Неочаквана загуба от „Локомотив“ – 49:68

* Мъжкият ни тим с второ поражение за годината, най-добър реализатор за нашите – Габриел Йонков  * Въпреки лошото начало „Чавдар“ вече си осигури класиране за следващия етап

Стефан Генков

Баскетбол, Сезон 2020/21

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ВТОРА загуба регистрира мъжкият баскетболен отбор на „Чавдар“ за новата година. В зала „Балканстрой“ в Плевен на 17 януари се играха две срещи от регион Център на мъжката „А“ група  (ББЛ). В първата безспорният фаворит „Бавни и Яростни“ (Плевен) спечели безпроблемно срещу юношеския състав на „Чардафон Орловец“ (Габрово) – 71:45, и завоюва шестата си поредна победа. Във втория мач нашият „Чавдар“ (Троян) неочаквано за мнозина загуби и то доста болезнено от „Локомотив“ (Горна Оряховица), като до момента горнооряховци имаха само една победа над „Чардафон Орловец“.

В ПЪРВОТО издание на книгата ми „Магията на оранжевата топка“ има разказ, в който описвам как в средата на 80-те години на миналия век воденият от мен отбор на „Чавдар“ победи драматично „Локомотив“ в Горна Оряховица и го изхвърли от втория ешелон на българския баскетбол за почти 50 години. Тази година техният отбор за първи път е отново в група с троянци. Не искам и да си помисля, че биха ни го върнали?!

Габриел Йонков

КАК СЕ РАЗВИ този злополучен за нас мач? За съжаление още от самото начало противникът пое диригентската палка и не я изпусна до самия край. Първа четвърт - 17:15, втора - 16:8, трета - 18:13, и последната четвърта – 17:13 за „Локомотив“. Краен резултат - 49: 68 за противника. Реализаторите за „Чавдар“ бяха  Габриел Йонков с 15 точки (той игра много силно и при първия ни сблъсък с „локомотивите“ през есента, когато ги сразихме с 91:77 – бел. авт.), Александър Кръстев (14 т.), Камен Пенчев (10 т.), Илиян Павлов (4 т.), Славян Лишев (3 т.), Ивайло Димитров (2 т.), Найден Миховски (1 т.). Никола Цоневски, на когото аз възлагах големи надежди за троянския баскетбол, дори за българския, наруши подготовката си и сега е бледа сянка на възможностите си, като дори не успя да се „разпише“.

В ПРОТИВНИКОВИЯ тим над всички на терена беше 20-годишният Радостин Папазов, реализирал 29 точки. Впечатляващ тандем бяха баща и син Пеньо и Кристиян Нацкин, записали общо 20 точки. Бащата през февруари ще навърши 50 години, синът е 20-годишен и двамата на височина гонят двата метра. Казвал съм го неведнъж – при селекцията на баскетболисти и волейболисти основно трябва да се набляга на ръста, а кои ако не синовете на бивши баскетболисти ще са високите млади попълнения? И колко такива през годините изпуснахме в Троян?
 
ДО КРАЯ на първият етап на сезон 2020/2021 ни предстоят още два мача: с „Бавни и яростни“ в Горна Оряховица и с „Чардафон Орловец“ във Велико Търново. Първият ще е чудо да се спечели, но вторият ще е прецедент, ако се загуби. Как ще завършат тези мачове не е толкова важно за нас, защото с реализираните досега 5 победи и 3 загуби „Чавдар“ ще приключи втори в регион Център и ще добие право за участие в следващия етап с класиралите се отбори от регион Юг, какъвто е регламентът. Затова препоръчвам да се дава повече игрово време на 16-годишните юноши състава ни, участници и в елитната група Югоизток в своята възрастова група.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

Още по темата
Сезон 2020/21 г.

3 коментара:

Unknown каза...

СРАМ! Докарахме я до там,да губим от Горна Оряховица.С Габрово бяхме на косъм да ни бият.Добре,че Севлиево,Ловеч и Угърчин не са
В тази група,та да ни подхванат и те.Към настоящите ръководители на клуба:Пазете името на БК-Чавдар,защото то е важно за гражданите на Троян,както и за
ръководителите и състезавалите се през годините за този клуб.

? каза...

Преди две-три години отборът побеждаваше повече. Кои фактори действат негативно? Това би трябвало да е ясно за специалистите.

Unknown каза...

Форматът на това първенство е едно недомислие.С нашето участие ние го подкрепяме.Как ще обигравяме 15-16 годишни с такива на 50.Има други начини за трупане на опит на младите ни играчи.А в състава на т.нар. представителен мъжки отбор попадат какви ли не имена!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |