Обещават първи асфалт на южния вход до зимата

* Останалите ремонтни дейности – бордюри, канавки, отводнителни съоръжения и полагане на следващите асфалтови слоеве, остава за пролетта догодина
А дано!
В момента ремонтът тече под пълна пара, 28 октомври 2020 г.
РЕМОНТЪТ на южния вход/изход на Троян (откъм Беклемето) – който се ръководи и финансира от държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), стартира на 9 октомври 2019 г. и веднага след това бе замразен, отново тръгна в края на м. ноември м. г., после пак затихна, а през втората половина на 2020 г. бе възобновен, макар и не с очакваните темпове – продължава и до зимата ще бъде положен първият слой асфалт. Това съобщиха от Община Троян след проведена поредна среща на кмета Донка Михайлова и директора на дирекция „Строителство“ в общинската администрация инж. Николай Райковски с представители на изпълнителя – наетия от АПИ консорциум „ВПП“ (включващ фирмите „Виастрой“ АД, „Пътперфект-Т“ ЕАД, „Новако строй“ ЕООД, „ПСТ Груп“ АД, „ПСТ София“ ЕООД и „Пътстрой Ловеч“ ЕООД).

ОТ ТРОЯНСКА страна на въпросната среща била изразена тревога от значителното изоставане от обявения срок на ремонта и от възможните проблеми в участъка при движението в зимни условия и снегопочистването. Инж Христо Христов от „ВПП“ обаче дал уверение, че през следващите седмици започва активно асфалтиране и до настъпването на зимния сезон в целия участък, по който се работи, ще има положен първи слой асфалт (битумизирана баластра). Това вече е факт в отсечката при новоизградения колектор за дъждовни води и в отсечката в посока от с. Балканец към Троян. Предстои поетапно полагане на първия асфалт в отделни отсечки от работния участък, което ще става за кратки периоди от време с оглед да не се създават големи затруднения на движението. Останалите ремонтни дейности в участъка – монтиране на бордюрите, изграждането на канавки и отводнителни съоръжения и полагането на следващите асфалтови слоеве, ще бъдат изпълнени през пролетта на 2021 г.

***

ДА ПРИПОМНИМ. Южният вход на Троян (част от трасето на републиканския път II-35 Плевен - Ловеч - Троян - Троянския проход/Беклемето - Кърнаре) е от голяма важност, тъй като поема сериозен трафик, а състоянието му от години е прекалено разнебитено и плаче за промяна; и основното – опасен е за движението и е цяло чудо, че досега там няма тежко ПТП. Планираният ремонт обхваща участък от 3,8 км на територията на Троян и селата Бели Осъм и Балканец – от км 80+921 в рамките на града до км 84+725 в подстъпите към Троянския проход. 

Ремонтът на южния вход на Троян започна на 9 октомври 2019 г.

ПРЕДВИЖДА се извършване на земни работи, профилиране на банкети, почистване на окопи, демонтаж на бетоновите бордюри и съществуващата предпазна ограда и т. н., след което ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка, изградени банкети от трошен камък и облицовани отводнителни окопи, ще се положи и нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация; ще бъдат ремонтирани също мостовите съоръжения над река Жална, включително тесният и твърде проблемен малък камен мост. Прогнозната стойност на ремонтните дейности е 2,9 млн. лв., които ще се осигурят от държавата.


Т21

Начало

Още по темата: 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |