Становище на коалиция „Избор за Троян”

* Защо не се приеха тези допълнения?!
Местни избори 2015

Във връзка с подписването на споразумение за толерантност по време на кампанията за провеждане на местните избори на 25 октомври 2015 г. коалиция „Избор за Троян” изразява следното становище.

I. Коалиция „Избор Троян” безусловно спазва законите на страната и не е нужно с избирателни извадки от тях да преповтаря намерения за спазването им. Какво по-силно доказателство за съблюдаване на законността и зачитане на демократичните принципи от факта, че най-вече благодарение на коалиция „Избор Троян” с Решение №9588/17.09.2015 г. на Върховния административен съд (ВАС) беше отменено като НИЩОЖНО Решение №2108/11.09.2015 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което си решение ЦИК погазваше грубо закона и поставяше в неравностойно положение всички местни коалиции и инициативни комитети в страната. Решение, с което се създаваха и предпоставки за търговия на едро с гласове. Важно обаче е да отбележим, че същото това решение на ЦИК бе взето от законните представители на същите тези партии, които сега гръмогласно тръбят за почтеност и демокрация.

II. Водени от желанието ни за политическа толерантност и почтеност предложихме някои допълнения в Споразумението за политическа толерантност.

1. По наше предложение в споразумението се добави „предизборната кампания да се води на български език”.

2. Подписалите споразумението на 2 октомври 2015 г. не приеха две точки от нашите предложения:

т. 1  „ОСЪЖДАТ незаконните практики от предходни избори в община Троян – адресна регистрация на лица в населени места в Общината с цел участие в изборите (изборно номадство) и даване на пари срещу гласуване в полза на конкретен кандидат (купуване на гласове)“;

т. 2 „Да не участват в практики, свързани с адресна регистрация на лица в населени места в общината с цел участие в изборите (изборно номадство) и даване на пари срещу гласуване в полза на конкретен кандидат (купуване на гласове)“.

Защо не се приеха тези допълнения? Тези, които не приеха предложенията ни, или не знаят за такива нарушения в предишните избори, или имат намерения отново да процедират по същия начин.
2 октомври 2015 г., Троян

Коалиция „Избор за Троян“

39 коментара:

Анонимен каза...

Как да го приемат, кой да го приеме? Донка Михайлова? ДПС? БСП? Герб?

Анонимен каза...

Вярно ли е, че в Ломец има около 60 човека регистрирани в 2 къщи 6 месеца преди изборите? Регистрацията я е направила наместничката на ДПС назначена от Донка Михаилова за изборна благодарност. ДПС издига наместничката за кандидат в Ломец, калимерата е ясна, БСП не издигат там, явно са се събули на турчулята за Ломец!

Анонимен каза...

По време на избори партиите обикновено си правят „мозъчен център“ или си наемат специалисти от ПР-агенции за кампанията си.
При „Избор за Троян“ виждаме едно развитие на нещата със създаването на предизборен „Безмозъчен център“. Да караме едно по едно:
1. Трябва да си пълен политически идиот, че да се вържеш на този елементарен ход на ДПС за подписване на подобно смехотворно споразумение. Я прочетете отново какво ви е пробутано и за какво сте се споразумели? Да спазвате законите? Ами ако нямаше „споразумение“ как щяхте да ги спазвате? Да не вършите неща, които са в прерогативите на Администрацията? От кога партиите вършат работата на Администрацията?
2. Споразумение срещу изборното номадство, чрез „адресна регистрация“ трябваше да подпишете преди 6 и повече месеца за да има някакъв смисъл. Сега за какво протестирате, когато списъците на гласоподавателите отдавна са изготвени?
ДПС, която е шампионът и въведе „изборното номадство“ като масова практика в България, буквално поведе троянските смехотворни партии за носът като пааирджийска мечка. Чудя се само как Балев, Тодоров, Ангелов и цялата сбирщина от „Избор за Троян“ как още не са нагазили в шадравана и да запеят за „Райна Княгиня“ – заради другия номер на ДПС.
По-интересното е друго, постоянното натякване от „Избор за Троян“ как спазвали законите. Е, да ги спазват, да ги спазват, колко да ги спазват? Само ще припомня как преди години днешния кандидат за кмет от „Избор за Троян“ излъга цял един общински съвет и чрез фалшив нотариален акт отмъкна земя за милиони от жителите на общината. Имот, който е със стратегическо значение за бъдните поколения. Ще припомня и участието на друг представител на „Избор за Троян“, заради чиито действия и престъпни бездействия жителите на Троян се разделиха с други имоти за много милиони. С подобни примери от беззаконията на „Избор за Троян“ мога да ви залея.
Погазването на законите в община Троян, от които последваха огромни загуби за жителитена общината не е патент само на „Избор за Троян“. Това важи с пълна сила за ГЕРБ, БСП, ДПС, ДСБ, ВМРО и останалите – които са се овързали като свински черва и се подкрепяха и действаха заедно години наред. Само по време на избори се правят колко са различни един спрямо друг. Да, бе!
Сега на ясно ли сте защо искат и си подписват споразумения за „толерантни кампании“? Сега наясно ли сте защо всички декларират, че ще водят „позитивни“ кампании? Ако не сте – защото „гарван гарвану око не вади“, защото всички те са съучастници в погрома и обирите над Троян и троянци и защото действа закона „омерта“, закона на мафията. На троянската скапана мафия, която години наред жителите на Троян се правят, че не виждат и постоянно си ги преизбират.
И най-важното – прави ли ви впечатление, че нито една партия дума не обелва защо Троян днес е в това незавидно състояние и какъв е генезисът на проблемите? Прави ли ви впечатление, че всички говорят „какво ще направят“, а никой не говори „какво направихме“ през годините? Тук става дума за партиите и отделите личности, които формират и провеждат политиката в общината, а не за кметовете, които отчитат административната дейност, а не политическата.

Анонимен каза...

Хей, "Избор за Троян", наемете си адвокат, като няма кой да ви консултира юридически. Как е възможно да искате да се поеме ангажимент против изборното номадство за процес, който е приключил? Защо правите гражданите на Троян на глупаци?

Анонимен каза...

Важното е да се разбере от всички, че БСП и ДПС купуват цигански гласове по всички възможни начини. Който гласува за БСП да си знае в коя група се вкарва сам.

Анонимен каза...

Не се притеснявайте от троловете.За вас и за Венко ще гласува по-интелигентната част на града,а тя от просташко тролене не се влияе.С вас сме,успех!Надежда има,в Троян ще надделеят умните!

Анонимен каза...

Прочетете споразумението ,просто пишман-Риформаторите останаха в изолация от толерантните партий,на следващите избори ще се регистрират гей-реформи за Троян

Анонимен каза...

" Погазването на законите в община Троян, от които последваха огромни загуби за жителитена общината не е патент само на „Избор за Троян“. Това важи с пълна сила за ГЕРБ, БСП, ДПС, ДСБ, ВМРО и останалите – които са се овързали като свински черва и се подкрепяха и действаха заедно години наред.

Само по време на избори се правят колко са различни един спрямо друг. Да, бе! "

Подкрепям мнението на 3-ти. Едва ли има какво да се допълни, освен че тaзи ситуация важи не само за Троян, а за цялата държава.
Избор за нещо си..." е също избор за същите !

FN

Анонимен каза...

Погазването на законите в община Троян e покровителствено от Дона Михайлова.Тя подписва всичко поднесено от главния и архитект Боян Кръстев и завеждащия незаконно строителство Таня Димитрова.Това споразумение е само прах в очите на избирателитеДона вместо да спазва законите тя покровителства незаконните действия на нейните служители.

Анонимен каза...

И освен това търпи всичкия незаконно настанили се навсякъде циганор, което си е пак същото.

Анонимен каза...

Абе Венко! Не ставаш бе, брат! Що не си стоя в канторката да правиш делби? А това нещо Никито (наречено тук Тъпото) го дистанцирай от себе си. Нищо добро не те чака с него.

Анонимен каза...

Истината е, че всики подлезурковци се притесняват от Ангелов да стане кмен, защото тогава ще се въведе някакъв ред. Всеки обикновен и необикновен измамник иска да има кмет, който може да бъде манипулиран по всякакъв начин, че да му минават далаверките. Ако Ангелов бъде кмет това няма да стане и затова толкова много се страхуват от него.
Всеки си има глава на раменете и всеки си заслужава управлението.
Мен ме е срам, когато някой ме пита какво е управлението в Троян и аз да му кажа, че ни управляват комунистите.
За пръв път от 5 мандата има добър кандидат за кмет, който е доказан професионалист, а не някой, който е смукал от държавата цял живот и сега пак да иска да смуче.

Анонимен каза...

12-ти, "професионалистът" Ангелов очевидно не знае, че държавна земя не може и няма как да се придобие по давностно владение. Но, ако знае, то тогава съвсем умишлено успя да "осмуче" /според твоите/ писания общински имот за милиони лева. Така че можеш да си избере - г-н Ангелов или не е професионалист или е един от "смукачите" на общината. А това, че е отчайващо политически неграмотен и че хабер си няма за проблемите и спиране пропадането на Троян, което се вижда от всичките му изяви до момента - това две на ръка. Поредният въздухар с големи мераци за власт. да се беше подготвил поне малко от малко. Вярно е, че Троян се е напълнил с нискоинтелигентни и необразовани човечета, които много му се радват на общите приказки и разтегнатите локуми, ама все пак за един човек с претенции не е допустимо да се явява толкова неподготвен като кандидат за кмет.

Анонимен каза...

Не, на шишко-визма!!! Равносилно е на М.Акимов.

Анонимен каза...

13-ти, видимо е, че ти си мозъчен инвалид, който нищо не разбира и вероятно си евтино поръчение на някоя от другите политически партии.
Кой според теб кой е по-достоен за кмет:
- Шишков, който не може него си да оправи и не може да върже 2 приказка, а само чете написаното от "батковците". Той хал-хабер си няма от това, което се случва покрай него и някакви тролчета като теб му публикуват глупости във ФБ профила.
- Михайлова, която плати 3.5 милиона лева за ПРОЕКТИРАНЕ на воден цикъл, а от тези пари бяха платени на подизпълнител 240 хил. лв. за изгатвянето на действителния проект. Къде отидоха другите 3250000 лв???

Кой според теб е по-добър?

Анонимен каза...

15-ти, не Михайлова, а Акимов плати тези пари и не са 3,5 млн, а са 5,6 млн и не са за проектиране , а за някаква "техническа помощ" и не ги е платил от бюджета, а са платени по европроект. Европроект, за който впоследствие бяхме наказани с около 2,5 млн лева глоби и санкции и които заедно с останалите глоби и санкции формират общински дълг около 5,5 млн лева с лихвите. Дълг, който общината изплаща и ще изплаща до 2020 г с по около 700-800 хиляди лева годишно.
Това го дължим на общинските съветници от "Избор за Троян, ГЕРБ и БСП. Разбира се, основните виновници са Акимов /ГЕРБ/ и А.Балев /Избор за Троян/
Няма "поръчки" в това, което пиша. Пиша и се опирам единствено на фактите. А ти освен, че видимо си прост и неграмотен си и уникално нагъл да ми правиш оценка. Фактът, че си фен на сбирщината "Избор за Троян" с неадекватния си и посредствен кандидат за кмет обяснява простотията ти и не е необходимо да я показваш и доказваш.

Анонимен каза...

Илияне, пий си хапчетата и ходИ в Австралия, там социалните помощи са добри.

Анонимен каза...

17-ти/а/, не стреляй на посоки. На вас нещо като не ви отърва и почвате да пищите за хапчета и за какво ли не. Опитай да "смениш плочата" и поне един факт да обориш. Ако бяхме нормална държава, някои представители от "Избор за Троян" /и от другите партии/ отдавна трябваше да са зад решетките и тук също щеше да има "добри социални помощи". Когато пряко или в съучастие си ограбвал общината - на какви избори си тръгнал? Освен ако не пиеш хапчета "Наглопростакин".

Анонимен каза...

16-ти, абе ти да не си Михайлова, че само плюеш по другите, а честните пияни комунистчета, дето са най-вредното нещо за цялата държава и думичка не казваш? Или си платена версия на Донка?
Така като гледам, си от троянските многознайковци, който всички проблеми на града знаят, знаят и кой с кой е спал, ама цял живот нищо смислено не е направил. Посади дръвче, посей си домат, направи нещо смислено, не само да клюкарстваш и простееш с неща, който и ти не знаеш как са!!!

Анонимен каза...

19-ти! Ти си против "честните пияни комунистчета". Наричаш ги "най-вредното нещо за цялата държава". Да си против пияните разбирам. Да си против комунистите - и това разбирам. Но да си против честните никак не го разбирам. Впрочем ясно е, че на тебе ти допадат крадците, хайдуците, рушителите на цялата държава. Насърчително е, че обичаш да садиш домати, но не простей с умозаключения като - "честните са най-вредни". Така се превръщаш във версия /платена или неплатена/ на абсурда.
Впрочем да те попитам - ти какво смислено си направил на ползу народу троянскому, както се казва? Изключая доматите, разбира се...

Анонимен каза...

19-ти, понеже си с видима умствена недостатъчност /вероятно вродена/, отново ще ти го напиша,само че ще пиша бавно, за да успееш да се справиш.
1. Г-дата Акимов и Балев отдавна трябваше да са в затворът. И не защото са "комунистчета", а защото от техните действия и бездействия от общината са отмъкнати около 15 милиона лева пари и имущество.
2. В едно от тези престъпления към жителите на общината пряко участва и днешния кандидат за кмет от "Избор за Троян". С фалшив нотариален акт бяха измамени общинските съветници за да бъде отмъкната земята под Панаира в с.Орешак. В момента общината ползва временно палатите, но след броени години тези изложбени палати няма да са на общината /жителите и/ и един от основните стратегически ресурси на Троян ще бъде загубен.
Това са фактите, жалък неграмотнико и дали ти харесват или не - няма значение. Дали ще пищиш за някакви "комунистчета" - пак няма значение.

Анонимен каза...

Ти, 19-ти и същий 21-ви! Не оспорвам, дори изобщо не обсъждам фактите, които сочиш. Впечатляват ме недомислените ти изрази. Ето поредния. Заявяваш - "Ще пиша бавно, за да успееш да се справиш". Абе драги. Нима не ти е ясно, че бързо или бавно пишеш това изобщо не се отразява на читателя към когото адресираш написаното. Не твърдя, че това е белег за умствена недостатъчност /вродена или придобита/, но ми се чини, че трябва да влагаш по-малко емоции и повече разум. А иначе за панаира в Орешак си напълно прав - Троян го губи.

Анонимен каза...

22-ри, ти наистина си уникален идиот. Толкова си тъп, че дори всеизвестната шега "Ще пиша бавно, за да успееш да се справиш", която е предназначена за хора с проблемни умствени способности не си разбрал.
Тяака, след като сам признаваш за панаира в Орешак, че "Троян го губи" - защо не потърсиш сметка на тои и тези, които са пряко виновни да го загуби? Защото си страхливец? Защото си поредния троянски дебил, на който не му пука? Или защото крадците на този стратегически имот са от "вашите" кандидати или от "вашата" партийка и гледаш да омаловажиш обирите в общината?
Ето така, години наред, имот по имот и лев по лев беше окрадена общината. И ще продължават да я крадат докато има дебили като 22-ри и подобните му. А те са мнозинството в този скапан град.

Анонимен каза...

23-ти, ти наистина си мозъчен донор. Като се погледнеш в огледало помни, че освен, че никой не те харесва си и тъп!
Както твърдиш, че някой бил отмъкнал имот на общината известно ли ти е, че спорът между общината и манастира е приключил със СЪДЕБНА СПОГОДБА!!! Т.Е. общината се е съгласила с това положение ДОБРОВОЛНО!!! Търси отговорност от този дето е подписал спогодбата!!!
Сигурен съм, че си от тези дето са пълни с "правилна" информация, в случая вероятно подадена от "честни комунисти"!!!

Анонимен каза...

Ееех 24- ти, как хууубаво си го вкара и сега колкото повече мърдаш, толкова повече ще ти влиза! Да, СЪДЕБНА СПОГОДБА изготвена от адвокат Венелин Ангелов!

Анонимен каза...

Че успяхте да измислите с какво да окаляте Венко не ми е интересно. За комунистическите тролове това е източник на средства, това могат, това правят. Но не ви ли е идвало на акъл, че като пишеш срещу добър адвокат лъжи, може да отнесеш дело и последващи санкции? Или, че вестника, като не трие откровено обидни коментари базиращи се на лъжи, може да отнесе същото?

Анонимен каза...

А кой е този добър адвокат?!

Анонимен каза...

Донковизмът свършва!!!! Поредните двама човека от лагера на Донка действат в полза на Венко!!!! =)
Властта на Донка бързо се стопява!!!

Анонимен каза...

Ако пък знаеш колко стотици от ГЕРБ действат в полза на Михайлова, свят ще ти се завие

Анонимен каза...

Да, знам, 5-6 бабички от "Лъгът" и 1-2 от "Букувец"!!!

Анонимен каза...

Донка е новият кмет не се карайте!!!

Анонимен каза...

И аз това им казвам! Те не и се иска, защото не им стиска. Шишков се пъчи външно, ама вътрешно се е о.......ал. Въздухар!

Анонимен каза...

как може Венко да е заобеколен отНики тъпото

Анонимен каза...

Номер 4, явно ти трябва да си наемеш адвокат. Или чучка писател, а не е читател. Вземи и прочети закона и ще видиш, че "изборното номадство" беше разрешено ДО ВЧЕРА (10.10.2015 г.). Съдейки по коментарите тук, явно някои хора истински ги е страх, че Венелин Ангелов ще стане кмет ;)

Grammar nazi каза...

Уф, 34-ти, нужда от адвокат и от повече акъл имаш ти. "Изборното номадство" е разрешено до 6 месеца преди изборите, следователно до 24.04.2015 г. трябва да имаш настоящ адрес там, където искаш да гласуваш. Вчера беше последният срок за подаване на заявление да се гласува по настоящ адрес, а не по постоянен.

Анонимен каза...

35-ти, дразниш се, защото си част от схемата ли?! Говореше се за това, че над 100 души да се регистрират в Ломец и Борима от ДПС, които от предишните избори се "водят по местоживеене" там, ама не са стъпвали никога в двете села (или по-точно стъпиха 2011-а за изборите). И до последно се очакваше, че ще си подадат заявленията и ще си има "изборно номадство" в този смисъл. Или наистина си достатъчно тъп комунистически трол и не разбираш какво щеше да се случи за пореден път в тази община около изборите?! Или паметта ти е като на чехълче или зелена еуглена и вече не помниш 2011 година какво се случи в троянските секции и как гласуваха хора от гр. Лозница (разградско)?! Ама явно вмъкването на кандидат-кмет от ДПС прецака работата и новите шефове на партията нещо не успяха навреме да се организират.

Grammar nazi каза...

Дразня се на глупави коментари. Ама говорело се, ама една жена на пазара казала... ама пък не станало, щото еди какво си.
Като имате информация за фалшиви регистрации, уведомете съответните служби, не да ми подписвате споразумения.

Анонимен каза...

Всеки може да изиска, съгласно правото за достъп до обществена информация, копие от протоколите на СИК-овете в НУ "Христо Ботев" и СОУ "Васил Левски" и да се види има ли дописани хора и с каква регистрация са техните лични карти. Имаше ли Лозница или нямаше? Имаше ли тогава сигнал от Илиян Пеевски и Кольо Кацаров (най-малко) или нямаше? И 37-ми, разбирам, че се дразниш. Не успяхте да си направите далаверата и се дразните. Най-смешното е, че се оплитате в собствените си лъжи, защото срещу истината не можете да скачате. Последното ти изречение буди истински смях във всеки разумен човек. Написал си: "не да ми подписвате споразумения". Ами те "Избор за Троян" точно затова НЕ СА подписали споразумението. Май нещо не си успял да си събереш правилно мислите и да разбереш за какво иде реч. Лошото е, че от сега ми се вижда ясно, че са преценили по-страшното - защо да рискуват с изборно номадство, като може да си купим всичките мангали, които се навъдиха за последните 4 години "блестящо" управление, насочено към задържане на младите хора?

Grammar nazi каза...

Чакай сега, ти ме обвиняваш, че съм от ДПС, или съм комунист, или какво? Щото в по-горния си пост ме наричаш комунистически трол, пък сега се обясняваш, че Кацаров бил подал сигнал, та кои са далавераджиите според теб (явно всички без твоите хора)? Аз лично, драги анонимен, с далавери не се занимавам, и съм твърде далеч от твоите политически страсти, обаче ми стана смешно, че даваш акъл за закони, при положение, че не си в час.
Пък "Избор за Троян" не са подписали споразумението, ама са щели да го подпишат, ако им бяха приели горепосочените две точки, от които смисъл няма, защото адресните регистрации са отпреди шест месеца. Ако може да докажете по някакъв начин, че са настанени много хора на един адрес, и че в действителност не живеят там, направете го. Другото са празни приказки.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |