Природонаучният музей в Черни Осъм спечели проект

* Предвижда се осъвременяване на експозиция „Птици“, срокът за реализация – до края на м. май 2021 г. * Финансирането е от Министерството на културата – 26 хил. лв.
Отличници
Природонаучният музей в с. Черни Осъм

ПРЕЗ 2021 Г. Природонаучен музей в с. Черни Осъм ще изпълнява малък собствен проект за осъвременяване на експозиция „Птици“ в  зала 1 на музея. Проектът е на стойност 26 хил. лв. и се финансира от Министерството на културата. Предвидени са дейности по реставрация на показаните над 120 вида птици, обновяване на дизайна на експозицията и на анотациите, възможност за разглеждане на експонатите и достъп до информацията през интернет. По проекта ще бъдат подготвени също четири образователни програми, включващи и специализирани обучения, някои чрез наблюдения на живо на птици по маршрути в околностите на Черни Осъм.

ИНФОРМАЦИЯ за стъпките по проекта ще бъде публикувана периодично след стартирането му в началото на 2021 г. Партньори в изпълнението на проекта са „Българско дружество за защита на птиците“ и вестник „Троян 21“. Срокът за реализирането му е до края на м. май 2021 г.

Природонаучен музей, с. Черни Осъм

Бележка на редакцията


Начало на строителството на новата музейна сграда, с. Черни Осъм, 1970 г.

През изтичащата 2020 г. Природонаучният музей в с. Черни Осъм отбеляза любопитен юбилей – 50 години от първата копка на новата му, модерна за времето си и правеща впечатление и днес, музейна сграда. Музейната сбирка, чието начало е поставено през 1956 г. от местния учител по биология Илия Илиев, е настанена в новата сграда през 1976 г., а през 1992 г. експозицията получава статут на музей. Днес в трите зали са показани над 700 експоната. Природонаучният музей в Черни Осъм е един от най-популярните и посещавани туристически обекти в Троянския край. От м. април т. г. директор на културната институция е Павлина Иванова. 

 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |