Николай Тодоров: Надявам се на безпристрастно разследване

* „В създадената ситуация, като председател на Общинския съвет, дълбоко осъждам погазването на закона и поздравявам доброволците от ЦРОО, както и МВР за тяхната работа“
Гореща тема
Николай Тодоров
След като общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Троян и областният управител на Ловеч Георги Терзийски се произнесоха по „казуса Румен Райков“ (виж „ГЕРБ – Троян: Категорично осъждаме подобни прояви“ и „Георги Терзийски: И в бъдеще ще бъда безкомпромисен“ – бел. ред.), последва изявление и на председателя на Общинския съвет в Троян Николай Тодоров. Припомняме – рано сутринта на 15 юли троянският общински съветник и служител в Областната администрация в Ловеч инж. Румен Райков бе заловен да бракониерства в яз. „Сопот“ край с. Голяма Желязна (община Троян). Съветникът и служител в областната управа бе спипан с незаконна рибарска мрежа и уловена с нея 8 кг риба (шаран, каракуда и платика). Акцията бе проведена от членове на гражданското сдружение „Централна рибноопазваща организация“ (ЦРОО), сред тях и служители на МВР – Ловеч, със санкцията на началника на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Радостина Петкова (виж Общински съветник бракониерства яз. Сопот).

Изявление на председателя на Общинския съвет

НА 15 ЮЛИ, събота, в публичното пространство излезе информация, че доброволци на Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) и МВР след проведена акция са заловили общинския съветник Румен Райков на яз. „Сопот“ по време на незаконен риболов. В създадената ситуация, като председател на Общинския съвет, дълбоко осъждам погазването на закона и поздравявам доброволците от ЦРОО, както и МВР за тяхната работа.

ЗМСМА (Закон за местното самоуправление и местната администрация) урежда обстоятелствата, които предопределят предсрочното прекратяване на правомощията на общински съветник. Релевантен в конкретния случай е чл. 30, ал. 4, т. 2 от ЗМСМА (когато съветникът е осъден с влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер) и той урежда прекратяване на правомощията на общинския съветник по реда, посочен в чл. 30, ал. 5 от ЗМСМА. Едва след произнасяне на компетентните органи по случая би следвало да се приложат или не приложат горепосочените норми.

АЗ СЕ НАДЯВАМ на безпристрастно разследване с оглед доказване на обективната истина, касаеща общинския съветник Румен Райков.

Николай Тодоров,
председател на Общински съвет - Троян

Бел. ред. Чл. 30, ал. 4, т. 2 от ЗМСМА гласи: „Пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно, когато след избирането му е осъден с влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер или на лишаване от право да заема държавна длъжност“.


Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Търси в речника:
релевантен

Значение на думата релевантен:
Термин свързан с дадена тема.

Синоними на думата релевантен:
уместен, съответен, приложим, от практическо значение, значим, важен,
свързан (с даден въпрос)

Този е мноого умен! Не е като за Троян, а като за София, макар че и София му е малко...

Всички прости кибици от Троян се надяваме упоменатият да си получи РЕЛЕВАНТНОТО наказание от закона!!!

Анонимен каза...

Аз пък осъждам престъпното бездействие на ОбС Троян, начело с председателя му Н.Тодоров и кметицата Д.Михайлова за престъпно бездействие.
"Релевантни" в случая са:
1. Перманентното и умишлено неизпълнение на бюджетите на община Троян години наред
2. Неизпълнение на "Програма 2020" за развитието на община Троян до 2020 г. и липсата на всякаква отчетност пред населението. /явно поради липсата на какво да е изпълнено/
3. За първи път от 1989-та г. ОбС работи /ако приемем че изобщо работи/ без приет Правилник

Разбирача каза...

Не можем ги изхрани тези крадливи ГЕРБ.
https://www.vesti.bg/bulgaria/deputat-ot-gerb-iznudval-za-4-tona-sudzhuk-za-borisov-6071752

Даже преди изборите съм чувал "умният" електорат на ГРОБ да казва:
"Ще гласувам за тях. Поне вече доста откраднаха и може да са се наяли"....
Ами, не са. И няма и да се наядат.
Даже най-много да изтеглят още някое милиардче, ей така за спорта.
Пак да гласувате за тях, пък после защо това е така, а онова е иначе.
Еми, сами си го правите.

Анонимен каза...

Какъв му беше прякорът на този?!?

Анонимен каза...

Борисов като разбра за депутата си със суджуците от Добрич уволни от раз цялото ръководство на ГЕРБ Добрич. Вие какво чакате? Да Ви уволни и Вас ли Борисов, че се мотаете за бракониера?Или и на Вас е носил риба?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |