Тодоров кани Михайлова и Миховски на предизборен дебат

* „Развитието на Троян през следващите четири години – перспективи и хоризонти за развитие”
Местни избори 2019
КАНДИДАТЪТ за кмет на Троян Николай Тодоров (Местна коалиция „Глас Народен“) кани другите двама претенденти за кметския пост – Донка Михайлова (БСП) и Иван Миховски (ГЕРБ), на предизборен дебат на 20 октомври, точно седмица преди вота. Предложената тема е за перспективите и хоризонтите за развитие на Троян през следващия управленски мандат (следващите четири години). „В името на честната надпревара, в духа на демократичните ценности и най-вече с грижа за бъдещето на община Троян“, е обосновал поканата си г-н Тодоров; като цитира афоризъм на древния мъдрец Сократ: „Говори, за да те видя“. Инициаторът е предложил и примерен регламент. Подобни троянски предизборни дебати вече имаше на местните избори през 2003 г. и на предишните през 2015 г.  По-долу публикуваме пълния текст на поканата и примерния регламент.
Т21

До кандидатите за кмет на община Троян:
г-жа Донка Михайлова, БСП
г-н Иван Миховски, ГЕРБ
                                                                                               
ПОКАНА
от Николай Тодоров - кандидат за кмет на община Троян за мандат 2019/2023 г., издигнат от Гражданската платформа „Бъдеще за Троян“ чрез Местна коалиция „Глас Народен“

Николай Тодоров
В името на честната надпревара, в духа на демократичните ценности и най-вече с грижа за бъдещето на община Троян, аз, Николай Тодоров – кандидат за кмет на община Троян за мандат 2019/2023 г., издигнат от Гражданската платформа „Бъдеще за Троян“ чрез Местна коалиция „Глас Народен“, най-учтиво Ви каня на публичен предизборен дебат на тема „Развитието на Троян през следващите четири години – перспективи и хоризонти за развитие”, на 20 октомври 2019 г. в договорено с Вас час и място.

Предлагам на вниманието Ви регламент. Подробности около него, мястото, времето и водещия на дебата ще уточним заедно на предварителна среща-разговор, в случай че приемете поканата.

„Говори, за да те видя“, Сократ

Адрес за кореспонденция: Троян, пл. „Възраждане“, ТК „Чаршията“, ет. 1, приемна на МК „Глас Народен“, телефон за контакт 0878/509223

8 октомври 2019 г., Троян
С уважение:
Николай Тодоров,
кандидат за кмет на община Троян за мандат 2019/2023 г.
Примерен регламент

1. Теглене на жребий за реда на говорене
2. Представяне на кандидатите и въвеждащи думи на водещия
3. Всеки от кандидатите говори по темата „Перспективи и хоризонти за развитие на Троян в следващите 4 години“ – по 5 мин.
4. Всеки кандидат може да зададе по два въпроса към двамата си опоненти (въпроси към единия – отговор, въпроси към другия – отговор) – въпросите са в рамките на 1 мин., отговорите по 3 мин.
5. Таен въпрос на водещия към всеки от кандидатите (въпросът е различен за всеки от кандидатите) – по 2 мин. за отговор
6. Заключително обръщение на всеки кандидат – по 30 сек.
7. Закриване на дебата

Продължителност на дебата – в рамките на 1 час.

*****

Генадий Маринов
Бележка на редактора
Вероятно да, но…

НЯМА съмнение, че кметският дебат би бил „черешката на тортата“ в троянската предизборна кампания за Местни избори 2019. И със сигурност има смисъл и ще има отзвук. Нещо повече – би бил полезен и за кандидатите, и за публиката (гласоподавателите). Дали ще се случи и дали ще е в пълния си формат? Вероятно да – тъй като дебатът е важен инструмент за предизборна реклама и трупане на имидж; и вероятно в пълния си формат – евентуален отказ би създал подозрения за уплах/неподготвеност. Но от друга страна обтегнатите и несъвсем приятелски отношения между тримата кандидати може да обърне колата. Предстои да разберем съвсем скоро.

Генадий Маринов

Още за кметския дебат в кампанията за Местни избори 2015:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |