Цигани се млатиха с колове на метри от полицията в Троян

* Бруталният и кървав цигански екшън като че ли сложи край на претенциите ни за подреден и спокоен град и си бе откровена гавра с всички ни * Биячите са от ромското гето в с. Горно Трапе, осем са задържани, един е в болницата
Крими Актуализиран
Момент от млатенето, 12 юни, Троян, кръстовището до полицията
Схватката утихва след успешната намесата на полицейски сили
ВЧЕРА, 12 юни, петък, привечер по светло (19:00 ч.), в централната част на Троян, на метри от полицейското управление – на кръстовището на улиците „Димитър Икономов-Димитриката“ и „Захари Стоянов“, се разрази брутален и кървав цигански екшън. Който като че ли сложи край на претенциите ни за подреден и спокоен град и си бе откровена гавра с всички ни. В интернет се разпространи видео, явно заснето от близката таксиметрова стоянка, което представя потресаващи гледки – два автомобила са запречили кръстовището, в един момент връхлита и трети, а около тях десетина мъже се млатят с колове, брутално, без да им пука от нищо, и ни най-малко от това, че са пред входа на полицията, сеещи смут, страх и ужас сред мирните граждани. По ирония на съдбата всичко това се случва на юбилейния рожден ден на шефа на РУ на МВР - Троян гл. инсп. Радостина Петкова.

ОТ ОЧЕВИДЦИ научихме, че пристигналите сравнително бързо полицейски сили се намесили успешно и успели да овладеят положението. По данни от полицията, огласени тази сутрин (13 юни), около 19:00 ч. на 12 юни в РУ на МВР - Троян е постъпил сигнал за сбиването и незабавно към мястото на инцидента са изпратени полицейски екипи, които са прекратили конфликта. Установени са 9 души, участващи в сбиването – 8 мъже на възраст от 19 до 38 години и жена на 30 години, всички жители на троянско село (кое е селото в полицейската сводка не се уточнява, но по други канали разбрахме, че биячите са от разрастващото се ромско гето в близкото до града с. Горно Трапе – бел. ред.). При инцидента е пострадал 38-годишен мъж, който е настанен с наранявания по главата в болнично заведение. Всички останали участници в мелето са задържани за срок от 24 часа в предварителния полицейски арест.

Местопрестъплението е отцепено
ПО СЛУЧАЯ е образувано досъдебно производство за хулиганство по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс, предвиждащ за подобно деяние до 2 години затвор и пробация плюс обществено порицание, цитираме: „(1) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до 2 години или с пробация, както и с обществено порицание“. Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

Т21

Бел. ред.  Един коментар към споменатото видео в интернет бе „Троян ми е… Минеаполис“, правеше се паралел с безредиците в Щатите заради негъра Джордж Флойд. Вероятно има общо – във вандалщината; макар че там тя е „оправдана“ с някаква антирасистка кауза, а тук си е в чист вид, криминална и нагла агресия и демонстрация на безнаказаност от една малцинствена група.

2 коментара:

Unknown каза...

За съжаление в един хубав град, като троян ц*ганите вече не са малцинство!

Unknown каза...

Елате да видите циганите до Изкуство на Търнето, как малтритират народа със силна и гадна мангал ска музика. Полицията не реагира, защото са гласоподаватели на кака Донка. Народа мълчи от страх. Абе цигански град си станахме!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |