Ремонтът на южния вход на Троян не е прекратен

* Кметът Михайлова: „Говорих със зам.-министър Нанков, на този етап ще се направят само кръпки с битум на най-критичните места, а през пролетта ще започнат същинските строителни работи“ * Инж. Райковски: „Геометрията на опасния завой остава същата,
но ще се изградят тротоари“
Пътища
Ремонтът на южния вход на Троян започна на 9 октомври 2019 г.
Донка Михайлова
РЕМОНТЪТ на южния вход/изход на Троян (част от второкласния републикански път II-35 Плевен - Ловеч - Троян - Троянския проход/Беклемето - Кърнаре) – който стартира тържествено на 9 октомври т. г. в присъствието на регионалния зам.-министър и наш земляк Николай Нанков и шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски, също земляк – не е прекратен, каквито слухове се носят из Троян. „Говорих със зам.-министър Нанков и той обясни, че с оглед на приближаващия зимен сезон на този етап ще се направят само кръпки с битум на най-критичните места в участъка, а през пролетта на 2020 г. ще започнат същинските строителни работи“, отговори на питане на Т21 кметът Донка Михайлова на първата за новия й мандат пресконференция (13 ноември), в която участие взе и инж. Николай Райковски, началник на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ в общинската администрация.

инж. Николай Райковски
НА УТОЧНЯВАЩОТО ни питане дали ще се запази острият и тесен завой на излизане от града инж. Райковски отговори следното: „По наше искане от Областно пътно управление (ОПУ) - Ловеч (подразделението на АПИ, което отговаря за ремонта – бел. ред.) ни предоставиха работната схема. Геометрията на опасния завой остава същата, но от двете страни ще се изградят тротоари, тъй като тук рискът за пешеходците е много голям и това е най-болната тема“. Двустранният тротоар ще е с ширина 1,5 м и е общинска отговорност, т. е. ще бъде изграден със сили и средства на Община Троян. Стана ясно също, че се предвижда разрушаване на част от скалата, която стеснява завоя и е пречка за нормалното движение – това също е отговорност на Община Троян. „В бюджета са заложени 10 хил. лв. за тази цел и имаме готовност да възложим разрушаването на скалата, но ще го направим, когато АПИ започне ремонта“, допълни общинският строителен шеф. А от казаното се разбра, че не се предвижда сериозно разширение и промяна на въпросния завой, каквито бяха предварителните ни очаквания; не безоснователни, тъй като тук минава целият автомобилен поток към/от Беклемето и Южна България и към/от курортните селища Чифлик, Бели Осъм и Шипково.

Южният вход/изход на Троян
ДА ПРИПОМНИМ. Южният вход на Троян е от голяма важност, тъй като поема сериозен трафик, а състоянието му от години е разнебитено, неевропейско, защо да не кажем и неградско и плаче за промяна; и основното – опасен е за движението и е цяло чудо, че досега там няма тежко ПТП. Планираният ремонт обхваща участък от 3,8 км на територията на Троян и селата Бели Осъм и Балканец – от км 80+921 в рамките на града до км 84+725 в подстъпите към Троянския проход. Предвижда се извършване на земни работи, профилиране на банкети, почистване на окопи, демонтаж на бетоновите бордюри и съществуващата предпазна ограда и т. н., след което ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка, изградени банкети от трошен камък и облицовани отводнителни окопи, ще се положи и нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация; ще бъдат ремонтирани и мостовите съоръжения над река Жална, включително тесният и твърде проблемен малък камен мост. Прогнозната стойност на ремонтните дейности е 2,9 млн. лв., които ще се осигурят от държавата.

Т21

 Още по темата: 

2 коментара:

todor каза...

Да не е прекратен просто ще се извършва по дълго време както ремонтират на всякъде в България пътищата като тунела на Витиня 4 години го ремонтират

S.Iliev каза...

Когато " Троян 21 век" отрази "тържественото стартиране" на ремонта на южния вход на гр. Троян и запознавайки се с това, което предстои като ремонтни дейности, се опитах да подскажа на управляващите в града , че този ремонт е една елементарна козметика... Сега ще бъда още по-кратък. Като ученик съм учил в квартал Кнежки лъг- от 1965 г до 1967 г, този път и автомобилния трафик по него тогава ми е до болка познат...И сега в двадесетата година на 21 век, управляващите ни съобщават,че започват отдавна замисления и очакван ремонт,ама техническите параметри на пътя (най-вече ширината, брой ленти) остават такива, каквито са били в средата на 20-и век !!!
Това си е абсурд и троянци не го заслужават !!! А онези ЗЕМЛЯЦИ, дето Генадий ги споменава по-горе, не са никакви НАШИ ЗЕМЛЯЦИ, щом като само толкоз могат да направят за града си...Завършвам с това, с което започнах - направата на едни канавки, тук-таме тротоари и преасвалтирване, си е чиста проба козметичен ремонт !!!
А за сроковете за извършване на така наречения ремонт не искам да отварям дума, а за качеството на изпълнение - ще видим...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |