„Благодарности” и „възхищение”!

* За възпитанието и чувството за отговорност у
 собствениците на кучета в Троян

Читателите ни пишат

 Разгневеното писъмце на нашата читателка Илияна Чавдарова е по един наболял проблем в Троян. Някои ще кажат – голяма работа, защо се занимавате с дреболии. Но няма да са прави, тези „дреболии” изобщо не са дребни. Ако, разбира се, сме град, на село – може.

„БЛАГОДАРИМ” на милите, възпитани и интелигентни собственици, които упорито водят животинките си под прозорците ни, да задоволяват нуждите им! „Благодарим” за невероятния аромат, красиви гледки и мухи! Всички се „радваме”! „Благодарим” и на институциите!

Обичайна гледка - кучешко ако в тревните петна на тротоарите по ул. "Любен Каравелов"
„ВЪЗХИЩАВАМЕ” се на възпитанието и чувството за отговорност у собствениците на кучета в Троян. Европейското им мислене ще помогне на държавата! Живущите на ул. „Любен Каравелов” до центъра на града сме безкрайно „възхитени” от осигуряването на уюта ни сутрин и вечер! „Благодарим”! Много!!!
25 април 2015 г., Троян
Илияна Чавдарова

15 коментара:

Анонимен каза...

То май имаше някаква наредба да си събират лайната и да ги водят с намордници, ама кой ти спазва наредби.Да не говорим че на Чолака от магазина ги хранят гонят всичко жиео по моста.

Анонимен каза...

Това е всяка сутрин!
Отвратителна гнус.
На прага ни серат и в градинката. Бабите цветя посяха - цветята утъпкани и говната по тях отгоре.

Безобразие! Ама а го видя кой е ще съм вън и ще му ги натикам в гърлото и после да ме съди!

Анонимен каза...

Пеевски,
а кажи нещо и за говната - недей мълча!
Разкажи как е там на майната му по въпроса!
Или говната не са от никоя партия?!

Анонимен каза...

То и за мангалските каруци и конете им де серат из града има разпоредби...В много други градове има обособени места за развеждане на кучетата, в ТоянЪт кога...кога цъфнат налъмите.Тя Чавдарова явно до завчера е яла на село чесън и хляб, ама сега чистофайница се пише. Ами хайде с частните ще се реши проблема примерно с глоби, ами ония "общинските" миндили де обикалят и серат и дене и ноще из ТроянЪт, с тях, с тях как ще се реши въпроса, а Чавдаровааа...Нащи поне ежегодно ги ваксинираме и обезпаразитяваме, ами тия на пътя "общинските" след кастрирането кой ги ваксинира и обезпаразитява ежегодно...ами никой!И още, и още, ама няма смисъл!

Анонимен каза...

Чавдароваа почни да си гледаш комшиите зад перденцето и хоп си ги хванала ,а не ръси акъл тук...

Анонимен каза...

Слагате купички с антифриз и си решавате проблема :)

Анонимен каза...

6-ти
Слагай си антифриза в колата , да не ти го влея в устата.
Тогава ще усетиш как се мре от антифриз.
Да ти опиша ли мъките или сам ще ги разбереш.

Анонимен каза...

Кучетата много го обичат :)
Нека им сипе жената и да видим дали ще акат така.
Или ти си от тези със серящите мастии и сега чувстваш заплаха за живота й (на мастията), а?
А хубаво ли е като настъпиш "миничка" и после на всяка твоя крачка смърди?

Анонимен каза...

1 - ви то наредба има ,ама като няма кой да следи за спазването все едно няма. Дебилите в общината не им се разправя. Конете серат , кучетата също мангали по центъра играят мач кучетата с тях стават по някога агресивни и гонят нашите деца като карат колело , улиците са в укаяано състояние и за капак на всичко сме с най-високи данъци! ТОВА Е ТРОЯН!

Анонимен каза...

За кучетата ясно,а какво да кажем за човешките акета по градинки и алеи ? Как да си чистят на кучетата,като хората правят същото.

Анонимен каза...

Такива като №6: Гледаш го помияр, а в очите ЧОВЕК, а такива като шести-гледаш го уж ЧОВЕК, а в душата-ПОМИЯР ...

Анонимен каза...

3-ти, обикновено на арогантните и зле възпитани хора /наричат ги простаци/, които не знаят и не могат да се държат нормално в едно цивилизовано общество - рядко обръщам внимание, но защо пък да не ти кажа как е там "на майната му", след което да ти кажа и нещо друго.
*
И така, във всяка една община има приета градска Наредба за кучетата и котките, където е упоменато какво може и какво не може и колко би ви струвало, ако практикувате това което "не може".
1. Всички кучета по улиците се водят задължително вързани на каишка.
2. Всички кучета и котки задължително са регистрирани със съответните знаци и маркери плюс кастрация и т.н.
3. Всеки стопанин когато води кучето си по улицата трябва да има /да си носи/ средства с които да прибере екстрементите на любимеца си, ако той реши да се изходи. Това ще рече поне лопатка, четка и плик
4. В парковете, където основно се водят домашните любимци. Тук е по-улеснено. На всеки от входовете на парка има табелка, която да те подсети да събираш акото на кучето си и на територията на парка. За целта общината ти е подсигурила специален контейнер за отпадъци, към който е прикрепено руло с безплатни найлонови торбички със съответните етикети, в които да слагате кучешкото ако, да вържете плика и да го сложите в контейнера за отпадъци. Вътре в самия парк също има контейнери за отпадъци.
5. Такова нещо като бездомни котки и кучета тук няма и не може да има.
*
И сега „черешката на тортата” – тази Наредба за кучетата и котките никой не си позволява да я заобикаля или да не я изпълнява. И не само тази общинска Наредба.
В тази държава „на майната му” има Правила, които се железни и се спазват от всички без оглед на финансово, професионално, расово, религиозно, политическо, управленско и каквото се сетите естество. Всички са равни пред Закона и Правилата в местните общински Наредби важат за всички без изключения.
П.п. Изпращам две снимки на Т21 по темата и горенаписаното. Ако прецени – Г.Маринов може да ви ги пусне към сатията за да ги видите.
/следва/

Анонимен каза...

7-ми ти глупак ли си или откровен п.дал?

Анонимен каза...

Пожелавам Ви да бъдете нападнати и ухапани от някой уличен помияр или още по-лошо от куче със стопанин. Да видим дали и тогава ще ги защитавате.

Анонимен каза...

13-ти,ако трябва да се обиждаме и не уважаваме ти го показваш как се прави и към животните и към себеподобните.
Можеше да ти отговоря с няколко наизустени думи от уроците по демокрация и тогава щях да съм точно толкова модерен,колкото ти изостанал в мисленето си.Но няма да го направя поради очевидната разлика между нас.
Деградацията на обществото е толкова голяма,че сме загубили ориентация къде сме и какви сме.
И когато не можем да се справим с един такъв проблем,създаден от нас,задушени от собственото си безсилие и неграмотност,сме готови да застанем срещу природата.Да се убиват безразборно и по мъчителен начин живи същества,поради умствената ни импотентност.
Доброто отношение към природата,към животните,винаги ще се върне с добро към нас.
А дали някое животно или някои пиян се е изходил на патя,за това си има служби по чистота.
По тази логика трябва да избием и птичките,понеже ни обстрелват по въздуха.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |