Живопис на Ани Петрова в „Серяковата къща“

* Авторката за пръв път е в Троян и споделя: „Това е една от най-уютните галерии, в които съм била“ * Откриването –
 13 юни, четвъртък, 18:00

Ани Петрова в ателието си
Предстоящо

НА 13 ЮНИ от 18:00 ч. в галерия „Серяковата къща” се открива изложба живопис на Ани Петрова. Художничката  е родена (1990 г.) в София, но израства в Земен.  През 2009 г. завършва Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ със специалност живопис. Следва българска филология в Софийския университет, но живописта остава голямата й любов и е основното й занимание днес. Работи основно в сферата на портретната живопис и в картините й има много психология и неприкрит женски поглед към обектите и сюжетите й.

„РАЗГЛЕЖДАМ  устойчивостта на душата и  изцелението й – как колкото и да сме охлузени, намираме сили с целия си ентусиазъм  да влезем в нещо красиво. В душата ни няма място за празни пространства, когато нещо излезе оттам, освобождава място за друго, често много  по-хубаво. Когато рисувам, мисля само за едно – че каквото и да правиш, независимо в какъв етап на живота си се намираш, трябва да бъдеш напълно искрен.  Не си ли, това си личи в една маска, в една дума, в един звук, в един поглед“, споделя Ани.

А ВЪВ ВРЪЗКА с предстоящата си троянска изява казва: „За мен изложбата в галерия „Серяковата къща“ в Троян е много вълнуваща следваща стъпка, защото това е една от най-уютните галерии, в които съм била. Галерия с история и дух. Ще покажа картини, рисувани през последните десетина години. А последните осем картини, по които работя в момента, ще бъдат показани за първи път именно тук. Имах възможността да прекарам няколко дни в Троян и бях дълбоко впечатлена от сърдечността, вниманието и усмивките  на хората, които срещнах. За мен тази човешка  топлина е много важна, тя ме изпълва с любов и ми дава много сили“. Изложбата ще бъде подредена на втория етаж и ще продължи до 15 юли.

Галерия „Серяковата къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |