„Мартенички с кауза“ за детското отделение

* Ученици и учители от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ с подкрепата на родители изработиха и продадоха 1000 мартенички; събраните 2500 лв. бяха връчени на д-р Бамбов
Тема с продължение
Учениците дарители връчват събраните 2500 лв. на управителя на МБАЛ - Троян
ПРОЕКТЪТ „Мартенички с кауза“ (виж „Мартеници с кауза в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – бел. ред.), реализиран от ученици и учители от троянското НУ „Св. св. Кирил и Методий“, с активното съучастие на родители на децата, приключи успешно, съобщиха от школото. Припомняме – целта бе със собственоръчно изработени и продадени мартенички да се съберат средства в подкрепа на Детското отделение (отделението по педиатрия) на троянската общинска болница (МБАЛ - Троян) и конкретно за закупуване на инхалатори.

ИЗРАБОТЕНИТЕ точно 1000 мартенички от малчуганите и техните преподаватели и родители бяха реализирани изцяло – закупени от троянски фирми и граждани. А събраната немалка сума от 2500 лв. бе връчена на директора на МБАЛ - Троян д-р Пенко Бамбов и завеждащия Детското отделение д-р Антоанета Панджарова; на милата церемония присъстваха още главната сестра на болницата и старшата сестра на отделението, а от училищна страна – представители на всички паралелки, участвали в „Мартенички с кауза“, и директорът на НУ „Св. св. Кирил и Методий“ Борис Йовчев. С дарителската сума ще бъдат закупени инхалатори, ЕКГ апарат за деца и апарат за кардиопулмонална ресусцитация (животоспасяваща процедура при спиране на дишането и/или сърдечния ритъм).

„ЧРЕЗ направеното дарение Вие подпомогнахте дооборудването с апаратура на отделението по педиатрия. В условията на финасова криза, в която работят лечебните заведения у нас, Вие допринесохте за създаване на условия на сигурност и надеждна и своевременна диагностика и лечение на всички деца в нужда“, се казва в благодарственото писмо от ръководството на МБАЛ – Троян.

Т21
 
Благодарствено писмо 

Ръководството на „Многопрофилна болница за активно лечение - Троян” ЕООД и служителите от отделението по педиатрия изказват най-искрени благодарности на учениците и учителите от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Троян за дарението от 2510 лв. Събраните средства са от изработени мартеници по училищен проект „Мартенички с кауза“ с участието на ученици, родители и учители. С предоставените средства ще бъдат закупени инхалатори, ЕКГ апарат за деца и апарат за кардиопулмонална ресусцитация.

Чрез направеното дарение Вие подпомогнахте дооборудването с апаратура на отделението по педиатрия. В условия на финансова криза, в която работят лечебните заведения у нас, Вие допринесохте за създаване на условия на сигурност и надеждна и своевременна диагностика и лечение на всички деца в нужда.

д-р Пенко  Бамбов,
управител на „МБАЛ - Троян“ ЕООД

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво на децата и всички, които са помогнали за реализацията.

Анонимен каза...

До къде стигна нашата мила държава, деца да купуват апаратура за болници вместо други хора.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |