Защо Пешеходният мост е без никакво осветление?

* От известно време, кой знае точно откога, въпросният мост в центъра на Троян вечер тъне в мрак и това е причината за питането на нашия читател Цветомир Петков
Читателите ни пишат
Поглед към Пешеходния мост, денем
Поредният въпрос за неосветена важна част в Троян, задава го съгражданинът ни Цветомир Петков. Също съвсем кратък и съвсем категоричен, като скорошния на читателката ни Марияна В. Георгиева (виж „Защо ул. „Любен Каравелов“ е без осветление“ – бел. ред.). Този път става дума за Пешеходния мост в самото сърце на града ни, в най-централната му част (до Музея). Който преди време вечер се къпеше в мека декоративна светлина, хем ефектна и подчертаваща красотата му, хем вършеща работа, т. е. и по тъмното можеше да се придвижваш на светло по моста, както трябва да е по всеки мост, особено пък градски. Но от известно време, кой знае точно откога, Пешеходният мост в центъра на Троян вечер тъне в мрак и това е причината за питането на г-н Петков. Т21

***
 
С оглед на бързите резултати (явно се има предвид бързата реакция при предишния подобен сигнал, виж „Община Троян обясни защо е тъмно вечер по ул. „Любен Каравелов“ – бел. ред.) искам чрез вас, вестник „Троян 21“, да попитам отговорните длъжностни лица в Община Троян защо Пешеходният мост в централната градска част е без никакво осветление?

22 юли 2021 г.
С уважение: Цветомир Петков, Троян

Бележка на редактора

Триша Бикли
Триша и мрачният Троян

ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ малко отклонение, но свързано с темата. Преди близо две десетилетия, за година и нещо в периода 2003/4 г., в Троян бе американката Триша Бикли, доброволка от щатския Корпус на мира, мила, любопитна, емпатична, заобичала града и България, направила доста добри неща тук, но не и безкритична. Триша бе приятел на Т21 и сме си говорили неведнъж за Троян и България, хубаво и лошо. Помня, че едно от нещата, които много притесняваха родената във Вашингтон и явно свикнала с едни по-други градски стандарти американка, бе вечерната тъмница в Троян; тя буквално се страхуваше да преминава по неосветените троянските улици. Пет години по-късно, през 2009 г., Триша ни гостува за кратко и използвах повода за кратко интервю (виж „Триша Бикли: Много по-европейски изглеждате, отколкото преди пет години“ – бел. ред.). И тогава, в отговора й на питането с какво сме се променили, отново „изскочи“ троянското осветление: „Сега (2009 г.) светлините по улиците са много повече, преди в Троян беше много тъмно вечер“. Интересно как Триша би коментирала днес?

ФАКТ е, че Троян е много тъмен вечер, дори по българските стандарти, за европейските и щатските да не говорим. И не става дума само за Пешеходния мост, тъмното доминира из целия град, включително в централната част. Разбира се, има изключения (сещам се за района около двете нови кръгови кръстовища, някои участъци от натоварената ул. „Христо Ботев“, отскоро част от шосето към кв. „Ливадето“, около двата хипермаркета), но изключенията само подчертават правилото, усилват заобикалящата троянска тъмнина. И със сигурност трябва да се направи нещо. Навремило е! А ако Триша пак ни гостува, пак ще я питаме.

Генадий Маринов

5 коментара:

Unknown каза...

Аз пък питам защо БИВШИЯТ КИТАЙСКИ РЕСТОРАНТ,СЕ ПРЕВЪРНА В КУЛТУРЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР,И ПО ТОЧНО КАДЕ И В КАКВО ПОТУНАХА 372 000ЛВ,372 000ЛВ СТРУВАШЕ ДА СТАНЕ ОТ РЕСТОРАНТ НА КУЛТУРЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР, КМЕТЪТ КРАДЕЦ ПРОДАДЕ КАПИНЧО-4 ЗА 252 000ЛВ(КОЛКОТО ЕДИН АПАРТАМЕНТ В СОФИЯ) КМЕТЪТ КРАДЕЦ ПРОДАДЕ 50 ДЕКАРА ЗА РИКО-СТИЛ(ИЦО-СИНДРОМА НА ДАУН) ЗА ПО 3 ЦИГАРИ НА КВАДРАТЕН МЕТЪР,ВОДЕН ЦИКЪЛ И ТАК ДАЛАВЕРИ, КМЕТЪТ НИ Е ОФШОРЕН МИЛИОНЕР ДОНА ОФШОРНИЯ МИЛИОНЕР,И ЧАКАИ БСП ДА НИ ОПРАВИ.

Unknown каза...

ОФШОРКАТА ДАЖЕ НАПРАВИ АСАНСЬОРА В ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА В СЕЛО ДОБРОДАН ЗА 90 000ЛВ,БРАВО КРАДЕЦ БРАВО

Той каза...

В Троян няма пешеходен мост или пешеходна зона! Всеки си кара автомобила през площада , защото никой не следи за това. Всякакви баничарки , бусове за зареждане на цигари , инкасо автомобили , Елена Ройнева с големите бомби ….. и още много

Донка Михайлова каза...

Мондека-кмет!Само той ща ви оправи. Еж как оправи "Елмата" ,човеко!.....Европейски завод го дигна от руините,даже и едно Лидлче му тури ,а се радват бабичките и старците на европейско качество!

Unknown каза...

Да ви попитам госпожо кмет(Михайлова) в LIDL продават ли от УМНИТЕ ЕЛЕКТРОМОТОРИ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |