Моят призив е: Не им го позволявайте!

* „Убеден съм, че отстоявайки активна гражданска позиция, можем да създадем политическа класа, която да защитава интересите
 на троянци“
Платена публикация
Никорай Тодоров
Авторът Николай Тодоров ще участва в предстоящите местни избори в Троян, а кметската му кандидатура е подкрепена от гражданската платформа „Бъдеще за Троян“.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, човек не задвижва живота си от откриването на подходящите отговори, а от задаването на правилните въпроси. В този контекст е и разбирането ми, че въпросите, които си задаваме, са двигател на същинския ни житейски растеж. Именно в навечерието на поредните местни избори голяма част от вас ще се изправят пред въпроси, от които зависи и вашият избор. На част от тях вие ще потърсите отговорите, част от тях ще игнорирате, а на други ще отговорите така, че да се оправдаете. Вглъбяването в инертното и примиренческото силно ни уврежда. Причината е във вътрешния ни страх, който не ни позволява да си зададем някои важни за самите нас и за бъдещето ни въпроси.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, може би най-важните въпроси са тези, чиито отговори обосновават необходимостта от истинска и всекидневна демокрация. Нуждата от пропиляната по демократичния ни път до сега справедливост. Липсата на реално работещо гражданско общество, позволило на политическата класа систематичното пренебрегване на основите на обществения договор и демократичните принципи на общественото управление и да изостави основната си функция – да служи на народа си. Злоупотребявайки с делегираната й от обществото власт, политическото ни представителство прие за правило да работи за себе си и за финансиращата я олигархия. Властолюбците, пиявиците на властта, паразитите в обществото – тези, които чрез обещания, лъжи, лицемерие и измами се опитват неистово да се наредят един други във властта. Власт, която им е нужна, за да се сдобият с още повече пари и власт. Власт, до която ще се опитат да се домогнат отново. Моят призив е: не им го позволявайте!

ЗАДАЙТЕ СИ честно въпроса доволни ли сте от статуквото? Добре ли живеете? Защо не светят вечер прозорците на съседите ви? Къде са порасналите ви деца и как ще ги задържите на родното им място? Мястото, в което живеете, променило ли се е за последните 15 години и ако е така, с какво и колко? Защото, ако си бавен и изоставаш от другите, ти не си направил необходимото. Никой не те чака в тази игра, защото такива са правилата и ако изостанеш фатално, ти си обречен и ще останеш сам без хората си, без младите и амбициозните, без децата си, поели по пътя на щастието си в чужбина или другаде?

ПОТЪРСЕТЕ ОТГОВОРИТЕ и след това намерете сили и упование да промените това, което не ви харесва. Осъзнайте, че 50-тината лева ще ви направят щастливи за един ден, но ще останете угнетени за следващи 4 години.

АЗ СЧИТАМ, че обществото ни вече е пробудено и все повече активни граждани поставят тези, а и други въпроси на дневен ред. Необходимо е обаче те да се включат пряко в обществено-политическия живот, в противен случай си оставаме анонимно непродуктивно общество, изразяващо мнение единствено във фейсбук. Убеден съм, че ние – активните граждани, ставаме все повече. Убеден съм, че отстоявайки активна гражданска позиция, можем да създадем политическа класа, която  да защитава интересите на троянци. Този процес преминава през обединяването на разделения от идеологии и социални проблеми и води до изграждането на реална, работеща демокрация и гарантирането на достоен живот, просперитет и перспектива за всички нас. Този процес вече тече. Активните и мислещи граждани ставаме все повече. Щом ни има нас, ще има и бъдеще за Троян!

9 септември 2019 г., Троян
Николай Тодоров

Още от същия автор:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |