Кметът на Димитровград иска да си ги мерим

*  Кедърът на Иво Димов е дълъг 27 м и горница, но Румен Бахов вся смут – и от Трън искат да си ги мерим * „Приятно е, че си мерим елхите“, заяви с усмивка кметът на Троян Донка Михайлова * Кедърът елха ли е?!
Хубава работа, ама българска
"Кметове си мерят елхите", бяха озаглавили материала си в сутрешния блок на Нова тв
„ПРИЯТНО е, че си мерим елхите“, с усмивка и мило чувство за хумор кметът на Троян Донка Михайлова се обърна към колегата си от Димитровград Иво Димов. И с подсказването, че още „по-добре е да си мерим празничното настроение“. Това се случи в нарочен материал в сутрешния блок на Нова телевизия буквално часове преди посрещането на Новата година (9:00 ч., 31 декември). А пък цялата работа бе заради писмо от кмета Димов до телевизията, искащо официално опровержение на съобщената в началото на м. декември новина, че в Троян за поредна година е грейнала най-високата Коледна елха в България и Европа. Ставаше дума за 24,6-метровата елпромска красавица, чиито светлини най-тържествено – с греяно вино, много народ и пред камерата на Ники Василковски от Нова телевизия, излъчваща на живо – бяха запалени привечер на 4 декември.

Кметът Иво Димов с (най-)дългия кедър
ОТПОРЪТ на градоначалника от града на вожда и учителя Георги Димитров доведе до (контра)репортаж по Нова телевизия, отразил в присъствието на репортера Румен Бахов измерването на димитровградската Коледна елха; която в крайна сметка се оказа не елха, а кедър, но не това е най-важното и да не издребняваме. Под зоркия поглед на специално нает нотариус димитровградският кедър бе измерен по три способа – с пожарникарска вишка и рулетка, с модерна лазерна рулетка и отвисоко с дрон, като голямото мерене се случваше пред свидетели и с подобаваща сериозност. Меренето на кедъра показа 27 метра и горница.

Троянски поздрав с най-високата жива Коледна елха в България и Европа
А КМЕТЪТ Димов, попитан защо се прави цялата тази работа, някак гордо и самочувствено заяви: „Да възтържествува справедливостта!“; и прибави по бащински мъдра заръка към нас (троянците): „Нека повече да поливат елхата си, за да порасне повече“ (кой знае защо тук се сетихме за мъдростите на футболния класик Божинката – бел. ред.). Бахов обаче поля със студена вода димитровградския кметски възторг и вся смут с поредна новина по темата – и от Трън претендирали за най-висока Коледна елха и искали да си ги мерим. Както се казва, от нищо нещо, или още по-точно – хубава работа, ама българска! Весело посрещане на Новата година!

Т21
Начало

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |