Увеличението на пенсиите с 5,7% е несправедливо

* „Господа управляващи, помислете повече за бедните пенсионери. И вие ще бъдете първите, откакто имаме демокрация, които са направили
 нещо в интерес на бедните“
 
Стефан Пиронков
Читателите ни пишат
Авторът Стефан Пиронков е дългогодишен счетоводител и главен счетоводител в няколко троянски предприятия, работил е и в Русия и Либия. Сега е пенсионер.

УВЕЛИЧАВАНЕТО на пенсиите с процент е голяма неправда за хората с малки пенсии. Защо? Всички пенсии в България са определени съгласно получаваната заплата, трудовия стаж, категория труд, възраст и други. Увеличението се прави основно поради увеличаващата се инфлация. Кои пенсионери най-много засяга инфлацията – това са пенсионерите с малките пенсии.

ОТ 1 ЮЛИ 2019 Г. пенсиите на пенсионерите, които получават по около 1140 лв. на месец, ще се увеличат с 65 лв. на месец, а на тези с минималната пенсия от 219 лв. – с 12,50 лв. Това се прави по някакво швейцарско правило. Ние не сме Швейцария и се отваря ножицата между най-големите и най-малките пенсии и увеличаването с процент става база за следващите увеличения. Така неправдата се задълбочава.

УВЕЛИЧЕНИЕТО на пенсиите трябва да става в абсолютни суми в лева за всички пенсионери еднакво. Господа управляващи, помислете повече за бедните пенсионери. И вие ще бъдете първите, откакто имаме демокрация, които са направили нещо в интерес на бедните.

м. декември 2018 г., Троян
Стефан Пиронков

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |