Здравният министър бе в Троян

* Д-р Стефан Константинов обеща изплащане до края на месеца на забавената субсидия от 84 хил. лв. за отделението по хемодиализа * Добри думи за видяното в двете троянски болници

МИНАЛАТА СРЯДА (14 септември) на близо 4-часово работно посещение в двете троянски болници – общинската Многопрофилна болница (МБАЛ) и държавната Белодробна болница (СБАЛББ) – бе министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова.

В МБАЛ – ТРОЯН здравният шеф провел среща с болничното ръководство начело с д-р Пенко Бамбов, на която присъствали и народната представителка и член на екипа на болницата д-р Станка Лалева, кметът Минко Акимов и заместничката му Недка Топалова. Основната тема на разговора била за финансирането на здравното заведение и конкретно – забавената държавна субсидия към отделението по хемодиализа за извършени вече дейности в размер на 84 хил. лв. Д-р Константинов поел ангажимент въпросът да бъде уреден и до края на м. септември парите да бъдат приведени.

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НА ТАКОВА НИВО бил поставен и въпросът за включването на болницата ни в националния проект по Оперативна програма „Регионално развитие” за оборудване с модерна диагностична апаратура. Министърът е заявил, че ще се внесе предложение община Троян да бъде включена сред резервите по проекта; а шансовете ни били големи, тъй като някои от класираните болници нямали изградени медицински центрове, което е задължително условие. Кметът Акимов пък изразил увереност, че рамо на Троян ще даде и новият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков, който до миналата седмица бе областен управител на нашата Ловешка област. Лекарите задали на министър Константинов въпроси, отнасящи се до заплащането на техния труд и очакваната промяна в медицинските стандарти – в каква посока ще е и ще облекчи ли изискванията за персонала в общински болници от типа на троянската.

В БЕЛОДРОБНАТА БОЛНИЦА, където здравното началство било посрещнато от управителката д-р Цветомила Дудевска, се състояла среща с колектива на лечебното заведение. И тук въпросите гравитирали около хода на здравната реформа и финансирането. Министърът не скрил удовлетворението си от видяното в двете троянски болници – като състояние на сградния фонд, материална база, кадрови потенциал. Припомняме, че двамата предшественици на д-р Константинов в настоящия кабинет също са идвали в Троян - на 12 декември 2009 г. тогавашният здравен министър д-р Божидар Нанев посети двете троянски болници, а половин година по-късно, на 25 юни 2010 г., визитата повтори наследничката му проф. д-р Анна-Мария Борисова.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

Докторите коментираха,че който здравен министър посети Троян,малко след това го сменят!А да видим този ще изкара ли месеца?

Анонимен каза...

Той, министърът, хубаво е коментирал "видяното в двете троянски болници", но попитал ли е как се отнасят работниците (уж хуманните служители) с пациентите, особено с по-възрастните хорица? Май ми се струва, че не е питал, но и да не е, в най-скоро време ще научи. Имам намерение да се обърна за ПОМОЩ към национална медия и да ги уведомя какво е отношението към хората - пациенти в нашата "болница"!!! Не по-различно от това към животните! Ужас и безумие!!! И това, че се въздържах да защитя моята баба, беше само заради това, че остава в ръцете им, и не се знаеше как щяха да си го върнат на нея! Ужасни са, съграждани, просто са ужасни. Нямат елементарно съзнание, че пред тях стоят хора, а не неодушевени предмети. Точно това е усещането там. Имам предвид Второ вътрешно отделение. Да не говорим за това, че пациентите в България са на първо място източник на доходи! Това е друга дълга тема. . . Но биха могли поне работещите там да се постараят да облекчат страданията на хората, вместо да им причиняват нови :( Тъжно е, но е факт. Аз няма да оставя този въпрос така. Само изчаквам да мине малко време и да забравят за кого става дума, че кой знае дали няма пак да се наложи да настанят милата ми баба там. Опазил ни БОГ! То на друго няма какво да се надява човек! А министърът - харесал сградата. Ами много хубаво! Но не е всичко!

Анонимен каза...

ДО номер 2:ЗАЩО не те издигнем за кмет на общината..напълно те подкрепям,тия ДОФФТОРИ се имат за ...нещо като....ПРЪЪЦЦЦ......СОРИ имам газове............а па тоо предател негова работа ,ако иска да си ходи

Анонимен каза...

Съгласна съм с тебе номер 2!!!Преди няколко години изживях кошмарни дни,когато покойната ми вече майка,трябваше да бъде лекувана там.Недопустимо отношение към болните и техните близки!!!!Надути до безобразие доктори(Динков,например),други некомпетентни,като Вачков,а сестрите намусени и нелюбезни до крайност!!!!Да не говорим колко не знаят и не умеят.Не могат една система да сложат правилно.Пациентите,особено както казвашо-възрастни хора треперят от тях.Единствено доктор Блага Михайлова заслужава благодарности!!!!Моето мнение е ,че до един ,работещите в това отделение трябва да бъдат УВОЛНЕНИ ДИСЦИПЛИНАРНО!!!!Начело с д-р Динков,този надут търгаш да забравят за тази професия!Ако започне подписка или нещо такова,бих участвала.Не мога да забравя отвратителното отношение към болните и в памет на майка ми и в името на следващи потърпевши ще участвам!!!

Анонимен каза...

Аз съм номер 2 и съм анонимна по горе посочените причини. Именно некадърните да поставят системи "сестри", да поставят инжекции, да се отнасят с хората като с одушевени същества, ме ядосаха най-много. Те, влизайки в стаята, дори не говорят. Милата ми баба трябваше да изтърпи всичко това - 6 пъти ходих да купувам абокати с различни цветове, двете и ръчички бяха подути и посинели от напукани вени, а тя - милата - само гледа, мълчи и не смее дори да изохка, за да не я нахокат. Дори и аз не посмях да се обадя, защото като си тръгнех, тя оставаше самичка и си представях какво щеше да е отношението им. Но сега, след като виждам, че има хора,които ме подкрепят, не мисля да си трая повече. Ще изпратя сигнал до национална медия и ще извадя на показ тези "мишки". И аз съм ЗА да се уволнят ДИСЦИПЛИНАРНО и да нямат право да "практикуват' професията си. Заради такива като тях човек не може да повярва на нито един лекар. Поне аз! И, "Не дай, Боже", да се наложи пак да се стигне до там, този път непременно ще поканя хора с камери. И ако не ги е срам - нека да се появяват по улиците. Да не говорим и за Неврологичното отделение, където пак тя - моята мила бабка - остана една седмица преди две години. Опитах се да се информирам за лекарството,което и слагат и изобщо за състоянието и. Нищо - само сърдити физиономии и надути погледи. Представете си - бяха и сложили системата така, че лекарството течеше подкожно, и стана цял балон върху ръката и. Чак когато видяха какво се случва - реагираха улашено. Притесниха се, разбързаха се...С две думи - ДА ГИ НЯМА!

Анонимен каза...

Номер 2,5,първо да ви кажа че,не съм мед.лице.Понякога самото невежество ни кара да недоволстваме.Пиша единствено като лице,което е доволно от персонала в болниците.И не че няма черни овце,не,има ги,но не са всички.Когато се налага на възрастен човек да се сменя абоката често,то е ,не защото е калпаво сложен,а защото на възрастния човек вените са изтънели,съсипани,почти атрофирали но не и от иглите.Ако имаш претенции за лошо отношение,направи го както трябва,а не тук,анонимна,да плюеш по персонал и да не назоваваш поименно всеки от който си недоволна.Заплашваш че,ще доведеш национална медия?Ами доведи я,но коя медия ще ти се върже,след като не посочваш конкретен случай,конкретни лица?В момента нищо друго не правиш,освен клюкарски коментар.За да има правилно възмездие се налага откритост,а не да се криеш като мишка с думите че,те е страх да се покажеш че,видите ли баба ми пак ще влезе в болница.Ако са такива чудовища наистина,би следвало крака ти да не стъпва там,а да ходиш в друг град.

Анонимен каза...

Номер 6,ти като даваш съвети,защо не хвалиш със собствения си подпис?Не се опитвай да измиеш лицата на така наречените здравни кадри!Много от тях са загубили всякакъв човешки облик и трябва да бъдат благодарни,че все още никой не е потърсил медиите.Както виждам горе има хора готови да говорят с имена...

Анонимен каза...

Аз (номер 2) имах предвид нещо друго. Не съм се изказала сложно. Не става дума за "изтънели, съсипани и атрофирали вени", а за човещина. По-точно за липса на човещина. И друго - не "заплашвам" с национални медии, а казвам, че няма всичко да остане зад новобоядисаните стени на сградата, наречена "болница".
Има и още - черното не наричам бяло, нито обратното. Преди време бях впечатлена от друго отделение, което е с космически размери по-различно от тези споменатите. Пак го отбелязах на страниците на вестника, защото се почувствах Човек там.
А защо не съм написала имената на тези въпросните - няма нужда. Като казвам всички, имам предвид всички. Достатъчно е да се знаят отделенията кои са. Няма изключения, че да ги споменавам с имена. . .

Анонимен каза...

Наскоро след ухапване на детето ми и последвала алергична реакция, ми се налойи да посетя Спещния кабинет в поликлиниката, където ме посрещна Д-р Топалова. Изписа ми сироп който е спрян преди 4 години от производство. В 18,00 часа детето ми беше с зашито от оток око, обадих се на личния лекар, който ми обясни че е изморен и не може да прегледа детето. Купих си игла, спринцовка и Урбазон и се запътих към "Спешна помощ", където категорично ми отказаха да сложат инжекцията на детето, като лекаря Лалев ако не се лъжа ми обясни че не е педиатър, а хирург и няма да прегледа дъщеря ми. Наложи се да се обадя на шефката на "Спешна помощ" в Ловеч, да и обясня случая. тя ми отговори да се върна на територията на болницата за да бъда прегледана. Там ме посрещна вече друг лекар, видимо употребил алкохол, но много любезно ми прегледа детето и съвсем адекватно и компетентно ми обясни състоянието, като накрая сложи и инжекцията, която си бях купила и носех.
Да дерзаем за българското здравеопазване!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Аз съм №6.И като казах че,има черни овце,мислех че,го казах достатъчно ясно.Само че,тук по форумите,когато не се споменават конкретни имена а и да се споменават файда няма,е малко казано несериозно.Като фактите,които споменава 9-я коментиращ,са доста сериозни и има инстанции,има начини да се вземат мерки.Нечовешко отношение няма как да се докаже,но сериозните грешки,пропуски и безхаберното отношение,описано горе,може и ТРЯБВА да се потърси отговорност и да се прекрати тази практика.Но,без да ми се сърдите,тук в сайта е лесно.Иначе да се задействаш е трудно и избираме лесния начин.Не е правилно и за това ще си останем само на тоя етап-да мрънкаме анонимно.
Несериозно е някакъв анонимен да ми прави забележки защо съм анонимен :)

Анонимен каза...

Драги ми 6-ти, аз съм 9,аз съм посочила името на лекаря който не пожела да прегледа детето ми, и ето казах, обадих се на шефката на Спешна помощ в Ловеч, на чието подчинение са тези в Троян. След найната намеса детето беше прегледано и му беше сложен медикамента, който аз лично си закупих от аптека Марешки, но защо трябва да е така, като всеки месец, без да ме питат прегледана ли съм или не ми одържат осигуровки.Защо трябва да се молим да дойде линейка и да ни се обяснява колко е трудна поддръжката, как Спешна помощ кара на издихание, а в същото време със служебните линейки се ходи всяка вечер до фурната в ж.к"Младост" за топъл хляб. Защо със същата тази линейка на д-р Ибовски се разкарва личен багаж до вилата му в Балабанско...........и ред други и ред други............на кого да се оплачем.Колкото пъти е пуснато писмо или запитване до министъра, то се връща тук, резюлирано по компетентност. Глас в пустиня!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

№9,аз точно теб дадох за пример и се обърнах към №2,8.Но май си говорим само двамата.Така е,много си права.Знам само едно,ако се вдигне много шум,тогава се обръща повече внимание.Има чудесни доктори,но има и некадърни,които стоят и се държат така,като че ли сте им длъжен с нещо,мързеливи и безотговорни.Ние трябва да се научим как да реагираме и да се борим.

Анонимен каза...

И как? Който се е научил, да сподели!

Анонимен каза...

Прав е Балев, да искат да закрият болницата!

Анонимен каза...

Да я закрият!!! Както се знае от стари времена - там само трън могат да извадят на човек, и то да е черен, за да се вижда! Не че е малко и това, но.....не стига, за да съществува цяла болница.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |