Малчуганите от ул. „Мизия”

* Концерт в двора на училището, организатори и изпълнители – от 2- до 12-годишни * Новата инициатива – театрално представление, заглавието се пази в тайна
 
Организаторките на концерта
Нека да е лято


ЛЯТОТО е сезонът на ваканциите и детските игри. Спомних си моите лета и детски игри и как си правехме концерти и пиеси в квартала, когато преди дни деца, живеещи около улица „Мизия” в Троян, изнесоха концерт в двора на близкото НУ „Христо Ботев”. Концерт, организиран от самите тях. „Приятелството с песен” бе мотото на спонтанната и мила детска проява, чиито двигател бяха няколко какички - Яна Йотова, Дениса Найденова, Мира Младенова и Наталия Колева. Двайсетина деца на възраст от 2 до 12 години пяха, рецитираха, танцуваха. Водещите също бяха от групата инициатори, които се погрижи и за украса от тематични рисунки на асфалта, и за балоните, и за написването на покани, които раздадоха на родители, приятели и съкварталци.

На сцената
Две от най-малките изпълнителки
ДОПЪЛНИТЕЛНА изненада бе томболата с награди, а с входа от по 50 стотинки, който само възрастните плащаха, децата купиха почерпка за всички участници. Истинско озвучаване на концерта липсваше, но това бе компенсирано - от няколко детски микрофона и мелодии, пускани по телефоните. И придаде още по-миловиден нюанс на необикновената лятна емоция, която със сигурност ще помни от всички.

ВСЪЩНОСТ този не е първият концерт на децата, живеещи в квартала. Преди дни, импровизирано, те пак направиха концерт, а следващото, което подготвят, е театрално представление. Малките артисти ревниво пазят в тайна от родителите кое е избраното заглавие и скришом разпределят ролите. Когато стане факт обаче, са обещали, че ще раздадат покани на всички в квартала. А родители и близки са единодушни в оценката си за летните инициативи на малчуганите от ул. „Мизия” – изцяло положителна! 

Красимира Коларова

5 коментара:

Анонимен каза...

:) започна ми неделята с усмивка, защото това ме подсети как и аз като бях дете участвах в подобни детски концерти. Сега децата сякаш не могат да си измислят игри и не могат да играят заедно. И те като възрастните стават все по- изнервени, озлобени и егоисти.

СЛРД Троян каза...

Браво за добрата инициатива!И аз си спомних детските години!Много вълнуващо е било.

Анонимен каза...

Защо под тази статия е толкова тихо ? Защото на тук присъсващите нивото е ниско , да не говорим за ъкъла. Дори за децата няма поощрение за прекрасната инициатива. Да се надсвирваме тогава за онези маймуни в Общинския съвет и в Народното събрание.

Анонимен каза...

не бъди лош 3-ти, инициативата е прекрасна и аз като другите си спомних с умиление, как децата от нашата улица устройваха подобни представления, а после се събирахме всички и си спретвахме купон. Но за съжаление -беше, възрастните починаха, децата-пораснаха, а ние даже "здрасти" не си казваме-това е тъжното.Защо да развалям хубавото впечатление от статията.

Анонимен каза...

bravo tova hte dovede do nehto xubavo :D :) :))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |