ТД „Амбарица - 21” не враждува с никого

* „Наш принцип в отношенията ни към другите е добронамереност и коректност… Работим и успяваме. Въпреки, че някои лаят”

По повод публикуваното

СТАТИЯТА във вестник „Троян 21” от 13 януари т. г. за „враждуващите дружества” и коментарите към нея в сайта на вестника (виж „Карцовият бук събра (ли) враждуващите туристи?” - бел. Т21) внушават на читателите две напълно неверни неща – че „враждата” между двете дружества е взаимна и че двете дружества се надпреварват да придобиват имоти. Такива внушения нямат нищо общо с истината, а тя е следната.

1. До сега ТД „Амбарица - 21” не е правило никакви постъпки за придобиване на каквито и да е имоти. Нескрит ламтеж в това отношение проявява ТД „Амбарица - 1912”.

2. За взаимна вражда между двете дружества не може да става дума по никакъв повод. Наш принцип в отношенията ни към другите е добронамереност и коректност. След обособяване на двете дружества, ние първи поздравихме новото ръководство на ТД „Амбарица - 1912”, пожелахме им успех и им предложихме нашата методическа и организационна помощ, доколкото те все още нямат квалифицирани инструктори и кадри с голям организационен опит. Неколкократно техни членове са се включвали в наши прояви и винаги сме ги приемали радушно (обратното обаче, поне засега, е немислимо!). Последният случай на добронамереност от наша страна беше именно при Карцовия бук – когато ние от ТД „Амбарица - 21” тръгнахме към тях с протегнати ръце да ги поздравим с Новата година и им пожелаем успехи, а те демонстративно обърнаха гърбове и се отдалечиха с бързи крачки пред смаяните погледи на представителите на общинското ръководство.

Туристическото "единение" при Карцовия бук на Беклемето, 7 януари 2016 г.
ТАКА ЧЕ изразът „враждуващите дружества” в заглавието на въпросния материал е неуместен. Враждува само ТД „Амбарица - 1912”, от тях идва злобата, и омразата. И само те знаят защо го правят. Впрочем, такова поведение и неговите корени са дефинирани много точно от нашия съгражданин Иван Хаджийски преди много десетилетия.

А ДОКАТО те враждуват, ние от „Амбарица - 21” стъпка по стъпка вървим към нашата цел - възраждане на организираното туристическо движение в Троян. Основните ни направления са две: обучаване по планинарство на ученици от опитни инструктори по утвърдена учебна програма и популяризиране на Троян и Троянския Балкан като привлекателна дестинация за планинари чрез организиране на национални прояви.

УСПЕХИТЕ НИ са видими. Вече функционира школата „Млад планинар”, а благодарение на двете успешно проведени от нас национални прояви в десетки туристически дружества от Айтос до Лом и Берковица и от Петрич до Варна и Добрич вече знаят, че в Троян отново се заражда туристическо движение, ръководено от опитни, добре познати им планинари. Работим и успяваме. Въпреки, че някои лаят…

25 януари 2015 г., Троян
ТД „Амбарица - 21”

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Узунов пак си прави реклама никой за нищо не го закача и явно това дразни голямото му его .В предишни негови изказвания казваше ,че съскаме като усойници сега пък лаем и в краен случай не разбрахме към кой вид принадлежим?

Анонимен каза...

Абе аз не знам, но предполагам, че Мирчо Добрев се обръща в гроба, като ви гледа отгоре к'ви сте 'убавци и к'ви ги вършите. И едното и другото и третото(ако има такова) дружества!
Г.Радковски

Анонимен каза...

Кво толкова делят....Идеята е да направиш нещо..не да се чудиш какво?и от къде?да Измуфтиш

Анонимен каза...

Г-н Радковски не съм съгласен с вашето изказване тъй като и Вие направихте /учредихте /нов ,алтернативен клуб а именно за да има развитие.Недоволни винаги ще има - но важното е конкуренцията да даде резултати.

Анонимен каза...

Добре де...Така като гледаш клуба "направен/учреден" от Георги Радковски, не ти ли правят някои неща впечатление?
Например, оборудването с което разполагат спортуващите в залата?Екипировката с която са обезпечени?
Е, ако това не са най-важните фактори за развитието на млади таланти, кое тогава?
Някъде да си чул с името на Георги Радковски да се свързват думи като : Придобил, Усвоил,Наследил, не нали?
Моля ти се, не се изказвай неподготвен за един от най-стабилните млади хора в нашия безумно потънал в скръб градец !

И не забравяй, че Жоро е потомък на двама големи ХОРА,а кръвта на вода не става, за разлика от други наследници на "стари троенски родове" !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |