Пиронков пише на Борисов за пенсиите

* Българските пенсионери трябва да получат увеличение на пенсиите си не с еднакъв процент, а с еднаква за всички сума, предлага троянецът

Стефан Пиронков
 Тема с продължение

ПОРЕДНАТА битка на съгражданина ни Стефан Пиронков – счетоводител, сега пенсионер, работил в няколко големи троянски предприятия, също в Русия и Либия – срещу несправедливия механизъм за увеличение на пенсиите, облагодетелстващ богатите за сметка на бедните (тези с високите пенсии за сметка на другите с обидно ниските и най-ниските). В края на миналата 2018 г. г-н Пиронков написа отворено писмо по проблема, адресирано до президента и до Министерския съвет; и нещо много важно – предлагащо конкретен начин за промяна и постигане на справедливост (виж „Увеличението на пенсиите с 5,7% е несправедливо“ – бел. ред.). Получи неудовлетворителен отговор от президентската канцелария, после и от ресорното Министерство на труда и социалната политика (МТСП), последва ново писмо, останало без отговор. Сега упоритият троянец продължава битката за справедливост, като адресатът на поредното му писмо е сам министър председателят Бойко Борисов.
Т21
 
Отворено писмо

До: Бойко Борисов,
председател на Министерския съвет на Република България

Бойко Борисов
УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ, преди време написах писма до Вас, Президента и Министерството на труда и социалната политика. В тези писма изразих възмущението си от увеличението на пенсиите с един и същ процент – 5,7%, считано от 1 юли 2019 г. и подчертах, че това е голяма неправда, тъй като ще увеличава разликата всяка година между малките и големите пенсии.

НА ПИСМАТА СИ получих отговор №94-72 от 10 януари 2019 г. от МТСП, подписан от Калина Петкова, директор на дирекция ТПООУТ, цитирам: „Размерът на пенсиите за осигурителен стаж и възраст зависи най-вече от участието на лицето в общественото осигуряване, поради което между отделните пенсии има съотношение, обхващащо и приноса им в осигуряването“. Съгласно горното писание излиза, че според приноса в общественото осигуряване, който всеки пенсионер е имал, получава малка или голяма пенсия. Но като имам предвид, че част от пенсиите се изплащат от бюджета на Р България, какъв може да е приносът на действащ пенсионер – НИКАКЪВ. Затова считам, че българските пенсионери трябва да получат увеличение на пенсиите си не с еднакъв процент, а с еднаква за всички сума.

В ПРЕДИШНОТО писмо, което писах до Вас и до МТСП, предложих министерството да предостави този въпрос да го решите Вие, г-н Борисов. Но не знам защо не ми бе отговорено, а увеличението си остава 5,7% за всички.

Троян, май 2019 г.
Стефан Пиронков
Троян, ул. „Васил Левски“ 258

Още по темата: 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |