От утре всички ученици в общината – дистанционно, затягат мерките

* И още – от 1 ноември четвъртъчният битак, пенсионерските клубове и клубът на инвалида преустановяват дейността си; засилва се контролът в търговските обекти и ресторантите * Причината – над 750 заболели на база 100 хил. население в община Троян

Коронавирусът

ВАЖНО! От утре, четвъртък, 28 октомври, се преустановява присъственото обучение на всички ученици в община Троян. Крайната мярка е поради достигната заболеваемост в общината над 750 на база 100 хил. население – 755,6 болни за днес, 27 ноември, и съгласно заповед РД-01-856/19.10.2021  (т. 7) на министъра на здравеопазването и заповед № РД 09-3596/20.10.2021 (т. 3) на министъра на образованието и науката. Обучението ще се осъществява дистанционно по интернет, съгласно организация, създадена от директорите на училищата.

ВЪЗ ОСНОВА на тревожните данни за бързорастяща заболеваемост от коронавирус на територията на община Троян и след внимателен анализ общинският Временен оперативен щаб (ВОЩ) начело с кмета Донка Михайлова е взел решение за цялостно засилване на противоепидемичните мерки на общинско ниво. Мерките са в няколко посоки: 

• Първо – утрешният, 28 октомври, традиционен четвъртъчен пазар (битак), организиран от общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД в района на Общинския пазар, ще се проведе при стриктно съблюдаване на съществуващите и досега, но до голяма степен пренебрегвани правила: коридори за еднопосочно движение и отстояние от най-малко 1,5 м на посетителите, задължително носене на предпазни маски за лице от всички на територията на пазара, задължителна дезинфекция на входа; и най-важното – от 1 ноември дейността на четвъртъчния пазар се преустановява.

• Второ – от 1 ноември се преустановява дейността на пенсионерските клубове и клуба на инвалида.

• Трето – засилват се контролните действия за спазване на наложените на национално и местно ниво противоепидемични мерки в търговските обекти и заведенията за хранене; контролът ще се извършва в партньорство от екипи на РУ на МВР – Троян, Община Троян и Агенция по храните.

„НАДЯВАМЕ СЕ на разбиране и отговорно отношение от страна на гражданите и собствениците на търговски обекти и заведения“, коментираха от общинската администрация.

Т21

 
Всички публикации по темата:

4 коментара:

Unknown каза...

Не е ли още октомври? До 28 ноември има цял месец.

Д. Чаушев каза...

Мога ли да попитам на какво основание се затваря четвъртъчния пазар след като е на открито и при спазване на дистанция и маски опастност от зараза не съществува!!! Срещу самият пазар веригата "Т_МАРКЕТ" работи без проблем въпреки, че е на закрито, защо.....???? В София, Плевен, Пловдив няма нито един затворен пазар въпреки , че заболеваемостта е по висока, само тук ВОЩ решават да отчетат дейност..че са взели някакви мерки. Много хора , най вече съзрастни изкарват прехраната си на този пазар и сега вие незнайно по какви причини ги ограничавате, говорим за продажба на храни и то на открито!!!!Хайде стига малоумия и недомислици! Очаквам отговор включително и от кмета Михайлова, която между другото дълбоко уважавам !

Z@Q каза...

Агенцията по храните и гък няма за това, че всички продукти са пълни с Е-та и мононатриев глутамат, а безалкохолните с аспартами, цикламати и какви ли не отрови!
Но време да гонят михаля имат!
За 32 години разрушена национална икономика и глупави дечурлига си е грандиозен успех.
Камък връз камък сте се заели да оставите, но всичко по реда си!

? каза...

А изборите са безопасни. Не казвам да ги отложат, просто прави впечатление.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |