Подменен ли е Марин Радевски?

* Същият: „Лайнометът срещу всички нас, освен, нали, БСП, е очевиден в броевете на двата вестника, откак Нели Генкова-Маринова беше назначена като културтрегер, най-общо, в Общината”
 
Троянски лайнарщини

Съветникът инж. Марин Радевски
НА ПОСЛЕДНАТА сесия на Общинския съвет (ОбС) в Троян, 25 юли, съветникът инж. Марин Радевски - стожерът на групата на ГЕРБ, голям троянски бизнесмен и активен борец №1 срещу протестиращите на троянския площад с искания за оставката на местния парламент и на кабинета Орешарски - нарече жена ми Нели Генкова-Маринова „лайномет”?! Учителка по литература в троянското СОУ „Св. Климент Охридски” и човек с добър професионален и обществен имидж.

ЩЕ ПОПИТАТЕ защо? От объркания словоред на бизнесмена съветник не се разбра съвсем точно. Но поне това, което аз схванах (бях в залата и на живо изслушах изцепките на г-н Радевски – бел. Г.М.), бе, че откакто Нели има трудови отношения с Общината (наета е на хонорар за подготовка на конкретни културни събития – бел. Г.М.), хвалбите по отношение на общинското ръководство (разбирай кмета Донка Михайлова) в двата троянски вестника са се умножили, нападките срещу Общинския съвет – и те. Един вид чрез Нели кметът Михайлова си осигурява медиен комфорт и си разчиства сметките с Общинския съвет?! Друга причина е, че въпросната (Нели) си е позволила да се подпише, и то най-отгоре, в гражданската подписка с искане за оставката на ОбС – Троян, както и да пише и редактира материалите на троянския протест (интересно защо не бе споменато, че същата се е подписала най-отгоре и в другата подписка, за оставката на кабинета Орешарски – бел. Г.М.). Пак, доколкото разбрах, съветникът намекна, че чрез Нели кметът… стимулирал троянските протестиращи; един вид г-жа Михайлова е замесена в искането на съветническите оставки?! 

И ЗА ДА ДОБИЕТЕ по-ясна представа, ще цитирам дословно част от казаното от г-н Радевски от трибуната на Общинския съвет: „Уважаема госпожо (обръщението е към кмета Донка Михайлова – бел. Г.М.), ще употребя една цинична дума, извинявам се на всички. Лайнометът срещу всички нас, освен, нали, БСП, е очевиден в броевете на двата вестника, откак тя (Нели Генкова-Маринова) беше назначена като културтрегер, най-общо, в Общината”.

Колаж: Данчо Заверджиев, Ловеч
ТОВА СА ФАКТИТЕ. Само ги съобщавам и нямам никакво намерение да защитавам съпругата си, знам, че тя може сама. Но се чувствам длъжен да кажа нещо друго, което не само аз мисля, чувам го и от доста други троянци. Че инж. Марин Радевски е подменен.

ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ да започна от по-далеч. Преди доста време вече г-н Радевски, собственикът на най-голямата изцяло троянска фирма – „Калинел”, най-голям работодател, данъкоплатец и дарител в района, даде първото си пространно интервю за българска медия в нашия вестник („Троян 21”). Интервюто бе направено по негово желание и с голямо удоволствие и съпричастност от наша страна. През годините сме писали още много за бизнесмена г-н Радевски – винаги почтително, с уважение и респект към един тъй важен човек за нашия град, към един успял човек, още повече че имахме убеждението, че става дума за самоизградил се с уменията и таланта си човек („self-made”, както казват американците); а не за някой от т.нар. „назначени бизнесмени”, перящи нечии пари и обслужващи кой знае чии интереси. И друго, което е не по-малко важно – към един земен и добър човек. Още нещо – може би месец и половина преди местните избори през 2011 г. в личен разговор г-н Радевски ми каза, че спира да се занимава с „тези глупости” (местната и друга политика), че няма да се кандидатира за общински съветник и няма да участва в кампанията; бях убеден, че говори искрено.

ЗАЩО МИСЛЯ, че Радевски е подменен? Най-напред, защото в предизборната кампания за местните избори през 2011 г. отказалият се месец и половина по-рано бизнесмен, определил местната и друга политика като „тези глупости”, изненадващо се оказа в съветническата партийна листа; нещо повече, бе както никога активен, всеотдаен и щедър в предизборната кампания. След това - сипещите се като пролетен дъжд изцепки на г-н Радевски в Общинския съвет, ескалирали до невероятни размери на последните три сесии; при положение че при предишните му почти 5 съветнически години Марин Радевски никога не бе артикулирал по подобен начин, а малобройните му изказвания през тази съветническа петилетка бяха консенсусни, премерени и напълно на нивото на обществения му имидж и положение. И сега изведнъж: „лайномети”, заплахи и откровени простащини от трибуната?! И още, участия в някакви дребни местнопартийни завери, нелогични за нивото на големия играч?!

ЗАТОВА СМЯТАМ, че Марин Радевски е подменен, че този Марин Радевски не е онзи Марин Радевски. А от кого и защо, е друг въпрос. Все пак имам някакви догадки, но дано не съм прав. Има и друг момент – ако г-н Радевски, плюейки жена ми, се опитва да атакува мен лично и/или Т21, номерът не минава, а и не е мъжкарско.

Генадий Маринов


Още по темата:

59 коментара:

Анонимен каза...

Значи наистина на Г-жа Нели генкова й плащат от общината! Честно, мислех, че е само оплюване, а то излезе истина!

Анонимен каза...

Защо такива"възвишени"хора като Генади и жена му,които не са "за продан"не пресекат спекулациите,като се откажат от парите на кметицата?Въпросът е риторичен,но ще дам отговор.Защото са"за продан".Хубавото е,че цената е ниска.

Анонимен каза...

той Марин Р. е едно от най-големите лайна в града

Анонимен каза...

преди 2-3 години нали плашеше че ще си мести фабриката в Ч.бряг ама там едва ли ще намери такива роби да му работят без пари

Анонимен каза...

Гена ,за съжаление си много прав......и понеже е така не обвинявай Марин Радевски,аз също мислех че е съветник за престиж ,да е в елита на общината и да даде някой съвет като бизнесмен,но с идването на ГЕРБ на власт може би и той е сред най-пострадалите ,идваха Ц.Ц.,С.Д.,Б>Б> а не и знам кой други още........2009 година 800работника,2013г. 1300работника ,такова разширение може да е било с последствия(съдружник)
Не е тайна че взеха на много хора хляба от ръцете!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Така е,2-ри.

Анонимен каза...

Браво на Марин Радевски. Стана комплимент този вестник да те оплюе. Давай, хвали Иван Хаджийски :)))))))))))))))))Така е, който плати!

Анонимен каза...

1ви,плащат и на нея, и на Генадий Маринов,и на АНГЕЛ ПЕТКОВ АНГЕЛОВ (зам. кмет на Община Троян).Някой може ли да каже тази скромна личност (АНГЕЛ ПЕТКОВ АНГЕЛОВ) откакто е зам. кмет,какво се е опитал да работи (да направи) за Община Троян ? Не се заяждам !Не какво е направил,а просто какво се е опитал да направи за Троян (а то какво е станало е друг въпрос )за да заслужи заплатата си,която е бюджетна.

Венсеремос! каза...

Не е за вярване, че някой, който е гледал сесията на ОбС и е чул простащините на Радевски, може да му каже "браво".
Нещото, което ми направи впечатление, освен речника му, беше селския му диалект. Учудвам се как подобен прост човек въобще е развил някакъв успешен бизнес.
Или се прави на прост за пред "троянските селяндури", защото пунтира поведението на Бат Бойко ("Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"), или си е такъв, но тогава наистина не ми е ясно как може да е успешен бизнесмен.
Силно се надявам нападките му и коментарите в тоя форум да не принудят г-жа Генкова да прекрати договора си с Общината, защото градът ни има нужда от "културтрегер" като нея.
Радевски може и да го дразнят културните събития, които се организират с нейна помощ, ама той беше се произнесъл, че и от инвеститори нямало нужда в Троян. Сигурно му е изгодно градът да запада все повече и малкото останали тук да се съгласяват да му робуват за жълти стотинки.

Анонимен каза...

Дори и китайците местят текстилната си промишленост от Китай в Мианмар и Бурма, защото "прословутите евтини китайски работници вече са по-високо платени от българските. Това показа сравнение, направено от "24 часа". Минималната месечна работна заплата в Китай е 264 долара, а в Индонезия е 228 долара. Българската минимална работна заплата, въпреки че бе увеличена от началото на тази година до 310 лв. на месец, е равна на 206 долара. За да се изравним с китайците, нашата минимална заплата трябва да стане 397 лв ".
Затова предлагам Радевски да се кандидатира във Бурма или Мианмар за общински съветник. Току му асфалтирали улицата пред къщата и му построили път през средата на "гетото" до фирмата за стотици хиляди левове, срещу някое дребно меценатство.
Предлагам и комунистическата номенклатура дремеща, покрадваща, самоназначаваща се и папкаща в обс Троян, да го последва.

Анонимен каза...

Не защитавам Радевски каза:
3-ти,4-ти,5-ти,10ти, ми направете си фабрики и Вие и давайте по 2000 лв. мин. заплата,давайте работни места, кой Ви спира ,кой ?!?
9-ти, селчо ли е Радевски ? Селчо си е ! Успял ли е ? Успял е ! Ти успял ли си? Не си! И затова му завиждаш! И завистта не ти дава мира !Само те озлобява до такава степен,че ако докопаш някаква лапачка (държавна или общинска)- докато не свърши си там ! Ако свърши - търсиш друга.За това защитаваш и Нели Генкова!

Анонимен каза...

11-ти, не му завиждаме на Радевски, оценяваме какво е постигнал и точно затова го осъждаме. Не говорим за теб, не искам да те обиждам, но ти си никой, а той е обществена личност.

Venseremos! каза...

Да бе, не защитаваш Радевски, 11-ти, повярвахме ти.
Добре, че поне признаваш селянията му.
Няма да коментирам изводите ти защо защитавам Нели Генкова, само ще повторя думите на кметицата от сесията, че хората имат навик да приписват своя модел на поведение на другите. Ако това е прекалено сложно да го разбереш, ще ти го сдъвча: ти не можеш да знаеш, че не съм успяла и че ако докопам лапачка, ще съм там, но с голяма доза вероятност това се отнася за теб :)

Анонимен каза...

Venseremos,тава че защитавате Нели Генкова ми е достатъчно да си направя изводите.И точно там е разликата между мен и Вас.Аз съм против "съмнителни","скрити","роднински“,"приятелски" назначения в Общинска или Държавна служба,а Вие явно ги подкрепяте.С какви очи г-жа Генкова иска на някого оставката,като тя самата е неморално назначена в Общината.А можеше да каже - сбърках ( всеки бърка,няма нищо лошо в това,важното е да го разбереш),да се направи конкурс, и тя като го спечели ( в което не се съмнявам) е тогава ще съм с нея.Ще я подкрепям както мога и с каквото мога.Г-жо Генкова,някой трябва да покаже какво е морал,да даде новото начало.Все още не е късно !
Strength and Honor !

Анонимен каза...

Като си против такива назначения, къде бе когато се назначаваха маймуните, след като онуй нищо от трапето стана кмет? А те за разлика от Нели Генкова, освен да чакат да им се даде,да се навеждат,поемат и лижат, друго не правеха.ТЪРТЕИ!

Анонимен каза...

не искам да бъда адвокат на г-жа Генкова, но 14-ти, не си прав. В общината няма служител, който да инициира и организира културни мероприятия. Защо трябва да се отваря бройка за такива неща. Сключва се граждански договор, за всяка изява и се заплаща конкретната работа. От това ще загубим само ние-гражданите.

Анонимен каза...

15–ти,като е било така преди – трябва ли да се продължава по същия начи и за напред ? И ако продължаваме така - до къде ще стигнем ?
16-ти,в Общината има цял културен отдел,но не знам - те дали знаят, какво точно работят :)

Анонимен каза...

ехооооо 16тиии...има цял отдел за такива неща!!! Те за какво са там?! тогава да махнат някой от отдел Култура и незнам още какво беше и да има за хонорари по граждански договори и за Нелито. Но като гледам и чета какви статии се пишат тук, и какви коментари, много скоро ще спра да отварям сайта на Генадий. Преди време спрях да купувам вестника, сега ще спра да чета и сайта! Нещо много лично взе да ми изглежда...и съм сигурна, че вместо да привлича читатели, започва да ги отблъсква...а да не говорим за рекламодатели! гледам, че и те се смениха тотално! Има нещо гнило в Дания!

Анонимен каза...

Симпатизирам на Борисов. В същото време троянското "герб" са много зле! Във всяко отношение. До едно време си мислех, че само полицаят е прост. Сега обаче разбирам, че радевски не му отстъпва. Жалко. Следващия път сигурно пак ще гласува градът за ГЕРБ, а за кмет - друга партия, щото троянските гербове са обидно ПРОСТи!!!
такива ми ти работи троянски
... и прости

Анонимен каза...

Не е вярно, че има културен отдел! Вярно, че отделът се казва "Образование, култура, спорт" и какво беше там още, обаче се занимава с училища, детски градини, социални дейности, противообществени прояви на малолетни, но не и с културата! Определено има нужда от един "културтрегер", и дано се вкултурчи тоя град най-накрая!

Анонимен каза...

ами 18-ти, като нямат идеи , а само си стоят зад бюрцата и си бъркат в носа-уволни ги! Да ама не можеш-защото повечето са държавни служители и Акимов ги е назначил така.Все някой трябва да работи бе човек

Анонимен каза...

Всичко на тая шарена планета се обърква заради жени, пари или жени с пари. Маринчо се метна като овца във вир с гроб /и за него/, не се знае колко парици им наля горкия. Сигурно те са му дали акъл да купи сградите на Машстрой, и то след като минаха скрападжиите. Сега горкия е в обран бостан, във фабрика в която може да пасе магарета и кози на по-късен етап. Бори се човека да си върне инвестициите, ма май е налапал базуката от грешния край. Кво да прайш, секи се олива някой път. Амин!
Гената загуби рекламодател, но пък ще вдигне тиража засега, и при него е до парици. Времената се менят и тая тактика е по на файда според мен. Пак амин!
Ангелчовците, минковците, цвето- мили недраги и т.н, николайчовците, трифонките и милковците - бог да ги прости, той прощавал и на живите след пост и молитва. Амин за трети път!
Градът се спомина, ма пък и ние сме инати и стоим тук. Амин и за нас!
Дедо Ви Спас.

Анонимен каза...

Дедо Спасе, разбираемо е да си отчаян като гледаш вече втора година в града - НИЩО...

Анонимен каза...

18-ти, този вестник стартира като трибуна на Снежана Мичева (ДДС-то). Ще завърши като трибуна на комунистите. А, че ще завърши дейността си, съмнение няма. След като е опрял да възхвалява властта в лицето на кмет на БСП+ДПС+атака, ясно е, че е много оглагнял. След като е опрял за някакви мижави, спорни от етична гледна точка хонорари да плюе по всеки дръзнал да се опълчи на комунистическите методи на работа, значи голямо нямане е настъпило. Всяка помия си има граници. Прехвърлят ли се границите, значи ножа е опрял в кокала му. Жалко. Все пак е кофти да гледаш предсмъртна агония, дори да става въпрос за вестник от този тип...

Анонимен каза...

за мен помията я сипа току що ти и на мен ми идва в повече.Що не си гледаш в твоето кортанче, че правиш сметка на вестника.

Анонимен каза...

23-ти, дето ти Спас зор ще го отчаяш. Аз се шмиткам из Родината, че такава ми е работата и освен София, дето е чат пат, сите сме у редки бозави качамаци. Да не казвам говна, че не било културно. Нещо се омота системата на тая планета, ма рейса за другата не знам де спира.

Анонимен каза...

Е ся са сетих. Има един английски лаф, преведено на български е: Страхувай се от гнева на кротък човечец.

Анонимен каза...

Журналистиката и медиите не трябва да имат нищо общо с емоциите! Още повече лични емоции!

Анонимен каза...

Ама стига повече и слугинаж.Щом ядеш хляб от общината ,не можеш да бъдеш безпристрастен...

Анонимен каза...

8-ми, само не разбрах защо намесваш и Ангел Ангелов??? Явно имаш лични отношения с него и не пропускаш момент да го споменеш! Да не би само той да е в общината на заплата?! Аман от злобата-троянска!!!

Анонимен каза...

Не знам защо,но все повече Троян заприличва на Детройт....с изключение на мащабите.

Анонимен каза...

не стига, че бомба е паднала и народът измря, или изчезна, ами сега и толкова фекалии хвърчат от всички посоки-едни умерени, други, не чак толкова. Голяма смрад, голям купон.

Анонимен каза...

Защо никой не коментира поредното престъпление на ОбС Троян относно работното време и заплатата на Ангел Балев? Някой ще обясни ли как Балев е на пълен щат и с пълно работно време в гимназията по кодекса на труда и как общинските съветници го назначиха на още половин щат като председател на ОбС пак по кодекса на труда? От колко до колко часа ще работи Балев като председател на ОбС? Нощна смяна? Когато му хрумне? Когато му нареди Акимов? Няма значение, важно е да прибира парите?
Кой е верният отговор?

Анонимен каза...

изместваш темата, а и г-жа Русенова даде достатъчно ясно обяснение, даже и за непознаващите КТ

Анонимен каза...

34, общите приказки и пожелания на г-жа Русенова нямат никакво значение, освен опитите и да замаже този грандиозен гаф касаещ приятелчето на зетчето Йовчевски..
Към датата на решението на ОбС Троян - Балев е на пълен работен ден в гимназията по КТ.
Какво щяло да бъде по-нататък /евентуално/ - това няма никакво значение.
Има значение единствено, че Балев е на пълен щат към момента, а ОбС Троян го назначава на още половин щат в същото време.
Въпрос - от колко до колко часа Балев ще работи на половин щат като председател на ОбС Троян?

Анонимен каза...

айде сега и Йовчевски намесихме, че питайте го-как ще работи, то и други точно това питаха, на самата сесия, но никой не отговори, Балев си приказваше за "политически фоерверги"

Анонимен каза...

След като коментирате напълно законните хонорари на г-жа Нели Генкова, бъдете така добри да коментирате и заплатата на Ангел Балев като председател на ОбС с напълно неизясненото му работно време.

Unknown каза...

Всеки работи някъде, и от някъде му идват парите. Г-жа Генкова, постъпва достойно, но такива като г-н Радевски, трябва да разберат, че Троян не им е бащиния. Акимов и Балев, гледаха безучастно, когато фабриките се затваряха,а сега Радевски стана робовладелец, работниците му реално не взимат и минималната, а издънките в ОбС са безброй.

Анонимен каза...

38 г-жата получава хонорарчета да прави рокфесчета от световнонеизвестни банди , гарнирано с лочене на бира . Донка пропусна само да покани аверчето си руменчо петков да пусне една вода в шадравана за да стане цирка пълен . А колкото до г-н Радевски тои смело защитава града от комунистическото господство наложено от тендема енкин-михайлова-кацаров .
ВМ

Анонимен каза...

38, рокфесТчета не се правят за говеда. За говедата са предвидени срещи с Боко Тиквата. Някои от свинете ги докарват и на жълтите павета при "кръстника".
Въпрос към 38 - как комунягите Акимов, Радевски, Данков, Яшев и слугата им Балев защитават Троян от "комунистическото господство"?

Анонимен каза...

40-ти всички свине бяха с теб на Бузлуджа да рупат кебапи и ръкопляскат на гея .

Анонимен каза...

нема начин, предпочетох Рамщайн, гербаджийски смешнико.
Чудя се само защо БСП и ГЕРБ не ходят заедно на Бузлуджа?

Анонимен каза...

Реплика към 42-ри:
Ходят, ходят!
Само че едните се качват от към Габрово, а другите от към Казанлък.

Анонимен каза...

В цялата тази мнооооого "значима" и "важна" дискусия някой информиран да се сеща, че в "културата" на общината работят 2 служителки, едната от които е в отпуск по майчинство и мястото не е за конкурс, а и "хонорарът" на Генкова едва ли е колкото заплатата на въпросната служителка?!

Анонимен каза...

не се сещам. сещам се за Балев и че никой не обяснява кога и какво е работното му време, за което ще му плащаме тлъстата заплата.
Абе гербаджиите и онез тарикати от Избор за Троян що така мълчат за Балев като бити.... леФскарчета?

Анонимен каза...

45-и тук се обсъжда конликта м/у Радевски и Генкова.Разбрахме,че се опитваш да се отклониш от темата.Виж записа-там ще разбереш всичко.

Анонимен каза...

Задавам си въпроса защо при наличие на конфликт между двама човека, същите считат за уместно да дебатират в пресата?
Не може ли просто двамата да се срещнат и разберат като зрели хора?
И трябва ли всеки, който не се разбира с някой, да се дърли във вестника????

Анонимен каза...

46-ти, вие постоянно бягате от темата. А тя е - защо Марин Радевски си затваря очите за далаверите на Ангел Балев, а в същото време атакува Нели Генкова.
Това е темата и не се опитвайте да бягате от нея.
За двойните стандарти на Радевски иде реч! За двуличието на Радевски иде реч, а по-добра илюстрация от сравняването на тариката-лапач Балев със заработените с интелектуален труд средства от Генкова - няма!
Колкото до записа - обясненията на директорката Русева са повече от смешни и елементарни и са предназначени за малоумните потребители на обществени лъжи и политически партенки.

Анонимен каза...

8-ми ами от такива олигофрени като тебе може и да не им остава време за друго.

Анонимен каза...

Хахахахахаха......Сашо Данков беше на Бузлуджа

Анонимен каза...

Не е подменен- Той е оригинален дерибей, като по-голямата част от цялата паплач !

Анонимен каза...

Ето отговора на въпроса защо е трудно да се протестира в Троян, брилянтен анализ на страховете в малкия град: http://www.segabg.com/article.php?id=659341#.UffwNf0nE4A.facebook

Анонимен каза...

и още нещичко важно за протестите http://azcheta.com/protestat-na-chetyashtite-sreshtu-nechetyashtite/

Анонимен каза...

7-ми, и аз мисля така.Забелязах, че този вестник почервенява отдавна и не съм чел около месец.Сега погледнах тук-там.

Анонимен каза...

Изобщо не е подменен.

Същият цървул си е.

Анонимен каза...

54 почервенява ти задника...:-)))

Анонимен каза...

Ето един много червен материал в този вестник http://statii.troyan21.com/2013/06/blog-post_15.html

Анонимен каза...

А ето и още един материал-http://www.troyan21.com/2013/05/blog-post_6658.html

Анонимен каза...

Ето и още три материала:

http://statii.troyan21.com/2010/11/10-1989-21.html

http://arhiv.troyan21.com/2009/08/blog-post_2158.html

http://statii.troyan21.com/2009/11/blog-post_4605.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |