕ ВИДИМ в тазгодишните „Искри от вечността”? Ще се пренесем назад в древни времена, когато тези земи са били обитавани от нашите предшественици траки и римляни. Участниците в спектакъла са над тридесет; гостува и група млади актьори от Пловдив – формация „Трескейа”, която ще ни представи древни тракийски обреди и ритуали. Публиката ще може да види дефиле с антични ризници и накити край крепостните стени, както и изпълнения на вече познатата ни трупа „Първа тракийска кохорта” от Свищов; римските пехотинци ще покажат военните си умения и знакови моменти от културата на Римската империя. Гостите на спектакъла ще имат възможността да наблюдават тържествена смяна на караула, отдаване чест на императора, битки, триумфални маршове, обичаи, рецитация на римска поезия и т.н.

АНТИЧНА МУЗИКА на фона на запалени факли ще предшества кулминацията на вечерта – когато крепостта ще грейне в светлина. За което ще се погрижи специализираната фирма за организиране на светлинни спектакли и зари Victoria Fireworks. Огнени водопади, жертвеници, римски свещи, комети и огнени стрели са само част от множеството изненади, които ни очакват. Состра ще възкръсне, представяйки ни мигове от вечността си.

Музей на занаятите - Троян

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

В предишния брой на Т21 имаше интересни неща за Музея и взаимоотношенията му с общината от Елеонора Авджиева.Защо не ги видяхме тук,г-н Маринов?

troyan21 каза...

До №1: Ще бъде публикувано, отправката ще е в рекламното каре на Музея в колонката вдясно.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Благородно завиждам на тези които ще имат тази възможност да присъстват. Моля, ако някои направят видеоматериал да го публикуват и посочат адреса за да можем да го видим. Предварително благодаря.

Анонимен каза...

Почвам да си мисля, че е дошло времето вече в сайта да се правят и статии с видео формати. Ще е доста интересно. Г-н Маринов, знам, че вие винаги откриквате на читателите си спрямо тяхното мнение, дано успеете да измислите нещо по този въпрос. Тук не говорим за кристално качество, защото то е свързано освен с много други неща и с пари, говорим дори за клип ако ще и от мобилен телефон. Така например и ние вашите читатели ще можем да добавяме към читателските статии видео материали и ще стане доста интересно, поне според мен. Надявам се да прочетете поста ми и да ви хареса идеята ми! Успех на всички и приятно изкарване на почивните дни!

Анонимен каза...

Като "Искри от вечността" аз съм склонен да разглеждам и проблясъците от форумите,където наистина има непреходни попадения.Ето на какво попаднах преди малко,с което искам да честитя Независимостта на всички троянци и особено на тези,чието чувство за хумор ги прави независими от простотиите на общественият ни живот:
СРЕЩА МЕЖДУ ДВАМА "БЪЛГАРИ - ПОЛИГЛОТИ"
Един умен българин-полиглот поканил друг умен българин-полиглот."Как е хавата" -попитал първият умен българин-полиглот.
"Е,съм тайм уин,съм тайм люн" -отговорил вторият умен българин-полиглот.
"Еми,такъв е матряла-казал първият умен българин-полиглот, - виновен е Станишев!"
"Да,ама цу айнц цу цвай цу дрън"-отговорил вторият умен българин-полиглот.
"Е,бонжуар тогава"-казал първият умен българин-полиглот и поднесъл на госта си филия с мас и пура....
АЙ с-с-с-с....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |