Песента на RhythMix

* Светла Червенкова за „тайната” на групата: „Момичетата са истински” * С „големите усмивки” пя и техният приятел,
 композиторът Димитър Атанасов
Бенефис
Василена, Йоанна, Пламена и Паола от RhythMix с техния приятел Димитър Атанасов
„ТИ, МОЯ ПЕСЕН“ - третият самостоятелен концерт на „РитМикс“ („големите усмивки“), беше и последен (15 април, салона на читалището). С него по традиция бяха изпратени завършващите ученици, чиито пътища ще ги отведат далеч от троянската сцена. Три от четирите момичета в „РитМикс“ (RhythMix) – Пламена Радевска, Паола Пеевска, Василена Ангелова, са 12-класнички и само Йоанна Божкова има още една училищна година. Разбираемо, бенефисът се отличаваше не само с майсторство и вкус, каквито сме свикнали да очакваме от Светла Червенкова и нейните възпитаници, но и със силни емоции.

ТОВА БЕШЕ концерт на носталгията, който, наред с много други подаръци за момичетата, ги изненада с архивни записи на техни изяви през годините. Беше концерт на приятелството. Гостът Димитър Атанасов - младият композитор, който работи с „РитМикс“ вече шест години, добави още много професионализъм и настроение на троянската сцена в петъчната вечер. Да пеят заедно с момичетата, дойдоха от Пловдив и София бившите „усмивки“ Вергиния Борисова и Габриела Пътова. Затова „Ти, моя песен“ беше и концерт на приемствеността. Още повече, че сценични партньори на „РитМикс“ през цялото време бяха малчугани от „Усмивка“.

В РАЗВЪЛНУВАНОТО си кратко слово музикалният ръководител Светла Червенкова неведнъж подчерта „тайната“ на „РитМикс“: момичетата са истински (в отношението си към музиката и помежду си). Когато пък Габриела напомни, че те завършват училище и завършват „Усмивка“, това мило изказване беше съвсем на място, защото вокалната формация се е доказала с годините като самостоятелна троянска институция. Запомнящи се бяха поздравът на Йоанна към трите й приятелки – красивата и трудна песен „Спомен“ („Memory“) от мюзикъла „Котките“ - и искреното й вълнение, когато символично се сбогува с тях. Пожела им, където и да са по света, да си спомнят „какво сме си имали тук“. Покани ги отсега да пеят на нейното изпращане догодина. Вярваме, че ще го направят.

Нели Генкова-Маринова

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |