Тачо Беломъжев – спортист на България за м. март

* Световният шампион по ски ориентиране надделя с 1 глас над сноубордиста Радослав Янков * Новината – троянецът е на крачка от спечелването на олимпийска квота за Пьонгчан (2018 г.) в ски бягането
Отличници
Беломъжев с наградата си за спортист на България за м. март, София, 18 април 2017 г.
СВЕТОВНИЯТ шампион по ски ориентиране и наш съгражданин Станимир (Тачо) Беломъжев бе обявен за спортист на България за месец март в традиционната анкета на Пресклуб „България“ (гласуват журналисти от спортните редакции на големите национални медии). Шампионът от Троян надделя с 1 глас в оспорвана надпревара с носителя на малкия кристален глобус в паралелния слалом в сноуборда и втори в генералното класиране за Световната купа през настоящия сезон Радослав Янков. Трета е европейската вицешампионка по тласкане на гюле Радослава Мавродиева.

ОТЛИЧИЕТО – малко златно бижу и ваучер за уикенд в Пампорово, бе връчено на победителя миналия вторник (18 април). На церемонията присъстваха бащата и личен треньор на шампиона Иван Беломъжев и председателят на Българската федерация по ориентиране Константин Койнов. На кратката пресконференция след награждаването бе съобщено, че  Станимир ще представи страната ни на Европейското първенство през м. юли и на Световното първенство през м. август по колоориентиране, първо българско участие в тези състезания.

СТАНА ясна и друга важна новина – Тачо е на крачка от спечелването на олимпийска квота в ски бягането за зимните игри в Пьонгчан (Южна Корея) през 2018 г.; от два старта до този момент има спечелени 55 точки и ако в още две-три състезания през ноември и декември постигне такива резултати, олимпийската виза ще е факт. Което, по думите на Беломъжев старши, в известна степен ще промени състезателния план през новия сезон (2017/18), в който приоритет за световния шампион си остават големите състезания в ски ориентирането – Европейското първенство и кръговете от Световната купа.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво, Тачо! Мачкай!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |