„Чавдар“ победи „Атлетик“, поглежда към третото място

* Впечатляващо представяне на троянското трио Николай Маринов, Леонид Бажанов и Габриел Йонков, отличен за треньора Лъчезар Диков
 
Баскетбол, „А“ група, Първа шестица 

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

В НЕДЕЛЯ, 11 март, „Чавдар“ (Троян) победи в домакински мач третия в класирането „Атлетик“ (София) и поглежда с надежда към третото място. И понеже анонсирах тази възможност, ще обясня как може да се случи това. До края на първенството остават два кръга – „Чавдар“ гостува на „Берое 2“ (Стара Загора) следващата неделя и домакинства на ИУ (Варна) в последния кръг, „Атлетик“ домакинства на ИУ и гостува на „Берое 2“. В момента „Атлетик“ е с 4 победи и 4 загуби, а „Чавдар“ – с 3 победи и 5 загуби. Надеждата е във варианта - две загуби за „Атлетик“ и две победи за „Чавдар“, което е малко вероятно, но възможно; всички други варианти дават предимство на софийския тим.

Впечатляващото троянско трио – Ники Маринов, Лео Бажанов и Габриел Йонков
НО ДА НЕ ОТЕГЧАВАМ читателя с предположения, а да се върна на неделния мач, който ще се запомни с впечатляващото представяне на троянското трио Николай Маринов, Леонид Бажанов и Габриел Йонков. Тези троянски момчета изиграха  един наистина много добър мач, със завидно самочувствие и запомнящи се баскетболни умения, изправиха на крака не веднъж или два пъти вярната троянска публика и  я накараха бурно да ги аплодира. Браво и от мен! Преди мача зърнах на балкона двама бивши троянски играчи легионери, ботевградчани, с успешни изяви – Николай Маринов (джобния Херкулес) и Ивко Ивков (Рижия), които, заедно със сега действащия безспорен лидер на отбора ни и също ботевградчанин Любомир Лилов (Председателя), снимах за вестника и приятелите на баскетбола.

МАЧЪТ започна ударно за нашите. Стартовата петица Любомир Лилов (пореден дабъл-дабъл, 13 точки, 15 борби), Филип Каменов (13 т.), Ценко Наков (11 т.), Тодор Колев (10 т.) и Николай Маринов (15 т., 6 б.) действаше като добре смазана машина, бавно и методично надиграваше противника, за да затвори частта с 9 точки преднина – 22:13. През втората четвърт гостите се окопитиха и благодарение най-вече на Ивайло Вучков (23 т.) подвизавал се преди време в редиците на „Чавдар“ и спечелил уважението на публиката, успяха да намалят разликата, печелейки частта с 26:20. Почивката дойде при резултат 42:39 за „Чавдар“. През третата част противно на очакванията, че след късното му пристигане и включване в игра на най-опитния и резултатен играч на гостите – Станислав Славейков, „Атлетик“ ще доминира, се получи обратното. Чавдарци бяха на гребена на вълната и скоро вдигнаха разликата до 15 точки в своя полза. Всичко се получаваше на нашите, и най-вече стрелбата в коша. А най-радостното бе, че в основата на всичко хубаво бе споменатото по-горе троянско трио. 19:12 за „Чавдар“ в тази трета четвъртина от мача. Дълго време и в последната част „Чавдар“ поддържаше двуцифрена преднина, но наивно допусна намаляването й в края на мача до 7 точки - точно толкова, с колкото беше загубил и при гостуването си в София. Отварям скоба, за да поясня, че при определяне на крайното класиране при равен брой точки между два отбора се взема в предвид точковата разлика между тях, а тя се оказа равна. Следващият показател е общата точкова разлика, където за съжаление „Атлетик“ има внушително предимство.

Снимка за феновете: Председателя, джобния Херкулес и Рижия
И ПРЕДИ да завърша искам да отбележа и добрата работа на треньора ни Лъчезар Диков (Магьосника) при воденето на мача. С него през седмицата имахме доста остър разговор относно работата с подрастващите, но с изявите в домакинската среща с „Атлетик“ на споменатите три наши момчета трябва да призная, че трудът му дава добър резултат. Жалко, че е само той!? В другите мачове в първата шестица ИУ нанесе първа загуба на фаворита „Буба Баскет“ (София) – 85:8, „Шумен“ спечели срещу „Берое 2“ с 98:67. И може да се каже, че крайното класиране най-вероятно ще е както временното в момента: 1. „Буба Баскет“ (София), 2. ИУ (Варна), 3. „Атлетик“ (София), 4. „Чавдар“ (Троян), 5. „Шумен“ (Шумен), 6. „Берое 2“ (Стара Загора).

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Хахахаха.
Гледа 3-тото място през крив макарон.
Как очаквате 2 победи, след като ще играете ще женчовците от Винс (ИУ-Варна).
Ще ви разгромят.
Залагам на 96:54.

Анонимен каза...

"" Стефан Генков, треньор по баскетбол""
''БИВШ""
Кого тренира сега???
Този""ЧЕРЕП""(такава му е прическата)е изключително адаптивен, винаги е актуален в публикациите си.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |