ОУ „Иван Хаджийски“ се закичи с гигантска мартеница

* 4,5-метровите Пижо и Пенда са вдясно от централния вход и събират погледите на малки и големи; изработката отнела две седмици, окачването – половин ден
Баба Марта
ОУ "Иван Хаджийски", Троян, 1 март 2018 г.
С НАЙ-ГОЛЯМАТА мартеница в Троян тази година е закичено централното троянско училище ОУ „Иван Хаджийски“. 4,5-метровите червено-бели Пижо и Пенда са вдясно от централния вход и събират отдалеч погледите на малки и големи. „Хубавите български празници трябва да се почитат. Това е особено важно за децата, а нашата грижа и отговорност са именно те. Затова се постарахме да ги зарадваме с тази голяма мартеница“, сподели за Т21 директорката Ралица Бенчева.

НАУЧИХМЕ, че изработката на рекордната мартеница е отнела цели две седмици; основните майстори били четирима преподаватели – Богдана Мичева, Поля Рогошева, Ивета Кючукова и Бисер Петров, подкрепяни логистично от десетки съмишленици ученици и колеги. Самото монтиране на гигантското украшение също се оказало нелека работа, нужен бил половин ден.

УКРАСАТА на троянското школо, наследник на прочутото възрожденско Жълто училище, се допълва от „мартенско брандиране“ на прозорците на класните стаи, дело на преподавателката Диана Исикийска и нейните малчугани. За случилото се немалка заслуга има и фирма „Калинел“, осигурила материалите за мартенската украса на ОУ „Иван Хаджийски“.

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво.
Получило се е чудесно.
И идеята е добра.
Нека се почитат празниците.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |