Президентът на Австрия чака влака

* Александър Ван дер Белен на гарата във Виена, с куфарчето си, сред множеството пътници, отива на официална среща с италианския си колега Серджо Матарела в курортното градче Мерано, Италия
Разни идеали, разни държави
Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен чака влака за Мерано, 22 ноември 2019 г.
КАКТО се казва – разни хора, разни идеали. Ще си позволя да добавя – и разни държави. Миналия ден, 22 ноември, австрийският президент Александър Ван дер Белен е забелязан да чака влака на гара във Виена, с куфарчето си с багаж, като всички други, сред множеството пътници. Снимката обиколи социалните мрежи. Президентът на Австрия отивал в Мерано, Италия, на официална среща с италианския си колега Серджо Матарела. С влака! Без десетки гавази, кортеж от черни автомобили, разгонване на простолюдието и отцепване на района, луксозен служебен транспорт, тежки разходи от държавната хазна.

Александър Ван дер Белен
ТОВА не е някакъв нескопосан PR (защото подобни съшити с бели конци и миришещи на фалш от километри опити сме виждали по нашенско – бел. моя), а нормалната практика на президента на една от най-успешните европейски държави. От наш човек във Виена научихме, че г-н Ван дер Белен редовно пътува за работа с метрото, било обичайно и вече не правело впечатление. Подобна практика имал, социалните мрежи са го доказвали неведнъж, и колегата му от съседна Швейцария, има го и на други места (чували сме за Холандия, Дания).

КОМЕНТАРЪТ е излишен, но две думи все пак. Наскоро имах повод/и да кажа, че властта и хората във Виена/Австрия си съжителстват в невероятна близост и по-важното – не властта, а хората са по-важните/главните. Което е в основата на успеха. Ето го поредният пример. А че при нас не се получава, си е наш проблем, и (до)обяснява много неща. Разни хора, разни идеали, разни държави. Но дали би могло и дали някога?

Генадий Маринов

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |