Без изненади: Майкъл първи и в двата манша

* Две убедителни победи у дома на летящия троянец Майкъл Иванов, клас МХ2; трето място за кръга и за шампионата на друг от нашите – Калоян Илиев, клас МХ1
Мотокрос, Източноевропейски шампионат
По трасето - летящият троянец, №97
ПРИ ПРЕДИШНОТО си каране у дома,  в началото на м. май във втория кръг от Републиканския щампионат, голямата звезда на българския мотокрос, наш земляк и възпитаник на СМК „Троян Моторспорт” Майкъл Гриша Иванов бе съпътстван от малшанс – спука гума и лиши многобройните си фенове от поредния триумф. Този път обаче – на провелия се през изминалия уикенд (3-4 октомври) на мотополигона в Троян финален кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос – всичко бе според предварителните очаквания на специалисти и публика.

Майкъл Гриша Иванов
МАЙКЪЛ със своя КТМ бе над всички и в двата манша в майсторския клас МХ2 и за пореден път доказа кой е №1 у нас и на Балканите (всъщност Източноевропейския шампионат си е леко разширена балканска надпревара – бел. Т21). Втори и трети за кръга останаха други двама известни български състезатели – Иван Петров и Хакан Халми, и двамата с КТМ. В по-малкия клас МХ1 отлично се представи още един троянец – Калоян Илиев (неговият клубен тим е ловешкият „Литекс Ловеч Моторспорт”), класирал се трети; Калоян е „бронзов” и в крайното класиране за 2015 г. в своя клас.

ОТБОРЕН ШАМПИОН за 2015 г. в Източноевропейския шампионат е България. В крайното класиране в клас МХ2 Майкъл остана извън призовата тройка, тъй като големият майстор вече кара в Световния шампионат и участва в малко състезания от шампионатите от по-нисък ранг – Републиканския и Източноевропейския.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво малкя само напред

Анонимен каза...

Браво на Майкъл в общоселските състезания. Но ако няма кой да му помогне, или ако той не се докаже, скоро ще е пенсионер в тоя клас, а за другия може само да мечтае.
Най-доброто трасе на планетата Земя за MX3 в Троян, за MX2 в Севлиево, за Super Moto в Долна Митрополия. През 2009 години Бойчето и Монито (цункай Джиджи) опаткаха членския внос на федерацията да си веят пърдулниците в хеликоптер над Севлиево. Не ги дадоха на Майкъл, на Хакан или на Ангел. Издухаха ги през витлата. За пръв път в новата история на България чужденец, и то не какъв - финландец стана български поданик заради отбора по Super Moto. Дали още е българин! Дотук с герП.
Извън темата:
Г-жо Михайлова, кмет на селото, нали направихте стрелбище с идеята да има знам ли какви първенства по летен биатлон пак там. За Ваше сведение в летния биатлон горките състезатели се "лузгат" с ролери. До Вашето стрелбище се стига само с гумени ботуши.
И сега се чудя - Върнячка баня или Макарушка баня, уча српски.
По-здрав най сърдечен,
Деда Ви Спас.

Анонимен каза...

А сега да до-пълня - годината беше 2011-2012, не помня точно. И евала на тия троянски заможни люде, които са помагали и на Майкъл, и на Ангел. Да сте живи и здрави!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |