Два пожара до Троян в понеделник вечерта

* Горели са предимно сухи треви и папрат, а в тъмното огънят се е забелязвал от километри; няма засегнати сгради, тъй като фронтът на пожара е бил прекъснат преди да ги достигне
Огнено
В ПОНЕДЕЛНИК вечерта, 3 февруари, почти едновременно възникнаха два пожара до Троян – единият в махала Габърска, другият в махала Райковското. Горели са предимно сухи треви и папрат, а в тъмното огънят се е забелязвал от километри. Подадени са множество сигнали на тел. 112 и лично до мен.

СВОЕВРЕМЕННО е реагирано от служители на Пожарната, Горското и местни хора. Няма засегнати сгради, тъй като фронтът на пожара е бил прекъснат преди да ги достигне. И в този случай се доказа добрата координация между институциите. Благодаря на колегите огнеборци за правилните действия, благодарности и на служителите от Държавно горско стопанство (ДГС) - Троян и на гражданите, притекли се за съдействие. По-рано през деня бе изгасен пожар и в местността Турлата (в района на паметника на Васил Героя).

гл. инсп. Петър Петров, 
началник на РСПБЗН - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |