Пак жена областен в Ловеч

инж. Пенка Николова
* Пета дама на поста за последните
 12 години - инж. Пенка Николова замени Ирина Митева, другите три са Сурай Велиева, Ваня Събчева и д-р Мадлена Бояджиева * Николова: Нямам нагласа да правя промени в екипа, знам, че всички могат и се справят добре * Герджиков: Събирахме сведения за едни, втори, трети и се констатираха нарушения
  
Рокади Актуализация

ПЕТА дама сяда в креслото на областния управител на област Ловеч от 2005 г. насам. На 9 февруари 2017 г. служебният премиер проф. Огнян Герджиков освободи половината от областните управители в страната (14 от 28) и назначи на тяхно място нови. Рокадата засегна и Ловеч – заелата поста през м. ноември 2015 г. Ирина Митева (ГЕРБ) бе заменена с инж. Пенка Николова, бивш служител в Община Ловеч и за кратко зам.-кмет по строителството в екипа на бившия ловешки кмет Минчо Казанджиев (БСП).

НОВИЯТ наместник на държавната власт в Ловешка област инж. Пенка Николова е завършила Университета по архитектура, строителство и геодезия (София), специалност „Промишлено и гражданско строителство“, има и педагогическа специалност от Техническия университет (Габрово), а в момента кара магистратура по специалността „Регионално развитие и управление“ в Софийския университет. Г-жа Николова е омъжена и има две деца – син и дъщеря, и двамата наскоро завършили висшето си образование.

ПРИПОМНЯМЕ. Предшественичката Ирина Митева замени съпартийката си д-р Мадлена Бояджиева, която стана областен управител след парламентарните избори през 2014 г. (преди нея на поста бе журналистът и настоящ областен лидер на БСП Милко Недялков) и напусна, след като спечели местните избори в родния си Тетевен (2015 г.) и стана кмет на малката община. Другите две дами областни управители на Ловеч са Сурай Велиева (ДПС), изкарала пълен мандат в периода 2005-2009 г. и Ваня Събчева (ГЕРБ), която бе на поста половин мандат в периода 2011-2013 г. и замени титуляра Николай Нанков, влязъл в първия кабинет на Бойко Борисов като зам.-министър на регионалното развитие.

В ПЕТЪК, 10 февруари, инж. Пенка Николова официално е приела поста от предшественичката си Ирина Митева, съобщиха от пресслужбата на областната администрация. Най-напред двете имали среща на четири очи, след това и обща среща с екипа.

Предаването на поста в областната администрация в Ловеч, 10 февруари 2017 г.
„ОБЛАСТНИЯТ управител е като президента, но няма само представителни функции. Областният управител взема еднолично решенията, както и носи отговорността. Всички тези хора ще бъдат във ваша помощ, но отговорността ще я носите вие”, заявила в обръщението си г-жа Митева. „Познавам екипа на областната администрация, с много от вас сме работили по различни проекти или други дейности, нямам нагласа да правя промени в екипа, знам, че всички могат и се справят добре. За мен на първо място е организирането и доброто протичане на изборите”, бил акцентът в казаното от г-жа Николова.

проф. Огнян Герджиков
ТАЗИ събота, 11 февруари, в интервю по бТВ служебният премиер проф. Огнян Герджиков хвърли известна светлина върху решението си за спешна смяна на половината от областните управители в страната. „Имаше тук повече от една седмица, 10 дена, проучвания по няколко линии, събирахме сведения за едни, втори, трети и се констатираха нарушения, по-големи или по-малки. Свързани с толериране на съответната партия, която ги е излъчила, с включване в схемата за печелене на избори“.

Т21


Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

България е страна на чудесата. Само тук може вместо да си в затвора за злоупотреби и корупция да влезеш в листата за депутат и да заемеш виш държавен пост.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |