Кметът се похвали с чисто нова улица

* Ул. „Търнето” е изградена изцяло с общински средства –
малко над 300 хил. лв.; завършва с кръгово обръщало,
каквито са евростандартите

С ЦЯЛА ЧИСТО НОВА УЛИЦА, реализирана изцяло със собствени общински средства и завършена преди броени дни, се похвали кметът Минко Акимов на среща с местните медии миналия вторник (13 септември). Става дума за неголямата ул. „Търнето”, осигуряваща достъпа до двете новопостроени жилищни кооперации и 7-8 фамилни къщи в кв. 318 (Търнето). Новата пътна артерия завършва с кръгово обръщало, каквито са европейските стандарти. И преди да се положи асфалтът, са били изградени всички подземни мрежи – канал за чиста вода (реализиран от общинското дружество „ВиК – Стенето” ЕООД, с негови средства - около 20 хил. лв.), канал за отпадни води, електрозахранване и др. Цялостното изграждане на новата улица е струвало малко над 300 хил. лв., а за основен изпълнител е била наета търновска фирма („Пътища” ООД).

В МОМЕНТА УСИЛЕНО СЕ РАБОТИ и на няколко места в съседния жк „Лъгът” – реконструкцията на ул. „Мизия” вече приключи, в ход са ремонтните работи по улицата пред входа на СОУ „Св. Климент Охридски” и предстои да започнат по близката ул. „Балкан”. Тези строителни дейности са по големия проект за подобряване на градската среда, който е на обща стойност 4,7 млн. лв. и се финансира с европейски средства по Оперативна програма „Регионално развитие”. Паралелно по същия проект тече мащабна реконструкция на последния участък от възловата ул. „Христо Ботев” (от ул. „Черковна” до кръстовището при ресторант „Старата къща”), както и на обходната улица в жк „Младост”.

Т21

42 коментара:

Анонимен каза...

Хубаво е когато се реализират такива проекти!само плюете Акимов и не разбирам,нима Енкин направи нещо повече за 3 мандата?!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Абе по Ботев не знам колко време никой нищо не правеше ... Явно ги беше юрнал за някоя друга уличка :)

Анонимен каза...

По Лъгът толкова усилено се работи, че след като положиха асфалта се наложи да го разкопаят пак заради нещо. А какъв беше смисълът да се стесни толкова много платното... не е ясно. Само не си помисляйте да правите улицата еднопосочна.
Да говорим ли и за тротоарите, които на зявой се правят до половината, при положение, че са толкова къси! Българска или по-скоро предизборна работа. Но няма да ни замажете очите!

Анонимен каза...

Добре че натисна Марин Радевски че има къща на тази улица иначе живущите там щяха да газят калта още години.

Анонимен каза...

Това с тесните улици на такава голяма площ в Лъгът е най голямата простотия,особено пред самото училище където платното е по тясно от тротоара и вече сутрин се създава невероятен хаос когато спират колите да си оставят децата.А,че всичко се прави за да е удобно не на хората ,а на Марин Радевски е повече от ясно.Но върхът на наглоста ще бъде както се чува ,че ще направят еднопосочна улицата пред училището,която ще продължи направо до фабриката му и вкарат ТИРОВЕТЕ през комплекса.

Анонимен каза...

Чуват се приказки че кв м. тротоар струвал по евтино от квадрат асфалтирана улица и затова направили толкоз големи тротоарите пред Климент Охридски за да гушнат някой лев

Анонимен каза...

Как ще се казва улицата "Предизборна" или "Прощална"?

Анонимен каза...

Акимов вече е в отпуск за изборите. Спрете да му правите ПР с нашите пари!!! То не бяха, улици, то не бяха книжки,по не бяха дъндънии! С чии пъри, бе Минко?

Анонимен каза...

Пред клуба на ГЕРБ сложени плакати за мотокроса, като че ли ги е извадил Акимов, а не са от бюджета
и нашите данъци

Анонимен каза...

До номер "3"

През последния един месец по улуца Христо Ботев са извършени ремонтни дейности, колкото колкото предишния кмет "успя" да реализира за три мандата.

До номер "8"

Ремонтните дейности по пътните настилки в град Троян, които се извършват в момента са гасувани и стартирани като търгове, планувани и пр. преди повече от година.През мандата на Минко Акимов не е имало и ден без инфраструктурни дейности.

Кратка справка за ремонт на улици от 2008г. насам за по - любопитните:

Реконструкция път Зеленика,рекунструкция път Гумошник - Лакарево, реконструкция път Калейца - Коман - Терзийско, преасфалтиране ул.Ген.Карцов,път до Попешлка, път с.Борима,Орешак, Балканец,реконструкция път Троян - Балабанско, с.Бели Осъм, с.Белиш, с.Г.Желязна и т.н. и т.н.

Гавраил Хлътев

Анонимен каза...

Този "Гавраил Хлътев" явно много е хлътнал по кмета Минко! Предлагам да се вземат и да ходят надалеч.

Анонимен каза...

Номер десет - нека се популялизира най-мащабното спортно събитие в града, и то от европейски ранг.
Б.Михайлов

Анонимен каза...

Браво на г-н Акимов ! Определено по време на неговия мандат се направи изключително много за Троян !

Петко войвода каза...

До онаниста кръстил се "Гавраил Хлътев" /номер 11/ абе аланкоолу анонимний ти знайш ли че Гаврил Хлътев е рожденото име името на великия войвода и бунтар Георги Бенковски и да го петниш с анонимни лизачески писаници е кощунство...Аман от малоумници и слагачи в тоа град

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Поздравления за направеното. Необходимо е обаче, да е в пъти повече-примерно 10 нови улици. И защо, всичко което се прави трябва да е с родилни мъки. Визирам ремонта по ул. " Ботев". Бавно, мудно, с дни не се работи.

Анонимен каза...

Любезний ми 14-ти,не знам защо,но твоят искрен и неподправен вопъл ми напомни вицът за секретарката:
"-Другаррю Директор,проникнахте ли вече в мен - ау-у-у-у,колко Ви е голям-м-м-м-м!"
Пардон,Админе!
АЙ с-с-с-с....

www.imotitrayana.com каза...

Това че са направени улици трябва да е нещо нормално, защо толкова се говори за това. Това е все едно като имаш къща да си изхвърляш боклука, да си направиш алея и да го почистваш. Това само по себе си не е постижение, би трябвало да е нормално. Да си кмет трябва да правиш много повече от това за да стане мястото по привлекателно за живеене за стари и млади.

Анонимен каза...

В отговор на 17-ти мога да кажа само, че когато идват туристи в Троян, това е първото нещо, което им прави впечатление - пътищата ! Предполагам и Вие, когато минавате през Ловеч, това Ви прави впечатление ? А относно неуместния виц мога да кажа само - просташки троянски хумор ...

Анонимен каза...

Абе 19-ти,ти влизал ли си в Троян откъм Ловеч-явно не!Последно беше асфалтиран може би преди 20 години.Не говоря за кръпки!

Анонимен каза...

А какво общо има общината с републиканска мрежа?

Анонимен каза...

Хайде Акимов, хайде-е-е. Пенсията те зове - към Трапето, полковник. И колко ти станаха ПР-ките вече? Клкото повече - толокова повече глупости правят.

Анонимен каза...

Нека никой не си мисли че съм човек , който само плюе и не зачита успехите. Обаче няма как да си примълча този път. Ясно е че тази улица е направена само и единствено заради Марин Радевски( да е жив и здрав, че без него Троян сигурно ще е още по-пуст и по-беден), но въпреки това Миню Акимов наистина трябва да си ходи.

Анонимен каза...

И без пиар АКИМОВ си е кмет,той е кмета без корупционни практики и афери ,като при енкиния мафиот

Анонимен каза...

Драги 24 Минко Акимов е пример за корупционни практики.Признавам, че добре ги прикрива в асфалтови кръпки,а иначе е виновен точно толкова, колкото и Лечков в Сливен

Анонимен каза...

Към номер 24 -или си наивник или си прост хахааааааааааааа:D

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Аз съм много доволен от мандата му. Направи (и прави) много за Троян ( било това само улици). От предишния кмет и една плочка тротоар не видях. Данъците бяха същите, заплатите - същите, безработицата - същата и младите пак бягаха. Критикувайте, но градивно.

Анонимен каза...

Аз също живея на тази улица и съм супер доволна и от фирмата - изпълнител.Хората си свършиха бързо и съвестно работата, за разлика на другите обекти, дето се мотаят от месеци. А дали е направена заради Марин Радевски няма никакво значение.Самият той, заедно с Лилия Цанкова подготвиха основата още миналата година да не ходим в калта. Хората заради лоши комшии си сменят жилищата, нека пък ние веднъж да улучим с правилния човек.

Анонимен каза...

До'15' абе келеш съзнателно сам използжал това име Гавраил Хлътев.А данните които изнесох са неоспорими факти,а ти недоправена мишетурке не ме учи кои кои е.Минко Акимов е желания кмет и това ште си покаже на 23ти.А компроматите които се опитвате да пребутате в форомите са просто евтин ПР

Анонимен каза...

Батко ГАВРАиле ние знам колко се направи в мадата....знаете ли какво е лош късмет :
Г-н Акимов ако не спечели от първия тур
при тия куци коне с който се бори
ЧЕСТИТТТООО

Анонимен каза...

Честито г-н Радевски си има и асвалт до вкъщи.

Леля Пена чистачката каза...

Гавраилчо мама затъпя от лъскане на бастуна и лизане на кметското дупе поспри са малко

Анонимен каза...

Като лаете толкова много против властта, я ми кажете кой от останалите кандидат кметове ще свърши нещо повече от сегашния?
И не се заблуждавайте за икономичекия потенциал на Троян в условията на икономическа криза съвременни пазарни механизми.

Бай Добри Домакина

Анонимен каза...

Бай Добри Домакиня,а до година когато свършат парите от евро проектите,как ще хвалиш кметя а?А да видим тогава,ако троянеца е достатъчно глупав да го избере,кво ще прави тогаз!!!!!

Анонимен каза...

Гавраиле Хлътев,я на първо време да вземеш правописния речник и да си припомниш елементарните правописни правила!!После ни учи кой за кого да гласува и защо!Много лоша реклама си на г-н Акимов....Иначе като гледам к-сЛъгът май си има фаворит.

Анонимен каза...

Хи-хи-хи,
В предната статия за наш Миня нямаше един положителен коментар ама един нямаше. Сега явно е платил на някой да пише хвалепствия и псалми колко ни е велик кмета. Ако не взима някой лев тоя дето стои зад анонимката Гаврил явно е егати ненормалника прост. Ей заради такива малоумници този град е на този хал. Ако акимов спечели недай боже направо на следващите избори сме с кметски наместник.

Анонимен каза...

До 35
Без всякаква нотка на сарказъм исмам да те попитам как прецени, че европарите свършват догодина и как въобще свършват еврофондове?Може би закриват ЕС и не съм разбрал или?
Бачо Добри

Анонимен каза...

Стрина Стойна каза:Абе,вие дето хвалите Акимов и неговата банда,защо не го попитате къде са ви работните места,добрите заплати,веригите магазини и бензиностанции?Защо като излезете няма къде да отидете да се позабавлявате вие и вашите деца?Правил бил пътища:преди две години така "направи" пътя за Балабанското,че тази пк го "ремонтира"!!!!!!Това май на друго намирисва....

Анонимен каза...

От Стрина Стойна до кмета всички сте се побъркали с тая верига магазини!!!Ненормална работа!Дайте да ви сметна две и две колко е:
Имам малък квартален магазин,като се присъдеини към СВА още един голям се сещате какво ще стане с малките търговци!Оставете, че корпаративната печалба илиза извън крехката икономика на града.
В магазина работя аз, съпругата ми,майка и две продавачки - 5 човека.Покрай нас приходи си докарват: счетоводителка, снабдители,склададжии,хазяина на помещението, СОТ-а,банката дето и погасявам кредита,енергото,Данъчното и оня капут дето ми прави дограмата.Е-е-е-е като дойде Била и почне да си вкарва захар от Унгария,пилето от Холандия и пр. кой от тия дето са зад мен ще направи и лев оборот???
Такива търговци като мен сме към 50-тина в Троян.Колко ще останат?20 тия по центъра.Я смятай Стрино Стойно сега 30 по 5 човека и ми кажи после че във веригата ще работят 150 човека.Щото като няма да сме капиталисти поне да ни вземат на работа там, ама няма щото повече от 30 души няма да работят там.А останалите 120 пряко безработни и 1020 непряко засегнати откъм приход като оня таргаш дето ми зарежда кафето ще го ядем големия.
Мислето на макро ниво господа,а не гледайте киселото мляко по 22ст. в голяма верига.

Анонимен каза...

На няколко пъти на такива "капиталисти" като теб им обясняваха разни хора, че не ни интересува твоята и на семейството ти печалба, ама вие едно си знаете.
Утре като дойда да си купя от тебе нещо с изтекъл срок на годност и замазана маркировка, на двойна и тройна цена в сравнение с големите вериги, ще се утеша, че на макро ниво подпомагам добруването на 150 човека.

Анонимен каза...

Аз съм стрина ти Стойна:ти бре юнак ,дето имаш магазин-бакалия щели ми гарантираш,че като дойда в твоят дюкян няма да ми продадеш шекер от Унгария и какво беше там от Холандия?Знаеш ли колко пъти като вляза в такива гастрономи като твоя виждам производите на LIDL?!А можеш ли да убедиш стрина си ,че твоят магазин и е по-угоден от веригите.Как се случи тъй,че само в Троян се мисли на "макро ниво",та като гледам се върнахме в 1-ви клас?!Ей, младеж, ти май с трици маймуни ловиш?!Бъркаш ми яко в джоба ,а искаш аз да ти викам "ура"!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |