Троянски художници с изяви в Ловеч и Майен

* Художниците Кирови откриват на 8 октомври изложба в
 ловешката галерия, три дни по-рано, 5 октомври –
 представяне във Франция
По света и у нас
Художниците Владимир, Светла и Мартин Кирови
В ЧЕТВЪРТЪК, 8 октомври, троянските художници семейство Кирови – живописците Светла и Владимир Кирови, преподаватели в Художествената гимназия (НГПИ „Проф. Венко Колев”) в Троян и синът им, керамикът Мартин Киров, откриват своя съвместна изложба в общинската галерия в Ловеч. Изложбата е озаглавена „Форми, цвят и светлина” и ще бъдат показани 86 работи на тримата автори – живопис, пластика, рисунки и миниатюри. Откриването ще направи лично председателят на Съюза на българските художници Любен Генов, който е възпитаник на НГПИ „Проф. Венко Колев”.

ЛЮБОПИТНОТО е, че няколко дни по-рано (5 октомври) бе открита изложба на баща и син Владимир и Мартин Кирови във Франция – в град Майен, в побратимената с Ловеч област Лавал. Френската изява на троянските художници е по покана на Комитета за побратимяване Ловеч – Лавал, френската Асоциация „Доверие България” и кмета на Ловеч Минчо Казанджиев. Като освен името и доброто изкуство има и друго основание за поканата – Владо Киров е родом от Ловеч и е член на Дружеството на ловешките художници.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |