Готови сме за зимата, заявиха фирми и институции

* Община Троян има сключени двугодишни договори за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа за всички населени места на територията на общината
 
Преслава Иванова
Иде

НА 21 ОКТОМВРИ кметът Донка Михайлова свика работна среща с всички отговорни лица, фирми и институции, имащи отношение към зимното снегопочистване н община Троян. Готовността си за зимната обстановка докладваха от РУ на МВР, Пожарната (РСПБЗН), ОП „Комунални услуги - Троян“, Държавните горски стопанства в района (Троян, Черни Осъм, Борима), „ВиК Стенето“ ЕООД, „ЧЕЗ разпределение България“ АД, избраните снегопочистващи фирми, кметове и кметски наместници.

ОБЩИНА ТРОЯН има сключени двугодишни договори от 2020 г. за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа за всички населени места на територията на общината и за уличната мрежа по селата (с изключение на едно село, за което върви процес на договаряне). На преден план излезе тревожният извод, че поради различни причини все по-малко стават фирмите, желаещи да се занимават със снегопочистване. Зимното почистване на уличната мрежа в града (Троян) традиционно е поверено на общинското предприятие ОП „Комунални услуги - Троян“. Над 20 снегопочистващи машини вече са в готовност за почистване на общинската пътна мрежа и улиците в града и селата. Осигурено е достатъчно количество химикали за обработка на пътищата. Проигран е и механизмът за взаимодействие в кризисни ситуации.

ДЕКЛАРИРАНО бе, че независимо от атмосферните условия всички, ангажирани със зимната поддръжка на пътната мрежа, ще положат максимални усилия да осигурят на жителите на община Троян безопасно и комфортно придвижване. Припомняме, че физическите и юридическите лица са длъжни да почистват редовно прилежащите части към сградите, тротоарите, дворните места и други терени, които стопанисват; и се надяваме на добросъвестно отношение от тяхна страна.

Преслава Иванова,
главен специалист ,,Информационно-културен център‘‘, Община Троян

1 Коментара:

Дедо Спас каза...

А на бас, че зимата пак ще ни изненада!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |