За ЧРД Борисов инспектира „Хемус“, хвали строителите

* Ваня Събчева посрещна рожденика с китка здравец * Премиерът: „Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави, догодина ще е готово“
Тема с продължение
Ловешката областна Ваня Събчева посрещна премиера рожденик с китка здравец, 13 юни
НАВРЪХ рождения си ден, 13 юни, Бойко Борисов инспектира новостроящата се магистрала „Хемус“ и основно пътния възел „Каленик“ (между Ловеч и Плевен). Заедно с премиера бяха финансовият министър Владислав Горанов и земляците – регионалният зам.-министър Николай Нанков, дясна ръка на Борисов при обиколките по обектите в страната, и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски. А на строителната площадка ги очакваха представители на местната управа, държавна и общинска, включително кметовете на Плевен и Ловеч – Георг Спартански и Корнелия Маринова, и ловешкият областен управител Ваня Събчева, която посрещна рожденика с китка здравец и му подари икона на св. Георги Победоносец.

„ТОВА е най-хубавият подарък за рождения ми ден, нека видят българите как върви строителството на „Хемус“, как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Хората, които работят на тази височина, са герои, благодаря им! Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави, догодина ще е готово“, заяви Борисов, видимо доволен от напредъка на един от най-големите строителни обекти в страната в момента. „Това са проекти за по 100 години и повече. И както Югът – с „Тракия“, „Марица“, „Струма“ – живна, ще видите и на Северозапада и Севера колко ще им се помогне (с „Хемус“)“, добави премиерът.

На пътен възел „Каленик“ (между Ловеч и Плевен) строителството върви с пълна сила
„ПЕТ-ШЕСТ месеца по-рано ще сме готови в този участък и ще тръгне асфалтирането. Гонят се вътрешни графици, за година и два-три месеца ще е готово. На трите участъка на АМ „Хемус“ работят няколко хиляди човека, 3000-4000 души са само в този участък“, подчерта от своя страна зам.-министър Нанков. А малко по-късно коментира във фейсбук: „Не мога да не изразя огромната си благодарност и признателност към българските строители, проектанти, архитекти, геодезисти и всички останали, които се трудят денонощно, за да може цялата автомагистрала „Хемус“ да бъде готова до 2024 г. Адмирации за напредъка!“.

Напреднала отсечка от участъка Боаза - Каленик, АМ „Хемус“
НА ИМПРОВИЗИРАНИЯ брифинг на обекта, на журналистически въпрос, явно насочващ към скандала от предния ден – разпространения запис с грозни думи срещу председателя на парламента Цвета Караянчева, г-н Борисов отговори: „Това е 10-15 години вече. Нищо ново. Като наближат избори, започват по един и същи начин – ментета, записват се. Сега се забавлявам. Това означава, че още много, много ги е страх и понеже правим много добри неща, трябва нещо да се измисли. Сега и техниката напредна много. Но важно е да не се разфокусираш“.

Т21

 Още по темата: 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |