Владислав Шишков зае мястото на инж. Радевски

* Съветник трябваше да стане следващият в листата на ГЕРБ - Мирела Багарова, но тя депозира отказ * Новоизбраният е потомък на две именити троянски фамилии

Владислав Шишков
В Общинския съвет

ОВАКАНТЕНОТО съветническо място на починалия председател на групата на ГЕРБ в троянския Общински съвет инж. Марин Радевски бе заето от юриста Владислав Шишков. Той се закле да служи на троянци на сесията на местния парламент в четвъртък, 17 декември, като удостоверението за съветник му бе връчено от председателя на Общинската избирателна комисия (ОИК) адв. Емил Цветанов; който поясни, че с решение №220 на ОИК от 10 декември т. г. са прекратени предсрочно поради смърт правомощията на титуляря, с  решение №221 от същата дата е заличен следващият в съветническата листа на ГЕРБ – Мирела Багарова, поради депозиран от нея отказ и следвайки разпоредбите на Изборния кодекс с  последващо решение №222 ОИК е обявила за избран за общински съветник г-н Шишков.

ВЛАСИСЛАВ ШИШКОВ е завършил Езиковата гимназия в Ловеч и право във Великотърновския университет, занимавал се е с частен бизнес, а отскоро работи като юрисконсулт в Областната управа в Ловеч. Известен е със заниманията си с карате-до като състезател, съдия и треньор в троянския клуб „Атнес“. Активист на младежката структура на ГЕРБ - Троян.

НОВИЯТ общински съветник е син на кметския кандидат на ГЕРБ за местните избори през 2015 г. инж. Димитър Шишкови и има интересна родова история – по бащина линия е потомък на две именити троянски фамилии. Прапрадядо му Никола Гимиджийски (1856-1932) е известен троянски учител, 4 пъти депутат от Демократическата партия и подпредседател на 14-тото Народно събрание, а прадядо му е прочутият троянски общественик (за кратко и кмет), писател, журналист и стопански деец, един от най-дейните строители на съвременен Троян през първата половина на миналия век адв. Димитър Гимиджийски (1893-1966). Другият му прапрадядо е народният трибун и изтъкнат комунистически деец Власи Власковски – единственият депутат на партията на тесните социалисти в 5-тото Велико Народно събрание (1911 г.), първият кмет на Троян след преврата на 9 септември 1944 г. и отново депутат.

Т21

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |