Цигани се млатиха с колове на метри от полицията в Троян

* Бруталният и кървав цигански екшън като че ли сложи край на претенциите ни за подреден и спокоен град и си бе откровена гавра с всички ни * Биячите са от ромското гето в с. Горно Трапе, осем са задържани, един е в болницата
Крими Актуализиран
Момент от млатенето, 12 юни, Троян, кръстовището до полицията
Схватката утихва след успешната намесата на полицейски сили
ВЧЕРА, 12 юни, петък, привечер по светло (19:00 ч.), в централната част на Троян, на метри от полицейското управление – на кръстовището на улиците „Димитър Икономов-Димитриката“ и „Захари Стоянов“, се разрази брутален и кървав цигански екшън. Който като че ли сложи край на претенциите ни за подреден и спокоен град и си бе откровена гавра с всички ни. В интернет се разпространи видео, явно заснето от близката таксиметрова стоянка, което представя потресаващи гледки – два автомобила са запречили кръстовището, в един момент връхлита и трети, а около тях десетина мъже се млатят с колове, брутално, без да им пука от нищо, и ни най-малко от това, че са пред входа на полицията, сеещи смут, страх и ужас сред мирните граждани. По ирония на съдбата всичко това се случва на юбилейния рожден ден на шефа на РУ на МВР - Троян гл. инсп. Радостина Петкова.

ОТ ОЧЕВИДЦИ научихме, че пристигналите сравнително бързо полицейски сили се намесили успешно и успели да овладеят положението. По данни от полицията, огласени тази сутрин (13 юни), около 19:00 ч. на 12 юни в РУ на МВР - Троян е постъпил сигнал за сбиването и незабавно към мястото на инцидента са изпратени полицейски екипи, които са прекратили конфликта. Установени са 9 души, участващи в сбиването – 8 мъже на възраст от 19 до 38 години и жена на 30 години, всички жители на троянско село (кое е селото в полицейската сводка не се уточнява, но по други канали разбрахме, че биячите са от разрастващото се ромско гето в близкото до града с. Горно Трапе – бел. ред.). При инцидента е пострадал 38-годишен мъж, който е настанен с наранявания по главата в болнично заведение. Всички останали участници в мелето са задържани за срок от 24 часа в предварителния полицейски арест.

Местопрестъплението е отцепено
ПО СЛУЧАЯ е образувано досъдебно производство за хулиганство по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс, предвиждащ за подобно деяние до 2 години затвор и пробация плюс обществено порицание, цитираме: „(1) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до 2 години или с пробация, както и с обществено порицание“. Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

Т21

Бел. ред.  Един коментар към споменатото видео в интернет бе „Троян ми е… Минеаполис“, правеше се паралел с безредиците в Щатите заради негъра Джордж Флойд. Вероятно има общо – във вандалщината; макар че там тя е „оправдана“ с някаква антирасистка кауза, а тук си е в чист вид, криминална и нагла агресия и демонстрация на безнаказаност от една малцинствена група.

2 коментара:

Unknown каза...

За съжаление в един хубав град, като троян ц*ганите вече не са малцинство!

Unknown каза...

Елате да видите циганите до Изкуство на Търнето, как малтритират народа със силна и гадна мангал ска музика. Полицията не реагира, защото са гласоподаватели на кака Донка. Народа мълчи от страх. Абе цигански град си станахме!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |