Без „Лайф” пред блок „Къпинчо”

* Предложението на кмета за продажба на парцела за изграждане
 на голям магазин бе отхвърлено * Инж. Марин Радевски: „На този магазин не му е там мястото” * Донка Михайлова: „Можем да имаме един хубав магазин, можем да имаме и цигански каруци”
Хубава работа...
Мястото пред блок "Къпинчо"
СЪС 7 „ПРОТИВ” и 8 „въздържал се” срещу 10 „за” на последната сесия на Общинския съвет в Троян (31 юли) бе блокирано предложението на кмета Донка Михайлова за обявяване за продажба на парцел от 1820 кв. м, намиращ се на разклона за Къпинчо (до блок „Къпинчо”) в централната градска част и предназначен за обществено обслужване, при начална конкурсна цена от 81 740 лв. без ДДС. На пръв поглед нямаше нищо особено – кметът предлага, опозицията не се съгласява. Но само на пръв поглед. Защото причината за въпросното кметско предложение бе заявено инвестиционно намерение от плевенската търговска верига „Лайф” за изграждане на голям хранителен магазин на това място. Което бъркаше в една стара троянска рана (липсата на голям магазин) и засягаше различни интереси – икономически, политически, лични.

ОСНОВАНИЕ за несъгласие имаше и в самото предложение, което в някои пунктове не бе особено прецизно, например – че „купувачът се задължава да използва имота за реализиране на предвиденото строителство – „Обществено обслужване“; твърде обща и обтекаема формулировка, която би могло да доведе до резултати, доста по-различни от предвидените. Не това обаче бе в основата, а споменатите интереси. Но нека чуем аргументите „за” и „против”, изказани в залата. Преди дебата председателят на ОбС инж. Ангел Балев напомни, че двете постоянни комисии (правната и икономическата), в които е обсъждано предложението, са дали отрицателни становища.

СРЕЩУ

НАЙ-НАПРЕД думата взе инж. Марин Радевски, който заяви твърдото си несъгласие – не към изграждането на голям магазин в Троян, а към мястото, което се предлага. „Аз лично смятам, че на този магазин мястото му не е там”, директен бе г-н Радевски. Като посочи и причините, поради които смята така – ул. „Раковски” е изключително натоварена, с най-големия трафик в Троян, и подобен нов магазин би довел до допълнителни затруднения на движението и ще е предпоставка за инциденти; и още – това място е подстъп към парковата зона Къпинчо и магазинът не се връзва. „На този магазин мястото му не е там – но пак подчертавам, че нямам нищо против градът ни да има магазин от сносна верига. Ще гласувам „против” заради мястото”, обобщи силният човек в групата на ГЕРБ.

ОЩЕ ПО-ОСТРА и направо яростна бе оценката на безпартийния/независимия съветник инж. Илиян Пеевски, бивш от „Атака”. Той изсипа камара нападки срещу идеята за голям магазин на това място, ще споменем само най-отчетливите. Инж. Пеевски определи плевенската „Лайф” като „световно неизвестна фирма”, наричайки евентуалния й троянски магазин „смешен квартален магазин”. И обобщи с цветистото: „Дърн-дрън ярина! Кого лъжете, кого заблуждавате?! Троян е заприличал на нищо, един хубав парцел има – и вие ще го зеносате”. Троянци пък бяха обвинени „дето реват и искат голям магазин”. Съветникът обаче изложи стройна аргументация на позицията си „против”: защо е нужно да се продава един  от малкото парцели в централната част на Троян, и то за жълти стотинки (82 хил. лв.); никъде по белия свят не вдигат големи магазини в централната част на градовете; мястото е подход към парковата зона Къпинчо и е подходящо за друго – спортно-развлекателна дейност; защо не е поканен архитект, който да аргументира предложението за магазин на това място; от „Лайф” искат земята, не друго, и в това е цялата работа.

ПРОТИВ бе и адв. Петър Яшев (коалиция „Избор за Троян”) – той нарече предложението „много некоректно” и оспори формулировката „за обществено обслужване”, която могла да доведе до изграждане на мястото, на, например, тоалетна с паркинг. Г-н Яшев посочи други по-подходящи терени – при бившето кино, до „Вторични суровини”, в жк „Лъгът”.

ОСОБЕНО интересно бе отрицателното изказване на бившия кмет Минко Акимов (ГЕРБ), който започна с предупреждението, че „придворните журналисти ще напишат, че ГЕРБ и десните са провалили идеята” (на крива ракета космосът й пречи, бихме казали, но да не се отплесваме – бел. Т21). След което г-н Акимов изръси най-големия бисер в дебата: „Ходил съм в магазин на „Лайф”, малко мирише, като всеки магазин, в който се готви”. И после дозатвърди „бисерното” излъчване на изказването си, като обясни как той в своя мандат не е успял да убеди инвеститорите да направят голям магазин в Троян. И приключи със заръка към сегашната кметска администрация: „Защо не го убедите този човек (собственика на „Лайф”) да направи инвестицията си на друго място”. Както се казва – коментарът е излишен.

В ПОДКРЕПА

РАЗБИРА СЕ, имаше и изказвания в подкрепа на предложението. Но ако трябва да сме откровени – аргументите им, че Троян се нуждае от голям магазин, бяха убедителни, но аргументите за точно това място под Къпинчо – не особено.

„НЕ БИВА да отхвърляме с лека ръка. Нека погледнем какво представлява мястото сега – контрастира с хубавото впечатление, което оставя гледката към централната градска част и към Къпинчо”, започна изказването си инж. Станислав Съев (БСП). Той заяви, че не се интересува кой е собственикът на „Лайф”, но е бил в два магазина на веригата и има блестящи впечатления – по-малки от „Кауфланд” и „Била”, но със сходен асортимент. Инж. Съев подчерта, че ако искаме да се превърнем в туристически център, само един подобен магазин (съществуващият „Т-маркет”) не стига. Втори такъв магазин ще засили и конкуренцията в бранша и ще регулира цените.

В ПОДКРЕПА се изказа и председателят на групата на БСП инж. Николай Малчев – като напомни, че в обявения конкурс могат да се явят и други фирми и нищо не е предрешено. Но едно е ясно – подобен магазин е нужен на Троян.

„ЗА” БЕ и инж. Дилян Енкин (АБВ). Той напомни, че по време на неговото кметуване и след това са водени множество разговори с големи вериги и са им предлагани различни места – но въпреки всичко интерес не е проявен. Сега има реален инвеститорски интерес и не бива да го подминаваме с лека ръка. Инж. Енкин обяви, че счита предложението за разумно.

КМЕТЪТ Донка Михайлова също взе думата и защити предложението си по три пункта. Процедурата: „Какво по-коректно от конкурс?”. Мястото: „Третият кмет съм, който чука по вратите на големите вериги – всички искат само в центъра. „Лидъл” иска мястото на автогарата, но смятам, че Троян не може да остане без автогара. „Лайф” се появиха, предложихме им няколко терена, но единственото им желание бе това място”; г-жа Михайлова припомни, че в гласуваното от съветниците задание за ПУП на Троян мястото е отредено именно за обществено обслужване. Смисълът – кметът напомни азбучната истина, че в Троян има големи обществени очаквания за голям магазин и че не е приятно да гледаш как в събота и неделя троянци се изнасят да пазаруват в Севлиево, Плевен, Ловеч, Търново. „Можем да имаме един хубав магазин, можем да имаме и цигански каруци, които да търпим безкрайно дълго във времето. Това е шансът в обозримо бъдеще Троян да има един голям магазин, предлагащ съвременно обслужване и конкурентни цени. Вие решавате!”, заключи г-жа Михайлова.

Мястото пред блок "Къпинчо
РЕСОРНИЯТ зам.-кмет Ангел Ангелов пък припомни едно наше (на Т21) питане от началото на мандата – дали ще се работи Троян най-после да се сдобие с голям магазин. „Не мога да кажа за предишните мандати какво е направено и защо не се е случило, но ние ще се опитаме да направим така, че в Троян да отвори магазин от търговска верига, който да удовлетворява нуждите на троянци”, отговори г-н Ангелов.

НЕУТРАЛЕН

ЛЮБОПИТНО „неутрално” изказване направи съветникът Даниел Сираков (ВМРО). Той заяви, че ако не сме по-разумни, подобни места (като посоченото в предложението) още 100 години ще стоят празни и ще пустеят и че в момента „правим отрицателна политика”, която не ни води до нищо добро. Г-н Сираков направи и запомнящо се обобщение, намек за това как дребните интереси провалят общите каузи: „Няма да се спрем, докато не разпарцелим този град, докато не го надробим и докато не удовлетворим интересите на всеки един в тази зала”.

Т21 

Бележка на редактора
Тук е заровено кучето:
хипермаркет = втори мандат

* Противопоставянето бе не друго, а политическо, с леки примеси на лични интереси, но основно политическо * Защо в града ни няма голям магазин, нали сме град и сме в 21. век?!

Генадий Маринов
ДА СЕ ДОКАЗВАТ аксиоми е абсурдно. Но явно в Троян не е. Спомням си, беше в началото на кметския мандат на Минко Акимов, трябва да е било на пресконференция с местните медии, му подхвърлих, че ако дари града ни с хипермаркет (голям хранителен магазин), вторият мандат му е вързан в кърпа. С други думи – троянци, Троян, много искат такова нещо, толкова искат да са като Ловеч, Севлиево и т. н., че биха се отблагодарили царски (с вота си). Струва ми се, г-н Акимов бе съгласен; знам, че после се пробва, но нищо не стана – защо не стана, е друг въпрос, някои казват кризата е виновна, други говорят и за други неща, но фактът си е факт, не стана.

СЕГА КМЕТЪТ Донка Михайлова има(ше) шанс да го направи. Което, освен всичко друго, щеше да означава сигурен втори мандат. И май тук е заровено кучето – май точно затова бе този яростен отпор срещу конкурса за продажба на пустеещото място пред блок „Къпинчо” и срещу заявените инвестиционни интереси от плевенската търговска верига „Лайф”. С други думи - противопоставянето бе не друго, а политическо, с леки примеси на лични интереси, но основно политическо. Многото приказки не можеха да скрият същината.

СЕГА ДА СЕ ВЪРНЕМ на най-главното – на онова „освен всичко друго”, споменато по-горе. Онова (онези ползи), което ще донесе на 20-хилядния ни град, имащ и туристически амбиции, един нормален хипермаркет. Доказвам аксиомата. Нашите хора няма да търчат до други градове, за да си напазаруват разнообразно, на едно място и много важното – по-евтино. Няма да я има комичната до абсурдност ситуация – бабички от тукашните села да се групират по 3-4, да си плащат бензина и комшията с колата да ги вози до Ловеч/Севлиево, за да си накупят необходимото по-изгодно от в Троян. Туристите няма да пристигат в Троянско с пълни багажници. Няма да се налага да обясняваме необяснимото на гостите си – защо в града ни няма голям магазин, нали сме град и сме в 21. век. Няма да се налага да слушаме дърленията и брътвежите в Общинския съвет по тази тема и местните ни народни избраници ще си заработват заплатите по по-смислен и общественополезен начин. Другите, примерно ловчалии, няма да се ебават с нас и ще им отнемем поне едно основание за лафа „хубава работа, ама троянска”. Цените в Троян вече няма да са най-високите в цяла централна Северна България!

И НАКРАЯ, но първо по важност. Един голям магазин не е просто магазин. Той е инфраструктура, той е градска култура, той е цивилизация. И си мисля, че в много случаи е имало опити да се рита срещу цивилизацията, но тя не може да бъде спряна (сещам се как през 20-те години на миналия век група млади, образовани и амбициозни троянци искат да направят електроцентрала и да дадат ток на Троян, но други яростно се противопоставят на това „ненужно” нещо, разбира се, централата била построена). И ми е любопитно, ако Михайлова намери друго място и убеди „Лайф” или друга някоя верига да строи (дай боже! – бел. Г.М.), какви ще са аргументите срещу?!

Генадий Маринов


Още по темата:

87 коментара:

Анонимен каза...

Аз съм от тези, които пътуват и пазаруват от други градове. В Троян, за съжаление се поддържат високи цени.Често си коментираме с познати този вид пътуване до Ловеч за да си напълниш хладилника. Градът ни има нужда от такъв магазин, защото на нас гражданите ни омръзна да тичаме в околностите. Задаваме си и въпроса "Защо при нас е така?", отговора се вижда от материала, досега негласно се говореше, че умишлено не се допуска инвеститор, но сега ясно се вижда защо ще тичаме още дълго до съседните градове.Жалко е да се твърди, че хората не искат такъв магазин...От това "мъдро" решение" ще има още дълго да си оставям парите в Ловеч. Видя се, че кмета има желание и е направил всичко по силите си в наш интерес, но...господата няма да допуснат конкурент.

Димитър Димитров каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Марин Радевски ще се съгласи, само ако има дялово участие в бъдещия магазин.

Анонимен каза...

Госпожо кмет, през тези две и половина години доказахте, че не говорите напразно. Не се отказвайте. Възможно ли е пак да внесете предложението за гласуване, може пък да им е дошъл друг акъл!

Анонимен каза...

Ако срещнеш гладен комунист - нахрани го. Ако срещнеш жаден комунист - дай му вода. Ако срещнеш гол и бос комунист - облечи го и го обуй. Но никога, никога, никога не давай на комуниста власт, защото тогава всички ще са гладни, жадни, голи и боси.Народна мъдрост от периода след 1917 г.

Анонимен каза...

5-ти, измисли нещо ново или намери някой друга народна мъдраст. Това вече го четохме и се изтърка. Разбрахме за комуниста. Теб кво да правим като повтаряш едно и също като папагал?

Анонимен каза...

абе какви са тези глупости, как ще говорят от името на троянци - ние искаме магазин! в града! без значение дали е разположен тук или там, въпроса е да е удобен за нас. и най-накрая някога да имаме и ние нормални цени на елементарните стоки.

Анонимен каза...

Идиоти сте и такива ще си останете ..... Кучетата лаят и кервана си върви..... Първо беше на Калейшкото , после беше на вторични , после беше на Т-маркет , после в Елма , сега пък там, няма и да си имаме магазин още не се знае колко години , а то не ,че , Лайф са магазин де , ама както и да е .... и между другото специални поздравления от мен за разровения ни вече град , идеален е , неотразим, вълшебен , само една малка вметка - от Мондешкото за Лъгът трябва да караш до Лесопласт , а извинете Велде България , после надясно през този велик велик прелез , това чудо и апотеоз на инженерната наУка , после през така вълшебния път покрай бившия вече Хемус(някой спомня л иси за него) , после Кози вир , това красиво и интелигентно направено кръстовище.... газ нагоре после покрай всички камиони , каруци , колелета и какво ли още не по единствената ни вече оставена за трафик улица.Не е ли ви срам чак толкова да няма организация в така наречения ни "Воден цикъл" и неговото разкопаване,казвам аз ,че след още 10-тина дни ще трябва да го летим в Троян , ама кой ли ме чува.Не знам само туристите от къде ще минават, защото аз като тръгна сутрин за работа и се чудя от къде да прелетя !

Анонимен каза...

Посетихме един от магазините в Плевен и с семейството ми останахм е приятно изненадани от цените им Айде дано и тук да дойдат

Анонимен каза...

Корумпирани гадове

Анонимен каза...

Илияне ти си световно неизвестен работил сам в тази верига и е перфектна

Анонимен каза...

Гарантирано от ГЕРБ и Марин Радевски пак гласувайте за ГРОБ и ще видите нормален магазин през крив макарон. Но на вас не ви пречи да купувате хранителни стоки на безбожно високи цени нали сте баровци.


Анонимен каза...

Уважаеми 8-ми. В материала пишеше, че има проявен инвестиционен интерес от Лайф, но ако общинските съветници от ГЕРБ, Избор за Троян, РЗС, Милко Станчев, И.Пеевски и т.н. бяха подкрепили предложението можеше и друга верига да се яви на конкурс. Относно разкопаването: прав си, но все пак нещата трябва да се случат.Какво да се направи, като Троян е разположен по течението на една река и има два пътя водещи към Ловеч и/ли от Ловеч за Троян, това са ул.Васил Левски и обходния покрай Велде България. На никого не му е лесно, но пак казвам няма как.

Unknown каза...

Докато има инетереси,магазин няма да има!Обърнете се към ГЕРБ-аджийте и ги питайте защо са против.Може би на някой собственик на "голям" магазин не му се нрави да има конкуренция ....

Анонимен каза...

Желанието на ръководството на община Троян да направи възможно изграждането на по-голям магазин удря корпоративния интерес на г-н М.Радевски и г-н П.Пенков. Те-еснафите на град Троян няма да позволят това да се случи, защото някой ще удари цените им в магазина на П.Пенков, също така и съвместния им бизнес с месо и т.н. Ако си спомняте изказване на общински съветник от тяхната група, че на Троян не му трябва чужд инвеститор!!!! Те инвеститорите били в Троян. Разбира се, нали ако дойде някой инвеститор в Троян, ще удари г-н М.Радевски, като го принуди да увеличи работните заплати на своите служители.Общо взето общ.съветници от групата "ГЕРБ" нямат интерес и няма да позволят нещата да се случат, защото искат да държат троянци с ниски заплати и високи цени на хранителни и други стоки.

Никога за Троян каза...

Ангел Балев,Николай Тодоров,Петър Яшев,Емил Цоневски,Трифон Трифонов,Милко Станчев-запомнете тези имена! Заедно с Герб съветниците те могат повече.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Уважаеми съграждани, не ви ли стана ясно, че Радевски си монополизира града и демонстрира "мускули", за да покаже кой командва тук? Не ви ли стана ясно, че търси реванш след падане на протежето му Акимов от власт? Има ли някой на който да не е ясно, че плаща на Яшев, Трифонов, Станчев и сие, за да гласуват в общинския съвет както им нареди? Магазинът е поредното доказателство! Не се ли обединим да го спрем, ще ни мачка както си иска.

Анонимен каза...

17-ти не си прав, че ще му избягат работниците. Съзнанието на доста хора е робско и за смешни пари ще му работят. Естествено ще се оплакват, но какво от това. За Магазин - Била, Кауфланд или Карфур. От други няма смисъл. Удобно място е може би там където беше сметиштето и живеят мангали до топливо. Всички гости на града ще минават от там пътувайки към Чифлик, Шипково, Б. Осъм, а е и достатъчно голямо, за да се направи хубав магазин с удобен паркинг. Едва ли ще стане, но надеждите остават. Все пак Троян вече и пътища няма.

Анонимен каза...

Страх ги е от конкуренция от малко по добро състояния на троянци. И като ги е страх гласуват не за нашто добро а за тяхното. Голями политики започнаха.

Иван каза...

Искам да успокоя съветник Акимов, че никой няма да обвини десните в Общ. съвет, че са гласували с "НЕ". Защото там такива просто НЯМА!!! Особено него никой нормален троянец не го приема за такъв. Той е само един високо образован, с брилянтен изказ и дълбока мисъл бивш милиционер! Истинската причина за НЕ-то е в думите на съветник Сираков, че тук са заложени лични съветнически интереси. Но както винаги става в Троян, истината не се казва до края, а се стига само до мъгляви подричания. Мога само да предполагам какъв интерес представлява такъв терен за новоизлюпения колбасар Радевски и ко! Да не научим след време, че госпожа Акимова отново без зананието на съветник Акимов е закупила въпросния терен ?

Анонимен каза...

Съветник Акимов е големец!

Анонимен каза...

На всички ни е ясно, че една шепа народ контролират градчето ни!!! Жалко само, че ръководството на общината прави всичко по силите си, но заради тези няколко човека нищо няма да стане...Няма ли начин да се направи допитване до населението на града: Искат ли магазин или не, а не някакви корумпирани "червеи" да решават и да ни лишават!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Лидл си имат терен, който е до бензиностанция Йоана, но нямат интерес да строят магазин в гр.Троян и си мисля, че би било добре да отвори някакъв по-голям магазин, който да коригира цените отколкото никакъв.

Анонимен каза...

Имаше такова драги,доста неща се направиха по времето на това неплицеприятно същество,Минко Акимов. Само,че дойдоха избори и простият троянски мозък забрави за проблемите и започна да мисли(отново) като говедо. Гласува за ония в София,и не му дреме,че дава властта на тия от статията.После си чеше простата говежда глава и се чуди какво става.На следващите избори алтернатива няма да има,просто няма кой. На предишните, троянци ясно показаха,че не искат такава,че им харесва да си играят на гербери и традиционни комунисти(бсп).Същото ще бъде и на идващите избори. Донка Михайлова срещу бъдещия кандидат от ГЕРБ-Марин Радевски ООД. Така и така,въпросният ще е марионетка,предлагам от сега да мислят за най-доказалата се продажна кукла-Ангел Балев!

Анонимен каза...

Абе Вие не разбрахте ли, че М.Радевски командва ПП ГЕРБ и другите мишки и няма да позволи някой да наруши спокойствието на П.Пенков - другия герберас. Те са еснафи мачкащи и убиващи троянци.

Анонимен каза...

Хората на Троян трябва да разберат, че всяка от големите вериги, проучва града, дали си заслужава, дали има достатъчно работна ръка, която да си оставя парите в дадения магазин. Не може да е обезлюдял града ни и "Метро" да отвори врати!!! Помисли малко народе, преди да плюеш дали е "чуван" или нечуван" този "Лаиф"
Трябва да сме благодарни, че някой иска да направи нещо за града ни, не за нечии лични интереси!

Анонимен каза...

Марин Радевски купи и продължава да купува жителите на община Троян и ние понеже сме страхливи ще му се подчиняваме за жълти стотинки, тикайки ни към урните да гласуваме за Гербераската партия за да може да си прави каквото иска в Троян, защото сега малко и/или много му се пречи да лапа-той и цялото му обкръжение.

Анонимен каза...

Милионера Марин Радевски поздравява робите в Калинел с песента -Пари нема действайте

Анонимен каза...

19-ти както топливо те тези каквото и да им кажеш все не ще кажат, нямат интерес и изгода. и МЕТРО да дойде - не" ще кажат!

Анонимен каза...

29-ти не си прав. Милионерите Радевски, Пенков, Данков поздравяват всички троянци с песента "Пари нема, магазин нема, нищо няма да има за вас освен къртско бачкане" и хайде действайте.

Анонимен каза...

Що ревете,бе? Какъв ви е зорът?Аз ли вкарах всички тези,от които сега ревете в общинския съвет? Защо не сте на улицата,защо не сте на заседанията на общинския съвет? Защо,когато тоя дементирал урод от трапето,ни зароби с 4 милиона дълг,за да прикрие оправи кражбите си, вас ви нямаше в залата на ОС?
Мишоци !

Анонимен каза...

32-ри, много си прав! Защо тези дето реват не отидат на една сесия на Общинския съвет! Провежда се всеки последен четвъртък на месеца и който желае може да присъства.

бай Бочо каза...

Хора не се увличайте!!! Марин Радевски е бизнесмен с голям размах, който от нищото направи най-успешната и динамична фирма не само в Троян, даваща работа на 1200 души. Освен това е човек със сърце, помогнал на мнозина, нека те да кажат. Това заслужава уважение и респект. Но политикът Марин Радевски не е бизнесменът Марин Радевски, там е малък. Жалко!!!

Анонимен каза...

34-ти прав си че помага, но за сметка на това ощетява.

Анонимен каза...

Никога няма да забравя онази женица в Орешак,по време на предишните избори.Стоеше пред залата и истерично крещеше "Вие искате да ни затворите магазините,бе!Какви са тия вериги магазини ,какво искате вие бе,да фалираме ли?"

Иван каза...

За тази паплач която обитава Общинският съвет сме виновни самите ние! Защото когато избираме кой да управлява Троян е нужно да избираме личностно, а не партийно. Партийните командири от София няма да дойдат да ни оправят бакиите ! А бай Бочо е прав! Първият закон на Питър гласи: "Всеки в даден момент достига своето ниво на некомпетентност / ННК / ". Може да си добър в бизнеса и твоето ниво на некомпетентност да е обществената работа ! Но трябва да имаш малко повече в главата за да го разбереш и да се върнеш където е полезното ти място. Лошото е, че 99% от общ. съветници са достигнали своето ННК много преди да станат съветници.

Анонимен каза...

36-ти верига магазини няма да затвори малките магазини - първо ще ги накара малко да стъпят на земята и да дават нормални цени и после - никой няма да отиде до веригата да си купи един хляб, яйца..във веригата ще се купуват големите количества, а ежедневните пак ще са от кварталните магазини.

Анонимен каза...

Към 34: Истина е! ама като си добър човек трябва да се стремиш да си и добър политик, като си се хванал.

Анонимен каза...

Не ми обяснявай на мен,а на въпросната истерясала селянка и на всички от задругата на еснафите.От 2 години живея извън България,като за това време смених 2 държави,доволно скъпи,а в същото време хранителните стоки очевадно по-евтини от България/Троян. Сега пазарувам от Lidl,който няма нищо общо с БГ варианта му.В Троян само Кауфланд оправя положението,нищо друго.
Но никога няма да има какъвто и да е магазин,нито пък ще се излъже инвеститор да строи производствени мощи.Запомнете го!

Анонимен каза...

Това, което Донка Михайлова публикува на страницата си във фейсбук, за по-малко от 24 часа получи подкрепата на над 100 човека. Ето, това е показателно!!!

Анонимен каза...

Я ни светни какво е публикувала.А докато копираш и постваш тук,аз се хващам на бас,че огромен процент от подкрепящите са жители на Ловеч!

Анонимен каза...

Аре стига с тая Донка, че психяса вече. Какво като е подкрепена от 100 човека? Да си е изковала желязна защита за проекта. Смешковци!

Анонимен каза...

Абе то над 2000 човека щяха да дойдат рок академията,ама дойдоха 20...

Анонимен каза...

Ало кой ти е казал 2000 човека бре мушморог такъв и от къде знаеш, че са 20. Ако имаш мозък в тъпата си тиква ще ти е ясно, че събитие добива популярност на 4-5 година. Вземи се скривай в къртичината и не се показвай, че мирише на смрад.

Анонимен каза...

За какво ви е голям магазин, помислете само какво ще се случи с по-малките? Нима вие или ваши познати нямате малък бизнес,който искате да спасите от монополистите???? В малкия магазин може да си купим произведено в България сирене,месо,кашкавал,мляко и т.н, а не неизвестните марки от Лидъл и т.н. ТРЯБВА да се научим да вкарваме пари в БЪЛГАРИЯ, а не във вносните стоки и боклуци от съседките ни..... Мислете в малко по-широк мащаб,а не само как да си напълните гърлото!

Анонимен каза...

Има решение-подписка от троянци.И без уговорката, че ще уволняват от Калинел, ако си изкажеш мнението.Да видим какво мисли"калпавият материал" по въпроса за голям магазин в Троян.

Анонимен каза...

46-ти в малкия магазин отдавна неса местни продукти. големия магазин дава избор - а не застоялата стока, която чакат да се изкупи и да заредят нещо друго.

Иван каза...

Изумен съм от тъпите и абсурдни причини на тези строители на троянският социалистически капитализъм, с които отказват за пореден път изграждане на магазин от голяма верига за хранителни стоки в Троян. Най- смешни и отчайващо необразовани са когато казват, че с отказа защитават малките квартални бакалии. Ако тази глупост беше вярна то в Ловеч и Севлиево ( те са с повече от един супермаркет) всичко това що е квартален хранителен магазин да е хлопнал кепенците и пред бюрата по труда на тези два града да се вият опашки от фалирал малък бизнес!!!

Анонимен каза...

На никой ли не му прави впечатление,че маймуната от трапето отново се напъва на преден план? На никой ли не му прави впечатление този дементирал маймуняк ,какви заплахи е отправял?Ясно,е че на следващите местни избори пак ще грее от плакати и билбордове,а вие говеда,мислещи за евтино плюскане,ще го изберете отново на власт,и после ще се чудите защо и какво !

Анонимен каза...

Разбира се, че няма да имаме магазин! Общинарите си защитават интересите на местните феодали и ултраскъпите им магазини, защото знаят, че един Лидл, или една Била ще им разбие представите за бизнес. Как да стане...

Анонимен каза...

Наистина Троян има нужда от един хипер маркет като Кауфлад например.Но повечето се страхуват,че евентуалното откриване на подобен магазин,ще доведе малките гаражни магазинчето до фалит.Да,ама не,защото това само ще ги накара малко да се замислят и да си намалят цените.То хората,така или иначе (както и аз и съпруга ми) веднъж месечно пътуваме до Севлиевво или Плевен,за да си напазаруваме хранителни продукти за месеца.Дори и да си сметнем горивото,пак ми излиза по-евтино.Ако се отвори хипер маркет в Троян,първо ще се открият нови работни места и второ-хората няма да пътуват толкова км. за да си набавят необходимото.Друг е въпроса,че повечето от малките магазинчета купуват продукти от големите маркети и ги продават тук на двойна цена.Срещала съм доста от продуктите на ПЕНИ маркет например,които струват 0,40-0,50ст а тук ги продават на лев,лев и нещо.Освен това те са ги взели на акция от др. магазини,коетоправи печалбата повече от двойна.А тукашния Т-МАРКЕТ просто заблуждава народа с измислените си ( уж) намаления.Смешници,просто не пазарувам от тях,а и в близкото (гаражно) магазинче,същите стоки са ми много по-евтини.Колкото пъти си купя месо от Т-МАРКЕТ все се вмерисало,затова ,както вече писах по-горе,веднъж месечно пътуваме до някой град с хипер маркет.

Анонимен каза...

Само не разбрах ,обясняваш ни защо няма или защо трябва да има магазин(въпреки,че на всички хора са им ясни причините и за двете положения),или просто искаш да се похвалиш,"че веднъж месечно пътуваме до някой град с хипер маркет"?

Наистина ставате досадни и много жалки, с опитите за собствени интерпеетации по тема,ясна като 2+2.Чудя се,ако Генадий закрие форумната част на сайта,къде ще умувате,локумдрите и оплаквате?
До довечера тук ще се изпишат километри от мислители,а във Фейсбук статията е харесана от десет(10) човека,и няма нито един коментар ! А сте тръгнали за граждански протести да говорите и за подписки и какви ли не още глупости.Малки страхливи човечета !

Анонимен каза...

Не,не се хваля,олаквам се!

Анонимен каза...

Къде е онзи попaрко ИП дa дaвa ,,aргоментирaни" обяснения тип ощипaнa Мaрийкa нa мегдaня?

Анонимен каза...

Хайде в събота и неделя пак на Ловеч и Севлиево заради милиционера, възглавничаря и 46-ти.

Анонимен каза...

Не драги,заради себе си отиваш там. Радевски ти го направи общински съветник,и ти направи маймуняка кмет. На следващите избори пак ще избереш тях !

Анонимен каза...

До 46ти: Докато в Калинел Възглавничаря дава по 300 лева заплата за 12 часа работен ден хората ще мислят как да си напълнят гърлото с храна на ниска цена.
А между другото магазина в случая е най-малкия проблем. Такава е политиката на демокртите и за жизненоважните нови работни места в Троян. Никога Възглавничаря и кликата му няма да допуснат крупен инвеститор в Троян, за да могат да натискат и мачкат хората в града в собствените си "фирми" за по 300 лева на месец, без каквито и да е права и при нечовешко отношение.

Анонимен каза...

Съгласна съм с 40-ти - само Кауфланд оправя работите в Троян-ът. Никакави Лайфове или Т-маркети, дето никой не знае за тях! Съгласна съм и с коментара на 52-ри. Ние имаме същата практика! Защо да нямаме и тук такава възможност? В други малки градове имат - например за Луковит се сещам ...

Анонимен каза...

Крайно време е господин Марин Радевски да вземе мерки срещу непрестанните клевети по негов адрес.Трябва да сезира МВР заради такива лъжци и клеветници като 58-ми, и всички,които с умишлена цел разпространяват неверни слухове за заплащането и условията на труд в Калинел.Целта им е ясна,искат да дестабилизират позициите на фирмата на пазара,с цел изместване.
Защото всичко това са лъжи,за ниските заплати,за нечовешките условия,за принуждаването за гласуване,няма нито едно доказателство,няма нито един работник потвърдил твърденията на платените агитьори.
Г-н Радевски дава работа на над 1000 троянци, и нито един от тях за толкова време не е показал,че твърденията на няколко терористи са верни!

Анонимен каза...

Целта не е да се дестабилизира фирмата, защото това е невъзможно. Калинел продава изцяло извън България. Целта е да се оклевети Радевски и да се оплюе като общински съветник, за да имат комунистическите олигофрени по-голям шанс. Само че няма да стане. Защо никой тук не пише каквоо сда заплатите и условията в някоя фирма на съветник от БСП? Много просто. Съветниците от БСП са в повечето бюджетни хрантутници. Единиците като Владимир Хаджийски са с малки фирмички, които просто не заслужават внимание.

Анонимен каза...

Изборът между ГЕРБ и БСП е избор между чума и холера, понеже двете са производни на еболата БКП.

Анонимен каза...

60 и 61 - един и същ. Радевски, като всеки първеню - капиталист работи на принципа "разделяй и владей". Плаща добре, даже много добре, но на малко хора, които да държат в подчинение многото. Те, естествено е в условията на безработица, се страхуват за работните си места и са принудени да слушкат. От време навреме получават трохи като безплатни билети за театър, например. А как управлява града ли? Ами всеки ден прави "оперативки" в определени троянски кафенета, където спуска задачите и контролира изпълнението им, т.е. "набива канчетата" на определени "градски първенци", включващи и председателя на Общинския съвет, който уж трябва да работи в полза на гражданите...

Иван каза...

Обвиненията за това как си ръководи фирмата и какви заплати дава съветника Радевски са проблем на самите давещи се (т,е на самите работници). Има достатъчно законови и синдикални механизми които да бъдат използвани ефективно срещу него, ако обвиненията са истина. Става въпрос за нещо много по-важно. Съветника Радевски вече години доказва, че няма никакъв, ама никакъв потенциал да бъде такъв. Нито умствен нито интелектуален! А това, е много по-опасно от какви качества има като фирмаджия. Защото той и групата подобни на него са направили троянци и бъдещето на Троян заложници на тяхната обществена немощ и съмнителен морал и съвест.

Анонимен каза...

Да бе, друго са си другарите от БСП. Все доказали се във всички области:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Иван каза...

Не говоря за партийност, а за личностни качества.

Анонимен каза...

Нарочно написах коментарът под номер 60,просто да видя дали има дежурни тролове.61-ви,на момента подхвана песента,и припява и в пост номер 65.

Анонимен каза...

А манджите на Родопа къде са в схемата на Маринаки,а и големи магазини се правят далече от колите -на Витоша,на Стара планина,Пирин, Рила и т.н. високо в балкана!

Анонимен каза...

Уважаеми троянци с какво град Карлово е ПОВЕЧЕ ОТ НАШИЯ ХУБАВ ГРАД.Та те вече си имат КАУФЛАНД. Към Генади-Браво на кметицата,тя и с магазин и без магазин пак ще спечели втори мандат.Похвална е работоспособноста и, и че иска да напрани нещо хубаво за града ни.Нека действа,защото 90процета от троянци искат такъв магазин.А такива като Радевски,Мадевски,Пеевски и други подобни уроди и изроди да вървят два на един с техните пари може би милиони.На края всеки е за там Троянци пожелавам Ви в най-скоро време да се сдобием с поне един голям магазин и да заприличаме ако не на Плевен и Ловеч то поне на Севлиево и Карлово.

Анонимен каза...

Пеевски, къде си бе мишой? Светецо троянски мaмин.

Анонимен каза...

V kv.Lagat,do restorant Dim taksi ima magazin za hranitelni stoki bogato zareden,daze pove4e ot Tmarket.Polzvaite go.Na dobri zeni e.Njama nuzda ot goljama veriga,za6toto v Trojan njama hora.

Анонимен каза...

Че той този магазин в Лъгът е направен с парите на Марин Радевски!!!Пък уж е на онова протеже Бечев.

Анонимен каза...

71 .Рекламка ли си правиш?

Анонимен каза...

Кауфланд трябва на Троян, не плевенски бараки. Михайлова да не симулира вършене на работа, само за отчитане на дейност и ялови аплодисменти.

TED каза...

Do Genadii Marinov: na komentarite nalagash tsenzura,a na teb,koi 6te naloji, pitam az. '' , примерно ловчалии, няма да се ебават с нас и ще им ""?

Анонимен каза...

Фирма с 5-6 дюкяна в Плевен не може да бъде никъква сериозна конкуренция на месните и няма как да свали цените .Само магазин от големите вериги ,които са с по 100 магазина в цяла Европа може да разкаже играта на разните маринчовци,пенковци и други замозабравили се местни търговци.

Анонимен каза...

Към 63-и. И за капак спуска задачки на Станка Марешка. Напоследък троянското читалище има една основна задачка - да слави Радевски за шяло и нещяло. Срещу това получава дребни дарения. Читалище...

Анонимен каза...

Isstinata Edna ,I Tia e radevski ste pravi Goliam magazin v stolovata na machstroi,zatova ne mu iznasia da ima druga veriga .zatova tzialata grupa na gerb se tchudi kakvi argumenti daizkara za pred Hora

Анонимен каза...

Защо не направите магазин на мястото на автогарата, а автогарата да бъде преместена под капинчо?

Анонимен каза...

https://www.kaufland.bg/Nachalo/05_Za_nas/004_Presa/006_Fevruari_2014/003_Karlovo/index.jsp
Ако потърсите филиала в Карлово, ще видите картата с местоположението на магазина, а именно, че не е в центъра на града.
За съжаление, двата магазина в Плевен и по един в Севлиево и Габрово според мен не предполагат да има надежда за магазин от тази търговска верига. Трябва да се потърси нещо ново и с асортимента на Кауфланд.

Анонимен каза...

Предлагам вместо Доган да прави магазин в Троян да намравим джамия. Така ще има работа за строителите ще напълним града с турци , а с тях и свежи турски капитали.моля да ме подкрепите.

Анонимен каза...

Перфектното място за джамията е градинката пред киното. Аз подкрепям идеята. Браво.

Анонимен каза...

Аз подкрепям идеята за джамия в Троян,че как до сега ДПС не са предложили да се направи? Страхотно място е бившата автогара или вместо магазин на плевенската фирма да се направи там джамията.Голям пропуск на съветниците от ДПС.Изпуснаха възможността, но сега като се намъкнат отново в правителството ще го направят

Анонимен каза...

Аууууу това е яко и хирузите шъ имат работа. Шъ режат яко пишори.

Анонимен каза...

Как хубаво се връзват хорицата на византийските номера на Донка. Хитър политически номер- много, ама много иска да даде на троянци това което и те много искат да имат. Но да направиш предложение, което предварително знаеш, че не е добро и няма да проработи си е чиста проба "да изпързалям противника". Жалки опити за компроментиране, очерняне, насъскаване даже на електората срещу конкуренцията. Май това е първото на което ги учат по партийните школи :) Усвоила е добре уроците.
Не награда за фестивали трябва да й дадат, а за демагогия.

Анонимен каза...

Да живее Доган.

Анонимен каза...

направете магазин там бе била лидл пени все таиа кауфланд

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |