Додо Калистерски тръшка в Москва

* Троянският джудист спечели бронзов медал и грабна приза за най-атрактивен състезател на силния международен турнир
 „Spring hopes“ в руската столица
Джудо
Добромир Калистерски с треньора Коста Топалов, Москва, 2017 г.
17-ГОДИШНИЯТ троянски джудист Добромир (Додо) Калистерски, възпитаник на треньора Николай Матев в Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар“, завоюва поредния си успех на голямо състезание. На силния Международен турнир „Spring hopes“ („Пролетни надежди“) в Москва, 22-23 април, троянският боец спечели бронзов медал (3-то място) в своята категория и взе приза за най-атрактивен състезател. В руската столица участваха състезатели от 14 държави. Българският отбор бе воден от столичния треньор Коста Топалов и включваше трима участници от неговия клуб „Топалов“ (София), един състезател от „Локомотив“ (София) и нашият Добромир от „Чавдар“ (Троян).

КАТЕГОРИЯТА на Додо – до 73 кг, бе сред най-оспорваните и в нея участваха 83-ма състезатели. Железният троянец имаше седем срещи, като спечели шест – всичките с ипон (чиста победа), и допусна една загуба. „Добромир Калистерски - бронзов медал до 73 кг, шест победи и една загуба и приз за най-атрактивен състезател! Честито, днес беше страхотен!“, написаха в страницата на СК „Топалов“ във фейсбук след успеха на нашето момче.

Награждаването в кат. до 73 кг на „Spring hopes“, вдясно - бронзовият медалист Додо Калистерски
СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО си от Москва в средата на седмицата Додо веднага лети за Германия – на състезание за Европейската купа. Припомняме, че в края на м. януари той спечели поредната си национална титла – на Държавния личен шампионат за юноши и девойки. Шампионът е 10-класник в троянското СУ „Св. Климент Охридски“ (паралелка по информатика с интензивно изучаване на английски език) и се справя много добре, въпреки спортните си ангажименти. И от нас – поздравления и пожелания за нови успехи!

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Мачкай, Додо.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |