Ремонтът на южния вход на Троян ще струва 2,9 млн. лв.

* Ще бъде ремонтиран пътен участък с дължина 3,8 км, срокът за изпълнение – 2020 г. * Зам.-министър Николай Нанков: „Направата на този път беше обещание на ГЕРБ и мой личен предизборен ангажимент на парламентарните избори през 2017 г.“
Тема с продължение
Ремонтът на южния вход/изход на Троян вече е в ход
РЕМОНТЪТ на южния вход на Троян, част от второкласния републикански път II-35 (Плевен - Ловеч - Троян - Троянския проход/Беклемето - Кърнаре), започнал на 9 октомври 2019 г., ще продължи и през следващата година (2020 г.), съобщиха от държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която ръководи и финансира ремонта. „Пътят е основна транспортна артерия, свързваща областите Плевен, Ловеч и Пловдив чрез най-високия Старопланински проход и е с важно икономическо и социално значение за региона“, коментираха от агенцията.

ЩЕ БЪДЕ ремонтиран участък от 3,8 км на територията на Троян и селата Бели Осъм и Балканец – от км 80+921 в рамките на града до км 84+725 в подстъпите към Троянския проход. Предвижда се извършване на земни работи, профилиране на банкети, почистване на окопи, демонтаж на бетоновите бордюри и съществуващата предпазна ограда и т. н., след което ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка, изградени банкети от трошен камък и облицовани отводнителни окопи, ще се положи и нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация; ще бъдат ремонтирани и мостовите съоръжения над река Жална, включително тесният и твърде проблемен малък камен мост Прогнозната стойност на ремонтните дейности е 2,9 млн. лв., които ще се осигурят от бюджета на АПИ.

Зам.-министър Николай Нанков на обекта, 9 октомври 2019 г.
 Шефът на АПИ Георги Терзийски (вдясно) дава
 указания на инж. Грозданов от ОПУ - Ловеч
ОТ ПРЕСЦЕНТЪРА на Областната управа в Ловеч информираха, че за старта на ремонта на южния вход на Троян пристигнали специално зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и шефът на АПИ Георги Терзийски, придружавани от областния управител Ваня Събчева. На място директорът на Областното пътно управление (ОПУ) - Ловеч инж. Георги Грозданов докладвал за извършените дейности по подготовката на участъка за ремонт. „Този проект – за входа/изхода на Троян, е от изключително значение за развитието на града и региона и правителството на ГЕРБ отчита това. Проектът касае основната пътна артерия през най-високия проход в Стара планина и има важно социално и икономическо значение“, коментирал зам.-министър Нанков.

„НАРОДНИЯТ представител Иван Миховски, който към днешна дата е кандидат за кмет на община Троян, най-много настояваше за рехабилитацията на път II-35, входа/изхода на Троян, и това е обяснимо, троянец е, надделя с искането си. Темата отдавна е на дневен ред. Направата на този път беше обещание на ГЕРБ и мой личен предизборен ангажимент на парламентарните избори през 2017 г. Същата година след официалното питане на Миховски в Народното събрание аз, като министър на регионалното развитие, потвърдих този ангажимент, който изпълняваме в момента“, подчертал още г-н Нанков. Зам.-министърът земляк припомнил, че през 2018 г. е ремонтиран друг троянски участък от пътя II-35, северния вход на града (откъм Ловеч), също финансиран (3,1 млн. лв.) от държавата.

Т21, по информация от АПИ и Областната управа - Ловеч

 Още по темата: 

3 коментара:

kiril каза...

Иванчо и Николай Нанков и други обещания имаха! Стават много активни преди изборите , но да не забравяне какво обещаха на хората от Голяма Желязна , Старо Село , Борима , Дълбок Дол.

Bat Ceco каза...

Samo obe6tavat I mai ni6to I polovina

S.Iliev каза...

Ако пътят от Кнежки лъг до подстъпа на Троянския проход (до с. Балканец) не се разшири, все едно почти нищо няма да се направи...Общо взето троянци ще бъдат излъгани за пореден път... Подмяната на бордюри или поставянето на нови такива, изграждането на канавки и почистването на наличните, може да се каже, че това са повече козметични подобрения, но не и радикално пътно-транспортно решение на южния вход/изход на гр. Троян. Нашите земляци политици и зам.министри да не кършат само ръце ( и кръст ) пред властимащите в София, ами да направят така, щото работата да се свърши като хората... Град Троян и троянци го заслужават !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |