Елица Павлова и Нанси Башева – готвач и сервитьор №1 в областта

* Победителките са възпитанички на паралелка „Организация на хотелиерството“ в троянското СУ „Васил Левски“ * „Ако си ученик в област Ловеч и искаш да станеш спец в хотелиерството и ресторантьорството, мястото ти е в Троян“
Отличници
Шампионките от Троян – Нанси Башева и Елица Павлова
ОТБОРЪТ на професионалната паралелка по туризъм („Организация на хотелиерството“) в троянското СУ „Васил Левски“ спечели двойна победа на Областното кулинарно ученическо състезание, провело се на 9 март. Домакин на вкусната надпревара бе средното училище в Априлци (СУ „Васил Левски“, наследник на Професионалната гимназия по туризъм), а професионалното жури бе председателствано от гл. ас. Петко Цигуларов, преподавател във варненския Колеж по туризъм. Състезанието, създадено по троянска инициатива, се провежда за трети път. „Винаги сме били с медали, но сега взехме всичкото злато“, шеговито коментира преподавателката инж. Иванка Църова, която заедно с колежката си Милена Мартинова бяха ръководители на троянския отбор.

НАЙ-ДОБРИТЕ. В категорията „Готвач“ победител стана 11-класничката от Троян Елица Павлова (СУ „Васил Левски“, паралелка „Организация на хотелиерството“). Нейното тристепенно меню бе: студено предястие – микс салатки с киноа, авокадо, чери доматки, таханов дресинг и пармезан; основно ястие – роле от пъстърва с мус от бяла риба върху канапе от рататуй с провансалска подправка и цитрусов бешамел; и десерт – милфьой с плодова панакота и шамфъстък. Шампионските блюда на Ели бяха сервирани от съотборничката й – 12-класничката Нанси Башева, която грабна златото в категорията „Сервитьор-сомелиер“. Нанси спечели журито не само с професионалните си умения и познания, но и с отличното владеене на английски и испански език.

Основното ястие на победителката – роле от пъстърва
„ОТНОВО доказахме, че ако си ученик в област Ловеч и искаш да станеш спец в хотелиерството и ресторантьорството, мястото ти е в Троян – в паралелката „Организация на хотелиерството“ на СУ „Васил Левски“, бе обобщението на г-жа Църова. В областното състезание в Априлци участваха представители на професионални гимназии и професионални паралелки от всичките осем общини в нашата област – Априлци, Троян, Ловеч, Тетевен, Ябланица, Угърчин, Луковит, Летница.

Т21 

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления.
Много успехи и в бъдеще.

Анонимен каза...

Нанси Башева-уникално име, но иначе браво на децата и успех. Скъпи родители, моля мислете преди де определите имената на децата. Ако искаме да съхраним българското, нека да изберем българско име.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |