Сбогом на Валентин Манджуков

* Отиде си един от създателите на музикалната физиономия на нашия град – пианистът, ръководителят на фолклорни и поп състави, диригентът, корепетиторът, аранжорът,  големият музикант

Валентин Манджуков (1939-2021)

In memoriam

ИМА хора, които правят биографията на един град. И делото и личността им остават. Днес, 28 октомври 2021 г., си отиде един от тези троянци, чудесният и всеотдаен музикант Валентин Манджуков – ръководител на фолклорни и поп състави, диригент, изпълнител, аранжор. Един от създателите на музикалната физиономия на нашия град. Музикант и в кръвта си.

„ЕДИН от най добрите музиканти в Троян! Човекът, от когото ние, от нашето поколение музиканти, се учихме, запалихме и до ден днешен обичаме това изкуство! Сбогом, Вальо!“, написа Емил Ненковски, колега и приятел. Друг колега, приятел и партньор на сцената, Веско Младенов-Стрялката, каза не по-малко силни думи за сбогом: „Отиде си една легенда, един от доайените на троянската танцова и поп музика. Големият музикант, пианист, ръководител на вокални състави и оркестри, човек и приятел Валентин Манджуков. Почивай в мир, Маестро!“. Още едно кратко, но запомнящо се сбогуване от колега, Николай Стойчев: „Легенда. Да почива в мир“. 

ДА ДОБАВИМ и казаното на прощаване от приятелите от троянското читалище: „Със своя талант и отдаденост Вальо оставя трайна следа в сърцата ни и в музикалния живот на Троян. Дълбоко се прекланяме пред светлата му памет!“. И от нас – поклон!

Т21

Начало 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |