Задържаха баща и син лихвари от Калейца

* Двамата са подведени по чл. 252, ал. 1 от НК и ги грози затвор до 5 години плюс конфискация на половината имущество
Крими
БАЩА И СИН от троянското с. Калейца са били задържани от полицията на 24 март, научихме от прессъобщение на РУ на МВР – Троян. Двамата – 51-годишният Д. М. и 25-годишният Ю. Д., са уличени в незаконно лихварство и срещу тях е образувано досъдебно производство.

СЛЕД ОБИСК на личните автомобили и на жилищно помещение в селото, стопанисвано от таткото, са открити и иззети тефтерче с имена на лица, на които са предоставени пари срещу лихва, записи на заповеди за определени суми, лични и дебитни карти на различни физически лица, свидетества за регистрация на МПС. Иззет е и мотоциклет „Хонда”, който е бил обект на престъпно посегателство (откраднат е) от частен дом в Троян няколко дни по-рано и е бил обявен за издирване. Работата по случая продължава.

Ал Пачино като лихваря Шейлок във "Венецианския търговец"
ПО НАША ИНФОРМАЦИЯ семейството не е местно – Д. М. е пристигнал в Калейца преди около 25 години, но синът му се родил тук. Двамата лихвари са подведени по чл. 252, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК), насочен срещу извършване без разрешение на „банкови, застрахователни или други финансови сделки, за които се изисква такова разрешение” и предвиждащ от 3 до 5 години затвор с конфискация до една втора от имуществото на извършителите.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Еееее..едни българи да видя че имат пари ... добре де, защо показвате известният киноактьор...а нашите богати чешити ги криете...дайте да ги видим...белким закъсаме някой път за пари...може да ни помогнат момчетата..а това че щели да влязат в затвора са бошлаф приказки....дъъълги години шъ си работат момчеаата;-))) 'парата и...аа фукарата" не са спали мунчеаата..ашколсун машала!..който го може го може....та тия банки не са ли узаконени лихвари...чи ти веземат лихвата на майката..на мащехата..а не ни ли скубят тия мошеници..чи и на пътя има хора изгонени от домовете си от тях...всички държавни институций са узаконени рекетьори,който със нищо не допринасят за подобряване стандарта на живот на Българина..огън да я гори тая държава!оставете мунчеата да пичелят...който играй.....нали знаете,добе го е казал Стойчков....!!!

Анонимен каза...

Абе те куките добре са ги хванали, но българския съд НЯМА да ги осъди.Защо ли? Ами той и Тонимир Гечев му хванаха нафта 500-600 литра, ама била на тъща му да си маже с нафта и терпентин колената че имала шипове! Защото нямаме правосъдие. И куките се демотивират, защото няма резултат от работата им. Но №2 в едно е прав-бързите кредити какво са? При лихва от 150%?!?! Това си е чиста проба лихварство, само че е законно. Законно е защото няма държава и няма политици в парламента та да урегулират този пазар. То политици има но има лобита в тях, а лобитата се купуват. Продажна държава! Но все пак поздравявам куките за свършеното!

Анонимен каза...

Върба,дърво ли е?
Качамак,хляб ли е?
Калейчанин,чиляк ли е?

Анонимен каза...

Аз не знам лихвар осъден в Троян,и всичките дето ги изловиха по рано и всеки ги знае с какво се занимават пак се занимават с тази работа само ,че покрай лихварството вече имитират и някакъв законен бизнес за пред органите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |