Въоръжен грабеж посред бял ден от Тото пункт в Троян – да, ама не

* Информацията е от наши източници, от полицията и прокуратурата съобщиха за извършената кражба, но не потвърдиха/отрекоха, че нападателят е бил с пистолет; откраднатото – между 600 и 900 лв.
* Ново пет – извършител на престъплението е служителят в Тото пункта, касае се за присвояване, привлечен е като обвиняем

Обраният Тото пункт бе запечатан след атаката, Троян, 14 юни
Крими Актуализиран

НА 14 ЮНИ, неделя, около 14:00 ч. маскиран и въоръжен с пистолет мъж е нахлул в малкия Тото пункт до блок „Олимп“ на главната улица в Троян (ул. „Васил Левски“), заплашил е служителя и е отнел пари в брой и талончета за печалба, общо на стойност между 600 и 900 лв. Нападателят е бил с черно яке със зелени кантове и черна маска на главата и офейкал със спряна в близост кола, като най-вероятно е имал съучастник. Лицето се издирва и за известен период имаше засилено полицейско присъствие на входовете на града, проверяват се и записи от охранителни камери.

ТАКАВА бе първоначалната информация, която получихме от наши източници. От полицията и Окръжна прокуратура - Ловеч, които се занимават със случая, не потвърдиха или отрекоха, че извършителят е бил въоръжен. Впоследствие лаконичната официална информация в сайта на прокуратурата бе допълнена, и гласеше: „В РУ на МВР - Троян е образувано досъдебно производство за извършена кражба от Тото пункт в гр. Троян. Около 14:00 ч. на 14 юни неизвестно лице е влязло в Тото пункта и е взело оборота между 600 и 900 лв., след което е избягало. Полицията проверява записи от видео камери с оглед задържането на извършителя. Разследването се извършва под ръководството на Районна прокуратура - Троян“.

И ИЗНЕНАДВАЩО развитие на случая. Новата информация от прокуратурата от днес (15 юни) е, че не става дума за грабеж или кражба от външен нападател, а за присвояване на служебни пари от служителя във въпросния Тото пункт в Троян. Разкритието е направено от разследващия екип на РУ на МВР - Троян. Крадливият тотаджия е бил задържан за 24 часа и вече е привлечен като обвиняем, данни за него не са обявени. Явно версията за кражба/грабеж е била лансирана от извършителя, правещ се на потърпевш и това заблуди всички.

***

ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО присвояване се третира от чл. 201, ал. 1 от Наказателния кодекс и предвижда до 8 години затвор, цитираме: „Длъжностно лице, което присвои чужди пари, вещи или други ценности, връчени в това му качество или поверени му да ги пази или управлява, се наказва за длъжностно присвояване с лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния и да го лиши от правото да заема определена държавна или обществена длъжност и от правото да се упражнява определена професия или дейност“.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |