Йоанна, Михаела и приятели

* Концертът беше празник на таланта и музиката, но и на още нещо -  на човешките връзки, които няма как да се репетират и изиграят
Усмивка
Михаела Трифонова и Йоанна Божкова
ПРЕКРАСНА музика и спонтанни емоции, очарователна пъстрота и премислен баланс – това предложи читалищната сцена на многобройната публика, дошла в студената априлска вечер на 21-ви за концерта на Йоанна Божкова и Михаела Трифонова от „Усмивка“. Концертът е традиционният начин, по който вокалната формация и вярната й публика казват „На добър час!“ на поредните изпълнители, станали абитуриенти.

ЗА МУЗИКАЛНОТО ниво на спектакъла много допринесе вокалната подготовка на Йоанна, която си е избрала професионалния път на оперна певица и ще кандидатства в Консерваторията. Тя излезе пред публиката с няколко оперни арии, а с Йоана Пътова от „Усмивка“ направиха дуетно изпълнение на „Angel of Music“ от мюзикъла „Фантомът от операта“. Много красиво беше и изпълнението й на песента на Алиша Кийс „If I Ain't Got You“. Залата силно се развълнува от дуетната изява на Йонна и брат й Войден, студент по богословие – те изпяха „Кой уши байряка“, която Войден е пял като малък в „Усмивка“.

МНОГО лъчезарно беше сценичното присъствие на Михаела. За ефекта на изпълненията й допринесоха музикалните съпроводи. Песента „Море пиле, славей пиле“ тя направи със Стефани Лалева, която излезе с перкусионния инструмент тарамбука. Триото от „Усмивка“ - Михаела Трифонова, Виктория Колева и Йоана Пътова - пя в съпровод на две момчета от НУПИ „Проф. Венко Колев“: Михаел Георгиев (китара) и Станислав Кордоловски (флейта). 

Цветя и аплодисменти за Михаела и Йоанна
ИМАШЕ още запомнящи се присъствия на сцената, реални и виртуални, редом до двете момичета. На винаги трогващите архивни кадри, проследяващи израстването им в „Усмивка“, се появи чичото на Михаела, който като малък също е пял във формацията, а преди време - в дует с малкото тогава момиченце. После той отправи видеопоздрав, тъй като не е могъл да пристигне за концерта, защото от години живее и работи в Испания. Беше прочетено и писмо от Испания, изпратено от бабата. Съученички на момичето от художественото училище рисуваха на сцената и изписаха послание на обич към Михаела. А приятелките на Йоанна от група „РитМикс“ („големите усмивки“), които имаха своя прощален концерт точно преди година, спазиха обещанието си, дадено тогава, и си дойдоха заради нея: Василена Ангелова - от София, Пламена Радевска – от Англия, Паола Пеевска – от Италия. Изпълнение имаха танцуващите момичетата от група „Денс гърлс“ при СУ „Св. Климент Охридски“ и по-малките „усмивки“. Съпричастна към всичко, ставащо на сцената, беше водещата Вихра Петрова. А там цяла вечер се изричаха думи на обич и признателност.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ, видимо развълнувани, поднесоха Илиян Илиев, директор на училището на Михаела - НУПИ „Проф. Венко Колев“, и Иванка Цекова, директор на училището на Йоанна – СУ „Св. Климент Охридски“, както и директорите на първото училище на момичетата – ОУ „Иван Хаджийски“, и председателят на читалището д-р Виолета Койновска. Беше прочетен поздравителен адрес от кмета Донка Михайлова. В публиката бяха дарители на троянското образование – сем. Бризби с приятели от Англия и инж. Марин Радевски, дал подкрепата си и за този концерт.

Финалът на концерта, 21 април 2017 г.
СВЕТЛА ЧЕРВЕНКОВА, ръководител на „Усмивка“ и главният „виновник“ формацията да съхрани своята жизненост, стил и етичност през годините, определи Йоанна и Михаела като добри, деликатни и зареждащи. Качества, които момичетата несъмнено притежават, защото ги излъчваше тяхната младост, хубост и сценично присъствие. Каза също, че вярва в тях, защото талантът трябва да победи, въпреки всичко. Концертът в чест на Йоанна и Михаела беше празник на таланта и музиката. Но и на още нещо -  на човешките връзки, които няма как да се репетират и изиграят. Те се градят бавно, с обич и общи интереси – нещо, което в „Усмивка“ го могат.

Нели Генкова-Маринова

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |