Убиха на пътя две троянски момичета

* 16-годишната Велислава Цанкова загина, пометена от автомобил при незаконна гонка в с. Лесидрен * 11-годишната Габриела Горанова бе блъсната фатално в центъра на Ловеч
Трагедия Актуализиран
Мястото на убийството на 11-годишната Габриела, ул. "Осъмска", Ловеч, сн. www.lovechtoday.eu
ВТОРО дете от Троян намери смъртта си само в рамките на 24 часа. Снощи, 13 август, около 22:30 ч. 11-годишната Габриела Горанова бе убита на място от връхлитащ автомобил в центъра на Ловеч – на ул. „Осъмска” зад хотел „Ловеч”. Убиецът Благовест Нанков е на 20 години и шофирал лек автомобил „Алфа Ромео”. По предварителна информация убитото момиче е от ромски произход и е било на сватбата на сестра си. Излязло с приятелка от ресторанта на хотела и когато тръгнали на пресичат улицата, изневиделица срещу тях изскочили два автомобила и последвал фаталният сблъсък. Допуска се, че инцидентът е станал при опит за отвличане на 11-годишната.

СПОРЕД информация на кореспондента на БНР в Ловеч Пламен Христов, цитирана от ловешкия сайт www.lovechtoday.eu, около 150-200 роми сватбари излезли на мястото на инцидента и настанал масов бой, двата автомобила били обърнати, водачите набити, чули се изстрели, имало и ранен полицай (с разбита челюст), който се опитал да укроти безредиците. Шофьорът, убил момичето, е задържан за 24 часа в предварителния арест на ловешката полиция, има задържани и участници в циганското меле.

Велислава Цанкова
ДЕН по рано, на 11 август, при незаконна автомобилна гонка в с. Лесидрен 28-годишният Филип Аспарухов с „Ауди 80” помете трима младежи, разхождащи се край пътя – 16-годишната Велислава Цанкова от Троян, връстникът й Марино Цветанов от Лесидрен и 15-годишната Петя Божкова от София. Шосейният бабаит се състезавал с друг от същата малоумна порода – 22-годишния Ален Асенов с БМВ, и двамата от селото. При удара Велислава загива на място, а след 22-часова битка за живота му в ловешката болница и след това в „Пирогов” умира и Марино, Петя се отървала само със счупени ръка и крак и животът й е вън от опасност. Убиецът Филип Аспарухов е бил задържан за 24 часа в предварителния арест и му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, за което законът предвижда до 10 години затвор.

ЗАГИНАЛАТА Велислава, която вчера бе погребана от неутешимите близки и в присъствието на десетки приятели и съученици (според очевидци на погребението са дошли над 1000 души), бе ученичка в 9 б клас на троянското СОУ „Васил Левски”. Наскоро получи първия си сертификат за владеене на английски език, а бе известна с успехите си в областта на физиката и астрономията – беше сред най-добрите в училищната школа по астрономия и преди три години получи право да посети космическия център на НАСА в турския град Измир.  И от нас – поклон и съболезнования на близките.

Т21

Бележка на редактора

Когато си тъп, обикновено е задълго

МЪЧНО Е, когато убиват деца, нечовешко е. И подсказва, че нещо в обществото (ни) не е наред.

ГОНКИТЕ с автомобили на напомпани с чалгария и простотия комплексирани малопишковци е всеизвестен факт. Сега убиха Велислава, едно прелестно и невинно троянско момиче. Убиха го в Лесидрен, но утре може да се случи в Троян – знаят се гонките с коли в района на бившия „Машстрой”, в жк „Лъгът” и на още места. Дано все пак след случилото се им светне лампичката – и на малопишковците, и на органите на реда, които трябва да ни бранят от изстъпленията им, и на всички нас, които не бива като мушмороци да си затваряме очите през подобна наглост.

ЗА СЛУЧАЯ в Ловеч няма да говоря, тъй като трагедията с 11-годишното момиче по някакъв начин е свързана с безобразията, вършени от една етническа група. Която уж е „дискриминирана”, а всъщност е безкрайно толерирана и е свикнала да си разиграва коня както й падне (говоря за сватби на малолетни, продаване и купуване на булки, деца, раждащи деца и тем подобни диващини).

И НАКРАЯ едно лично обяснение. Бях грубо атакуван от разни анонимковци, че съм си затворил очите пред трагедията в Лесидрен и по същото време съм пуснал материал за весело събитие (започналия вече традиционен Орешашки панаир, свързан с храмовия празник на Троянската света обител). Което пък било вид гавра с паметта на загиналото дете! Тук коментарът ми е само един – че когато си тъп, обикновено е задълго. Все пак ще поясня – в момента вестникът ни е в едноседмична лятна ваканция и това бе причината в сайта на Т21 да няма, както обикновено, новинарски материал за трагедията.

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

19 коментара:

Анонимен каза...

Генaди дa нaричaш читaтелите си тъпи е достa невъзпитaно!
Кaкви отпуски ? Ти журнaлист ли си или мaшинописец нa щaт? Журнaлистикaтa е призвaние! Не ми излизaй с клишетaтa си! Медип, която не увaжaвa читaтелуте си е обреченa!

Анонимен каза...

Генадий май анонимковците ти образуват нерви,като те критикуват.Не приемаш критики.Освен това тези анонимковци сме твои клиенти.За да наричаш клиентите си,че са тъпи е просто наглост.Но при пазарната икономика няма грешки,просто пазара те изхвърля.И освен това на весникарския пазар няма ваканция,или си в крак с новините или си аут.Можеш да си пишеш колкото искаш за проявите на кмета Дона и да не си в час с новините.Това ми е последното отваряне не твоя сайт.Загуби вече един клиент.

Анонимен каза...

Маринов, не знам дали съм тъп или остър, ама че си наистина капут се уверявам...

Анонимен каза...

Хестикаме!

Анонимен каза...

Може би автора Маринов има предвид себе си - да наричаш читателите си тъпанари е чиста проба тъпанарщина !

Анонимен каза...

Гена,много хора в този град избиват комплекси...кой,като мъж,кой като бизнесмен,кой като политик,едно е ясно,всеки прави това,което може.

Анонимен каза...

Типичен отговор, ала Генади Маринов. Същият тон държи и админЪТ Стоян Борджуков. Нагли хора, набедени в малък град за интелектуалци. Отговорът ти издава истинското ти лице. Тук, хората,които обиждаш, са жители на Троян. Тях, освен празника на сливата, рокфестът в Троян, празникът на билката и панаира, ги интересуват и най-обикновени неща като сигурност, визирай битова престъпност и убийства на пътя, данъци, митница, интеграция, образование , инфраструктура. Все теми, които драги ми известнико, не фигурират в твоето сайтче и вестниче. И когато някой те удари с нормални доводи, като така наречените анонимници, излиза истинската ти същност - "когато си тъп, обикновено е задълго".
44 000 посещения на месец? Представяш ли си?

Иван Цочев, 35 г. каза...

Ей, никога и за нищо няма угодия! Човекът нима няма право на отпуск, и то само за седем дни! Кой то вас ще излезе с истинските си имена и ще каже, аз се отказвам от отпуска си и заслужената си годишна почивка в името на професията и съм готов да работя 365 дни в годината всяка година до пенсионирането си?!? Много точно е написан коментара на Генадий, друг е въпроса, че на някой хора, може би не им се нрави.
А относно анонимността, това е нещо, което сме свикнали от години да наблюдаваме в родната ни действителност - по-лесно е някак и е по-удобно да се криеш зад паравана на безличието, отколкото да си напишеш имената под коментара, който правиш.

Анонимен каза...

А за хвалене на кметицата няма почивен ден?

Анонимен каза...

Стига сме плюли само а да предприемем някакви действия,явно е че полицията не работи всички сме виждали как някакви "пилоти" със смешни и опасни коли минават с крака на газта в опасни райони като малкото пазарче и др. Аз често пътувам през селата и ми прави впечетление колко коли се карат без номера особено в село Борима и Голяма Желязна там даже карат джугани и коли без фарове нощно време. Предлагам всеки,ама наистина всеки който види нарушение било спряла кола на тротоар пилот ,който кара бързо в града ни или някой наглец влязъл в пешеходна зона да звъним на 112 да ги зариним с обаждания за да се размърдат полицайте. Ей хора убиват НАШИТЕ ДЕЦА! Трябва действие, а не писане по форумите!

Анонимен каза...

Голяма богородица е.Стига сте плюли и хулили.Ако имате възможност запалете свещица. Ако не, просто се помолете.Помолете се за душите на мъртвите, но и за душите на живите.

Анонимен каза...

Когато си нищожество, глупав си, грозен и мъжкото ти достойнство е малко... с какво да впечатлиш околните.?! Най-простото е да се надрусаш с анаболи и да направиш мускули от хапчета и така да се превърнеш в ходеща месарница. Ама това е ако имаш богат татко да ти ги купи... Следващото е още по-просто - отиваш и си купуваш бричка. После жевееш в нея три месеца. Междувременно береш по гората дренки, гъби, шипки. Береш дърва, цепиш, товариш разтоварвш и т.н. Изкарваш пари и боядисваш бричката и успяваш да и отрежеш ауспуха. И после кеф и пълна нега - МИНАВВВВВВВВАШ по главната на втора в 5000 оборота на двигателя. И после даваш газ. До тенекийте... И убиваш някого. Някой глупак, който продължава да те мисли за нищожество, глупав и грозен с малка пишка. И така... Малък град - нищожествата са процентно повече!

Анонимен каза...

Г-н Маринов стана мазохист или тролче....прави са хората по горе!

Анонимен каза...

И aз aбдикирaм от тaзи медия!

Анонимен каза...

И аз!

Анонимен каза...

Е и 13-15?

Анонимен каза...

Е неееее 16-ти

Анонимен каза...

Само не разбрах що така му се нахвърляте, човека си има сайт и си пише когато, каквото и както намери за добре?! То не че някой някога е успял да се хареса и да угоди на всички, ама тази агресия е пресилена...

Генадий Маринов, Т21 каза...

ГОЛЯМАТА ВЕСЕЛБА

Голяма веселба пада от няколко дни във форума на сайта ни. Подозирам, че е някаква загрявка на партийните тролски бригади за предстоящата предизборна битка. Но както и да е, това не е толкова важно, важна е веселбата.

Първо някакъв ме навика, че съм си позволил да изляза в отпуск и не съм информирал начаса за убийството на пътя в Лесидрен. Друг, може и същият да е, разви атаката до безумни висоти - гаврел съм се бил с паметта на убитото момиче и съм хвалел кмета (казах му вече, че е тъп и пак щях да го кажа, но от възпитаност се въздържам - бел. моя). Трети, пак може да е същият - анонимността е като "Ред Бул", дава крилаа - заяви, че абдикира от тази медия... Моите и на Т21 фенове също се включиха и почнаха да ме бранят - мен, вестника, качествата ми, правото ми на отпуска и т. н. (за което, разбира се, им благодаря, особено на неанонимните - бел. моя). И веселбата стана още по-яка, направо съд с обвинители и защита :))) Неособено качествена веселба, но веселба. А тя е важно нещо, много важно, част от свободата на словото. И я аплодирам, казвам го искрено.

Сега за друго. Наскоро няколко национални сайта, които имаха максимално либерален режим на форумите си, както е и при нас, блокираха читателските коментари. Заради едно спечелено дело в Естония срещу анонимен коментар в тамошен сайт и решение в същата посока на Европейския съд в Страсбург. Спечелено не срещу анонимника, а срещу сайта, дал му възможност да се изяви. Съветваха ме да направя същото, да затегна режима на коментиране или изобщо да блокирам читателските коментари. Никога! Опитах се да обясня защо. А че веселбата понякога е, ще го кажа по-деликатно, доста тъпа, така е. Но това е положението.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред на Т21

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |