Елица Павлова и Нанси Башева – готвач и сервитьор №1 в областта

* Победителките са възпитанички на паралелка „Организация на хотелиерството“ в троянското СУ „Васил Левски“ * „Ако си ученик в област Ловеч и искаш да станеш спец в хотелиерството и ресторантьорството, мястото ти е в Троян“
Отличници
Шампионките от Троян – Нанси Башева и Елица Павлова
ОТБОРЪТ на професионалната паралелка по туризъм („Организация на хотелиерството“) в троянското СУ „Васил Левски“ спечели двойна победа на Областното кулинарно ученическо състезание, провело се на 9 март. Домакин на вкусната надпревара бе средното училище в Априлци (СУ „Васил Левски“, наследник на Професионалната гимназия по туризъм), а професионалното жури бе председателствано от гл. ас. Петко Цигуларов, преподавател във варненския Колеж по туризъм. Състезанието, създадено по троянска инициатива, се провежда за трети път. „Винаги сме били с медали, но сега взехме всичкото злато“, шеговито коментира преподавателката инж. Иванка Църова, която заедно с колежката си Милена Мартинова бяха ръководители на троянския отбор.

НАЙ-ДОБРИТЕ. В категорията „Готвач“ победител стана 11-класничката от Троян Елица Павлова (СУ „Васил Левски“, паралелка „Организация на хотелиерството“). Нейното тристепенно меню бе: студено предястие – микс салатки с киноа, авокадо, чери доматки, таханов дресинг и пармезан; основно ястие – роле от пъстърва с мус от бяла риба върху канапе от рататуй с провансалска подправка и цитрусов бешамел; и десерт – милфьой с плодова панакота и шамфъстък. Шампионските блюда на Ели бяха сервирани от съотборничката й – 12-класничката Нанси Башева, която грабна златото в категорията „Сервитьор-сомелиер“. Нанси спечели журито не само с професионалните си умения и познания, но и с отличното владеене на английски и испански език.

Основното ястие на победителката – роле от пъстърва
„ОТНОВО доказахме, че ако си ученик в област Ловеч и искаш да станеш спец в хотелиерството и ресторантьорството, мястото ти е в Троян – в паралелката „Организация на хотелиерството“ на СУ „Васил Левски“, бе обобщението на г-жа Църова. В областното състезание в Априлци участваха представители на професионални гимназии и професионални паралелки от всичките осем общини в нашата област – Априлци, Троян, Ловеч, Тетевен, Ябланица, Угърчин, Луковит, Летница.

Т21 

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления.
Много успехи и в бъдеще.

Анонимен каза...

Нанси Башева-уникално име, но иначе браво на децата и успех. Скъпи родители, моля мислете преди де определите имената на децата. Ако искаме да съхраним българското, нека да изберем българско име.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |