„Амбарица” номинирана за хижа на годината в България

* Перлата на Троянския Балкан е сред 10-те хижи финалисти, достигнали до втората фаза на конкурса „Най-добрата хижа в България за 2015 г.”
Отличници
Ема Гатева с прочутия "тигров" котарак Люк - една от атракциите на хижата
ХИЖА „Амбарица”, която от две години се стопанисва от Ема Гатева, възкръсна от разрухата и си върна симпатиите и любовта на туристите от цяла България, е сред 10-те номинирани хижи, достигнали до втората фаза на конкурса „Най-добрата хижа в България за 2015 г.”. Конкурсът се организира от Planinar.org  - портал за всичко, свързано с планините и туризма в България***. Хижите у нас са над 400, а финалистите били определени след получени над 900 валидни вота в първия кръг на конкурса. Това са, по азбучен ред: „Амбарица”, „Дерменкая”, „Ехо”, „Заврачица”, „Иван Вазов”, „Мазалат”, „Македония”, „Рай”, „Тъжа”, „Яворов”. Прави впечатление, че шест от тях са в Централна Стара планина. Гласуването в Planinar.org ще продължи до 19 юни. „Най-добрата хижа на България за 2015 г.” ще се сдобие със специална табелка, с която да удостоверява високата оценка на познавачите и потребителите на хижарските услуги. 

Мекици с боровинково сладко - запазена марка за хижа "Амбарица"
ПРИПОМНЯМЕ, че миналата година на х. „Амбарица” се проведе Фестивал на боровинките, довел горе над 400 души от страната и чужбина. Тазгодишното второ издание на боровинковия фест ще е на 24-26 юли, а организаторите (Ема Гатева и гражданското сдружение „Фрирайдърс”) обещават още по-атрактивна и мащабна програма.

Т21

*** Гласуването може да направите тук, крайният срок е 19 юни:

х. „Амбарица
х.
„Дерменкая”
х.
„Ехо”
х.
„Заврачица”
х.
„Иван Вазов
х.
„Мазалат”
х.
„Македония
х.
„Рай”
х.
„Тъжа”
х.
„Яворов”

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Само преди 3 години тази хижа беше една запустяла, нелицеприятна постройка. Някакъв борсук на име Дончо се въртеше около нея, а около него се виеха рояк винарки. Браво на Ема Гатева ! Повече такива хора и България ще има шанс да излезе от разрухата до която я доведоха комунистите !

Анонимен каза...

Хайде да не използваме думата "комунисти".
Става дума за Делян Енкин - като председател на ТД" Амбарица" и Иван Ненов - Секретар.
Е, тия двамцата, в дует, докараха това ТД и тази перла в планината, х. Амбарица, до плачевното състояние от преди 2-3 г.

Анонимен каза...

Само не разбрах, защо да не използваме думата "комунисти" ? Всеки нормален човек знае, че всичко лошо случило се на България от 1923 г до ден днешен е дело на кървавата комумунистическа сган !

Анонимен каза...

Браво, нещо добро е станало в нашия край и то благодарение на добри и упорити троянци. Да им е на късмет и за напред.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |