„Мартенички с кауза“ за детското отделение

* Ученици и учители от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ с подкрепата на родители изработиха и продадоха 1000 мартенички; събраните 2500 лв. бяха връчени на д-р Бамбов
Тема с продължение
Учениците дарители връчват събраните 2500 лв. на управителя на МБАЛ - Троян
ПРОЕКТЪТ „Мартенички с кауза“ (виж „Мартеници с кауза в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – бел. ред.), реализиран от ученици и учители от троянското НУ „Св. св. Кирил и Методий“, с активното съучастие на родители на децата, приключи успешно, съобщиха от школото. Припомняме – целта бе със собственоръчно изработени и продадени мартенички да се съберат средства в подкрепа на Детското отделение (отделението по педиатрия) на троянската общинска болница (МБАЛ - Троян) и конкретно за закупуване на инхалатори.

ИЗРАБОТЕНИТЕ точно 1000 мартенички от малчуганите и техните преподаватели и родители бяха реализирани изцяло – закупени от троянски фирми и граждани. А събраната немалка сума от 2500 лв. бе връчена на директора на МБАЛ - Троян д-р Пенко Бамбов и завеждащия Детското отделение д-р Антоанета Панджарова; на милата церемония присъстваха още главната сестра на болницата и старшата сестра на отделението, а от училищна страна – представители на всички паралелки, участвали в „Мартенички с кауза“, и директорът на НУ „Св. св. Кирил и Методий“ Борис Йовчев. С дарителската сума ще бъдат закупени инхалатори, ЕКГ апарат за деца и апарат за кардиопулмонална ресусцитация (животоспасяваща процедура при спиране на дишането и/или сърдечния ритъм).

„ЧРЕЗ направеното дарение Вие подпомогнахте дооборудването с апаратура на отделението по педиатрия. В условията на финасова криза, в която работят лечебните заведения у нас, Вие допринесохте за създаване на условия на сигурност и надеждна и своевременна диагностика и лечение на всички деца в нужда“, се казва в благодарственото писмо от ръководството на МБАЛ – Троян.

Т21
 
Благодарствено писмо 

Ръководството на „Многопрофилна болница за активно лечение - Троян” ЕООД и служителите от отделението по педиатрия изказват най-искрени благодарности на учениците и учителите от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Троян за дарението от 2510 лв. Събраните средства са от изработени мартеници по училищен проект „Мартенички с кауза“ с участието на ученици, родители и учители. С предоставените средства ще бъдат закупени инхалатори, ЕКГ апарат за деца и апарат за кардиопулмонална ресусцитация.

Чрез направеното дарение Вие подпомогнахте дооборудването с апаратура на отделението по педиатрия. В условия на финансова криза, в която работят лечебните заведения у нас, Вие допринесохте за създаване на условия на сигурност и надеждна и своевременна диагностика и лечение на всички деца в нужда.

д-р Пенко  Бамбов,
управител на „МБАЛ - Троян“ ЕООД

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво на децата и всички, които са помогнали за реализацията.

Анонимен каза...

До къде стигна нашата мила държава, деца да купуват апаратура за болници вместо други хора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |