Двама троянци с високи отличия на Българския туристически съюз

* Сашо Гунешки вече е двукратен носител на златния медал „Алеко Константинов“, Пенко Пеевски получи званието „Отличник на БТС“
Отличници
Сашо Гунешки, Пенко Пеевски
В КРАЯ на миналата 2016 г. двама от членовете на троянското Туристическо дружество „Амбарица – 21“ (с председател Румен Узунов), са удостоени с високи отличия на Българския туристически съюз, съобщиха от дружеството. Пенко Пеевски е получил званието „Отличник на БТС“ - за активна туристическа дейност в продължение на 65 години, несекваща до днес и по повод на 80-годишнината му; отличникът е член на БТС от възстановяването на съюза през 1957 г. и има  участие в стотици походи във всички планини на България.

САШО ГУНЕШКИ, който е един от най-добрите инструктори по пещерно дело у нас, инструктор по туризъм, по спасителни дейности в пещери и пропасти и по ски туризъм, е удостоен с най-високото отличие на БТС - златен медал „Алеко Константинов“; наградата е за изключителните му заслуги за развитието на организирания туризъм у нас. Забележително е, че Сашо получава най-високото отличие за втори път - първият му медал „Алеко Константинов“ е от 1983 г., и троянецът е един от малцината туристически деятели в страната двукратен лауреат.

Т21

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Генадий защо не публикува целият материал

Анонимен каза...

Нали журналистиката изисква обективност ,а не пристрастия?!!!

Анонимен каза...

Честито! Познавам и двамата - достойни троянци. Само не знам, но дано Пенко няма нищо общо с Досадника от Аделаида Илиан Пеевски.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |