Откриха новия цех на „КОПА Хидросистем”

* Инж. Владимир Младенов: „Трябва особено много да благодаря за помощта и подкрепата на моята съпруга Диана” * Инж. Пиетро Йоти: „Ние инвестирахме тук, защото се доверихме на хората”
Инвестиции
Инж. Владимир Младенов и кметът Михайлова режат лентата на новия цех, вдясно - тримата високи италиански гости Пиер Паоло Контарини, Кристиян Гадони и инж. Пиетро Йоти
СЪС СТИЛНО тържество миналия понеделник (25 май) официално бе открит новият втори цех в Троян на италиано-българската фирма „КОПА Хидросистем”  ООД, подразделение на италианския концерн „Интерпумп груп”. Вече ви представихме параметрите на новата производствена част – 3000 кв. м застроена площ, инвестиция от над 1 млн. евро, затваряне на производствения цикъл (от детайлите до готовия продукт – хидравлични цилиндри от различни видове и големини, използвани широко в селскостопанските машини, автомобилите, строителната техника и т. н. и изнасяни в десетки страни по света), потенциал за откриване на нови 20-30 работни места. С новото разширение общата площ на производственото предприятие, разположено в Северната промишлена зона на Троян (Сврачи дол) на самия вход на града, става 6000 кв. м и се предвижда чувствително увеличение на сегашния производствен обем, възлизащ на около 600 хил. лв. месечно. Основен изпълнител на строителните дейности на новия цех е фирма „Фризомат” ООД (София).

"КОПА Хидросистем" (Троян) след разширението, 6000 кв. м застроена площ
ЗА ОТКРИВАНЕТО от Италия пристигнаха специално инж. Пиетро Йоти – главен изпълнителен директор на „Интерпумп груп” и дясна ръка на президента на концерна Фулвио Монтипо, създателят на „КОПА Хидросистем” и собственик на фирма „Контарини” Пиер Паоло Контарини и Кристиян Гадони, изпълнителен директор на ф. „Контарини”. Сред гостите бе и кметът на община Троян Донка Михайлова, също представители на партньорски фирми и различни институции (общинска администрация, полиция и др.). 

КАКТО се полага, пръв думата взе инж. Владимир Младенов - човекът, който и сега, и през годините бе моторът за развитието на „КОПА Хидросистем”, съоснователят и изпълнителен директор от самото начало. Г-н Младенов започна с кратка ретроспекция: „Началото бе през 1999 г. в помещения под наем, както се казва от нулата. В продължение на 9 години успявахме да се развиваме само възходящо. Непрекъснато увеличавахме производството, купувахме още машини  и назначавахме и обучавахме нови хора. Постоянно увеличавахме номенклатурата и правехме по-сложни и качествени детайли. Освен стандартните поредици детайли започнахме да изпълняваме поръчки по конкретни чертежи на клиенти от различни държави. През 2008 г. бяхме интегрирани в „Интерпумп груп” - многонационална общност, една от най-силните в областта на хидравликата, с което нашето развитие получи нов тласък. Преди 6 години построихме първото си хале а сега тук сме се събрали по повод откриването на новото ни разширение”.

Словото на изпълнителния директор инж. Владимир Младенов
СЛЕД ТОВА инж. Младенов благодари на най-важните хора: „За всичко, което съм успял да направя като управител на фирмата през всичките тези повече от 15 години, трябва особено много да благодаря за помощта и подкрепата на моята съпруга Диана Младенова, която за огромно съжаление не е вече между нас, на моите деца Николай Младенов и Стела Тодорова, които след време ще трябва да поемат щафетата. Благодаря на моя приятел Стефан Христов за сътрудничеството му от самото основаване на фирмата, и на Цветан Пашов - съосновател и съдружник във фирмата през първите години. Благодаря за подкрепата от фирма „Контарини”, на първо място на Пиер Паоло Контарини - пионера на идеята за инвестиране в България, имал далновидността и смелостта да дойде в България още в годините преди промяната. Нито едно важно решение не е взимано без него. Благодаря на Кристиян Гадони за многогодишната ни съвместна работа, за неговата компетентност и деловитост. Благодаря на инж. Пиетро Йоти за доверието, което ни оказа с решението си именно тук да се инвестира и аз използвам случая да го уверя и го моля да предаде и на доктор Фулвио Монтипо, че от наша страна ще се постараем по най-бързия начин да усвоим новото производство. Благодаря на общинската администрация и на първо място на кмета Донка Михайлова за деловото и експедитивно предвижване на всички документи, процедури и разрешения”.

Част от екипа на "КОПА Хидросистем" (Троян)
„КОПА Хидросистем” ООД доказа през годините, че е един коректен и честен работодател, успял да осигури много добри условия на труд, добро ниво на заплащане. Управителя на фирмата инж. Владимир Младенов е един изключително добър човек, честен, коректен, който се грижи за своите служители и работници”, каза в приветствието си кметът Донка Михайлова. Градоначалникът използва повода, за да връчи тържествено документ за покупко-продажба на съседен терен (13 дка), граничещ с предприятието, където предстои ново производствено разширение. Г-жа Михайлова благодари и на „Интерпумп груп” за направената инвестиция в Троян и за гласуваното доверие. 

Италиански поздрави към троянските партньори
ДУМАТА взе и инж. Пиетро Йоти, който напомни, че инвестицията няма стойност без хората. „Всичко, което се прави, е от хора. Ние инвестирахме тук, защото се доверихме на хората. „Интерпумп груп” е една компания, която е изключително прозрачна, всички данни на компанията може да се видят в сайта на фирмата. За миналата година оборотът ни (проходи от продажби) е 672 млн. евро, а за тази година очакваме 850-900 млн. евро”, заяви инж. Йоти. Главният изпълнителен директор на „Интерпумп груп” подчерта, че концернът постоянно придобива нови компании и те са сред „най-добрите от най-добрите”, като вече включва 53 фабрики по целия свят - Индия, Китай, САЩ, Италия (най-много), Франция, Южна Корея и т. н, свое предприятие има и в съседна Румъния. Високопоставеният италианец не пропусна да благодари на кмета на Троян за експедитивното и делово придвижване на процедурите и документацията. „Това е особено важно при вземането на решението за инвестиране - да се спазят обещанията, които са дадени от политиците, и в нашия случай всичко, което бе обещано, беше спазено”, заключи инж. Йоти.

Отец Марин отслужи водосвет и благослови предприятието
ЦЕРЕМОНИЯТА завърши с водосвет за успех на новото предприятие, отслужен от наместника на Троянска духовна околия и председател на троянската църква „Св. Петка” отец Марин Божков. А лентата прерязаха заедно инж. Младенов и г-жа Михайлова.

Т21

25 коментара:

Анонимен каза...

Браво.
Дано хората се чукнат по тиквите си, че може да се
получават прилични заплати, да им вървят добри осигуровки и въпреки всичко да има голяма печалба и за работодателя.
На другите места се работи за по 400лв и те осигуряват на около 350.
Нали се сещате, че за шефа ви остават по над 20 бона на месец.
И двойно да ви вдигне заплатите (както се полага за труда ви) - той пак ще е на достатъчно голяма печалба.
Е, ще е драстично по-малка, но пак е повече от достатъчна да си живее царски.
Но като не се сещате, че не е редно да се държат с ВАС като кучета и че можете да фалирате шефа си ако
сте задружни и не отидете на работа - продължавайте
да се скапвате от работа за дребни левчета!!!

Анонимен каза...

Айде пак се набута кметицата да си пише активи без да си е мръднала пръста.

Анонимен каза...

Честито, Владо! Успех! Има и такива работодатели в България! Дано в бъдеще да са повече!

Анонимен каза...

Браво на италианците, че инвестират в България и по точно в Троян, за да има работни места. И дано има и други като тези господа от Италия или от други държави, за да ни възстановят промишлеността която тоталко унищожихме и съсипахме хората в града.Виновни сме всички от града.Успех на италианците. Здраве и късмет на работниците да си искарта прехрана за насъщният и да си изхранват семействата.

Анонимен каза...

Напротив 2-ри много си заблуден. Има поети ангажименти и от г-жа Михайлова и точно заради това италианците са инвестирали и ще продължат да инвестират там, но ти си изключително ограничено парче за да пишеш такива неща.

Анонимен каза...

5-ти можеш ли да ни кажеш какви са тези ангажименти за нас непросветените ?

Анонимен каза...

Какво общо е имала г-жа Михайлова с тази фирма, която е в града много преди тя да стане кмет.

Анонимен каза...

Общото е че ваш Минко и компания бяха натиснали фирмата да им шари и правеха сечено,ако беше останал трапчанина новия цех щеше да е в Румъния

Анонимен каза...

Той Миню това го правеше за доброто на града. "Спечелените" пари ги даде на жена си и тя купи етаж от пощата, за което той беше разбрал по-късно. И сега там ще отвори и той фирма и ще създаде работни места.

Анонимен каза...

Ей, туй комунистите са си ма...а е..ли! То само разпределя бюджетни пари, никога в живота си една стотинка не е изкарало с почтен труд, но се наортачва на всяко добро дело, което е свършено в града ни! Някой може ли да ми каже какво точно е свършила кметицата? Имам пред вид, освен това да назначава дърти комунисти и активисти на ДПС и да плаща пари от нашите на този сайт за да я хвали?

Анонимен каза...

С какво да се похвали кметицата? С това,че градът е като след война ли?Идват избори,все нещо трябва да извади като актив.Като няма нещо,което да е направила,ще се хвали с това което другите са направили.

Анонимен каза...

Нали лозунгът й беше зная как.

Анонимен каза...

Абе тя знае как.Но знае как да оправя ловешките фирми.Друго за сега не е показала че знае.

Анонимен каза...

Доца нищо не е направила за тая фирма, не се заблуждавайте. Младенов е платил доста висока цена за имота с неговите си пари, направил си е съответните проекти и пак с неговите си пари е направил тая фабрика. Какво му е помогнала Доцка? Да не би данъците да му е опростила или таксите по издаване на строителното разрешение... Евтин пиар, по комунистически, подъл, мръсен. Така че Доцка за Владо Младенов нищо не е направила но виж за Рико стил дава мило и драго. Защо ли?

Анонимен каза...

Др. Доне, защо са снимаш с тези капиталисти. Оня ден си са снимала с американски империалисти. Ти наш чиляк ли си или само ни мажеш очите пред избори, че си комунистка и ние изкуфелите старци одим да гласуваме за тебе ? Щото ние, 90+, си искаме старото-фафли по 5 стотинки, боза по 6 стотинки, ракия по 60 ст. и капути дето са не огъват...

Анонимен каза...

В материала прочетох 2 жизнено важни за Троян новини!
1- откриват се нови 20-30 работни места .Това означава 20-30 семейства да заживеят с доходи,които в Троян са мечта за повечето работещи.
2- Закупен нов парцел с цел строеж на нови производствени мощи,което означава нови работни места.

Мисля,че от много години насам, това е първата наистина позитивна случка в Троян!

Анонимен каза...

На Троянът му трябва цех за преработка на червени пенционери: опред на поточната линия пускаш червен пенционер, отзаде излиза котешка храна. Или русенско варено, според програмата, може и ква да е луканка, те сичките са еднакви. И ставаме монопол.

Анонимен каза...

Доцка е навсякъде и тя ще бъде следващия кмет защото тя знае как да промени Троян и го променя всеки ден. Благодарение на управлението на тази женица без грам управленски стаж дори като управител на две кози, Троян се сдоби с няколко нови завода, с голяма верига магазин, асфалтиран е прекрасно, местните данъци за леки МПС не са два пъти по високи от тези в столицата, Троян е газифициран, много млади хора работят в общината, справи се дори с проблема с циганите и кучетата, изобщо не си е слагала пари в джоба от похарчените 300 000 лева за Празника на сливата който струваше не повече от 10 000 лева. и т.н. ДОЦКА ЗНАЕ КАК!

Анонимен каза...

Доцка Акимова Енкинова се слага на всички, в момента тя почти на всеки млад човек в Троян казва така: Оо ти си ми любимец, а със всички състезатели и хора които постигат си слага снимка във фейсбук за да подсигури гласове.

КГБ каза...

Минко и Герб на власт в Троян!

Стелиян Марков каза...

Евалла на тоя Младенов,но тая комунистическа слагачка няма нищо общо с бизнеса в този град.

Анонимен каза...

Ако беше приет хубав закон за лустрацията, сега нямаше да коментираме. То май само в Куба, Сев. Корея и в Троян останаха да управляват комунисти-болшевици...

Анонимен каза...

...и у Врабево!

Анонимен каза...

Да ни е честита новата придобивка, както казвахме по онова време. Поздравления за собствениците, че имат нормално отношение към работниците и ги награждават с подобаващи заплати. Работодателите в Троян ще почнат да се чудят от къде да си търсят съвестни и отговорни хора скоро, ако още двама, трима подобни хора се настанят тук. Пожелавам на управителката на хлебозавода да си намери скоро майстора и да се чатне в ... глава

Анонимен каза...

Да припомним казаното в материла за предприемача Йоти:"Високопоставеният италианец не пропусна да благодари на кмета на Троян за експедитивното и делово придвижване на процедурите и документацията. „Това е особено важно при вземането на решението за инвестиране - да се спазят обещанията, които са дадени от политиците, и в нашия случай всичко, което бе обещано, беше спазено”. И нека платените тролове като Николайчо Тъпото Ривърсайта, "Младежи ГЕРБ" ЕООД и Бойко П. да замълчат поне пред него.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |