Отново: Картини и джаз в „Серяковата къща”

* Есенната изложба на ДТХ се открива на 12 октомври, понеделник, от 18:00 ч. * Вернисажът ще бъде украсен с джаз концерт
Предстоящо

НА 12 ОКТОМВРИ, понеделник, от 18:00 ч. в галерия „Серяковата къща” Дружеството на троянските художници (ДТХ) открива своята традиционна Есенна изложба. В нея, както обикновено, ще видим най-новите неща на троянските творци – живопис, керамика, икони, дървопластика и др. И отново – за четвърта поредна година – откриването на изложбата ще бъде съпроводено от джаз.

В КОНЦЕРТА в галерията ще участват четирима джаз изпълнители – Лилия Илиева (вокал), Александър Логозаров (китара), Станислав Арабаджиев (пиано) и Атанас Хаджиев (саксофон).

Лилия Илиева е българска джаз певица, композитор и преподавател. Тя е само на 3 години, когато излиза на сцена за първи път и от тогава музиката се превръща в нейно поприще. През 2008 г. печели второ място на Европейския конкурс за джаз вокалисти. Завършила е консерваторията „Принц Клаус” в Грьонинген, Холандия, а от 2012 г. живее в Барселона.

Александър Логозаров е китарист и композитор, живее в София. Също е възпитаник на холандската консерватория „Принц Клаус”. Свирил е на много места в Европа и в САЩ. В желанието си да бъде максимално гъвкав и да трупа музикални преживявания, Александър се възползва от много покани за участия в чужди групи и проекти.

Лилия Илиева, Александър Логозаров, Станислав Арабаджиев, Атанас Хаджиев
Станислав Арабаджиев е изгряващ джаз пианист на софийската музикална сцена. След дипломирането си в НМА „Проф. Панчо Владигеров” се изявява в различни проекти и джаз форуми, свири на една сцена с познатия на троянската публика Венцислав Благоев, с Милчо Левиев и много други известни изпълнители.

Атанас Хаджиев – тенор саксофон и  вокал, е oт Кърджали. Участва в Международната лятна академия за диригенти във Виена (1994/5 г.). От 2009 г. е член на Брас асоциацията и на „Мишо Йосифов секстет”, от 2012 г. е оркестрант в бигбенда на БНР. Ще свири за втори път в Троян.

ЕСЕННИЯТ САЛОН на ДТХ се реализира с финансовата подкрепа на Община Троян и по традиция се открива в навечерието на Петковден – Празника на града. А с него галерия „Серяковата къща” доказва, че и в малкия град могат да се случват събития за ценители.

Галерия „Серяковата къща”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |