Турнир по тенис на маса в Дебнево

* 126 участници от Луковит, Тетевен, Троян, Ловеч, Априлци, Севлиево, Панагюрище, Ряховците, Добродан, Малиново и Дебнево
 * Националният треньор Борис Влахов: „Супер сте, дебневени!
 Има ли такива ентусиасти, ще го има и нашия спорт”
Спортно лято
Стефан Генков
Нашият ценен сътрудник и спортен коментатор – дългогодишният успешен треньор по баскетбол Стефан Генков, който от доста време живее в родното с. Дебнево, отново е на линия след поредната си, този път едногодишна „командировка” в далечна Канада. Което означава повече качество в спортните ни материали и, разбира се, нов сезон на поредицата „Канадските репортажи на Стефан”.

СЪБОТА е (2 юли), с. Дебнево. "Борсата", дебневени знаят за какво иде реч, както обикновено в хубаво време е оживена. Питат ме: „Какво е това движение, тези коли, хора от далече, търсещи училището?". Отговорът намираме в двора на ОУ „Любен Каравелов”, където са се събрали участниците в Летния турнир по тенис на маса (отборно). А те се оказват изключително много - 126 участници и водачи на отборите от 11 населени места: градовете Луковит, Тетевен, Троян, Ловеч, Априлци, Севлиево и Панагюрище и селата Ряховците, Добродан, Малиново и естествено Дебнево.

Момент от надпреварата при момичетата
В 9:30 Ч. ДИРЕКТОРКАТА на училището Анелия Подаяшка дава сигнал, тържествено звучи химнът на Република България, красиви дебневенски девойчета в народна носия, заедно със знаменосеца бавно издигат на пилона родния трибагреник. Над 200 човека (участници и публика) стават съпричастни на ритуала по откриването на турнира. Следват приветствени слова: на зам.-кмета на община Троян Поля Димова, на емблематичната фигура в българския тенис на маса - змс Петър Великов, най-успешният българин в този спорт за всички времена, на двукратният световен полицейски шампион Недко Христов, на главния съдия и съорганизатор на проявата Ислям Атакан, който обясни реда и начина, по който ще протече състезанието.

А САМОТО състезание започна, протече и завърши по един завиден в организационно отношение ред, с много емоции, майсторски изяви на елитни играчи и ,разбира се, и огромния ентусиазъм на аматьорите. Участниците в турнира бяха разпределени в четири възрастови групи при малките (родени след 1995 г., 1997 г., 2000 г. и 2002 г.) - общо 52 състезатели; и още пет групи при големите (19-40 г. с 12 участника, 40-50 г. с 4 участника, 50-60 г. с 6 участника, 60-70 г. с 4 участника и над 70 г. с 2 състезатели) - общо 28 души

Г-жа Подаяшка открива турнира
Комплексният победител - отборът на Ряковците
Кметицата Богдана Иванова връчва наградите
Част от отбора на домакините от с. Дебнево
ТУРНИРЪТ се проведе в големия училищен салон на три професионални маси пред много публика и в малкия фитнес салон на две също толкова добри тенис маси. Главният съдия г-н Атакан и главният секретар Иван Маринов бяха осигурили и съдии на масите, с една дума - перфектно свършена работа, за която получиха и похвалите на всички отбори. Любезните домакини пък бяха осигурили безплатен обяд и минерална вода за участниците, а храненето се извършваше в училищния стол в промеждутъка между срещите; готвачката и другия училищен персонал също получиха отлична оценка от гостите.В края на деня, след изиграването на стотина срещи, се извърши и тържественото закриване и награждаването на победителите., като купата грабна отборът на Ряховците, и напълно заслужено – това бе отборът с участници в най-много възрастови групи и с най-много призови места.

А РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО на медалите е следното. При малките: първа група - титла за отбора на Тетевен, следван от Ряховците и Дебнево; втора група – Тетевен, Ряховците, Малиново; трета група – Троян, Дебнево, Ряховците; четвърта група – Севлиево, Ряховците; при момичетата имаше само една възрастова група и два отбора, класирането – Ряховците, Дебнево. При големите – тук мачовете бяха демонстративни и без официално класиране, нагледен урок за младите и атракция за публиката. За комплексния шампион вече казахме – това е отборът на Ряховците. Медалите и наградите връчи кметицата на с. Дебнево Богдана Иванова, която има немалка заслуга за организирането на турнира, а състезанието закри отговорникът по спорта в Община Троян Тодор Комитов.

Стефан Генков (в средата) с Недко Христов и змс Петър Великов
ПО ВРЕМЕ на надпреварата и след приключването потърсих за мнение някои от участниците. Ето какво ми казаха те: Стилиян Моллов-Шинката и Борис Кунчев (Ловеч): „Перфектно! Догодина пак сме тук”; Северин Байдоловски (Тетевен): „Прекрасно начинание. Браво на всички, помогнали да го има това състезание”; Миладин Петров (Севлиево): „Страхотна проява, излъчва положителна енергия!”; Али Ахмед (Ряховците): „Много сме доволни от всичко, пък и спечелихме купата”; Иво Немски (Троян): „Хубаво състезание, добре проведено, доволен съм”; Минчо Колчевски (Троян): „Браво! С пожелание в следващото издание да има още повече мачове”; Борис Влахов (Панагюрище), национален треньор: „Супер сте, дебневени! Има ли такива ентусиасти, ще го има и нашия спорт”; змс Петър Великов (София): „Силно впечатлен съм, изненадан и доволен, че присъствах на тази отлична инициатива. Не спирайте!”.

  Стефан Генков
Още за Дебнево:

4 коментара:

Анонимен каза...

Здравей, как си ПРИЯТЕЛЮ,ДОБРЕ ДОШЪЛ, как изкара в тази далечна страна? Очаквам поредните ти интересни коментари за многонационалната държава и хората живеещи там, за начина им на живот, дисциплината им по спазване на закони и местни наредби и най-вече контролът от държавните и местни администрации по спазването им.За една година ти си добил представа за всичко.Надявам се, само да не си ползвал здравните им услуги,но ако имаш впечатления, пиши и за тях.Много ми е интересно да коментираш как и къде изхвърляше битовите отпадъци от къщи, кой се грижеше за хигиената на населеното място където живееше, и разбира се, ако имаш информация, за санкциите които се плащат при неспазване на определените норми на поведение от населението там - за ред,сигурност и законност./твоя приятелка Стела/

Анонимен каза...

Браво на дебневени.Браво на Подяшка!

Анонимен каза...

Научаваме , в Дебнево е подета инициатива за създаване на Спортен
Клуб , наследник на някогашното дружество Юнак. Дерзайте! Подкрепяме!

Анонимен каза...

Голяма работа!Ний пък в Троян си имаме клуб по тенис-ски и още нещо,дето не го знам какво е,ама е оглавяван от Ачо Балюв и Пенко Архитектчето!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |